recept

Pesach is het 'Joodse Paasfeest'. Traditioneel eet men met Pesach matzes, dit zijn een soort crackers die men ook op de Paastafel veel ziet. Het verhaal achter de matzes is dat er geen tijd was om de broden te laten rijzen, omdat men vluchtte en dus snel weg moest. Vandaag de dag worden daarom nog s...

recept

Unicorn bagels, regenboog bagels, rainbow bagels. Geef ze een naam :-)! Lekker vrolijk zijn ze en dat kunnen we wel gebruiken. Ik ben zooo blij met dit recept. Ik had ineens inspiratie om met alle gekleurde natuurlijke poeders die ik had gekleurde bagels te gaan maken. Een experiment wat helemaal ge...

recept

Waar je vroeger bij boerenkool meteen dacht aan stamppot, is het de afgelopen jaar uitgegroeid tot een ware 'superfood'. Oké, de term superfood kan geloof ik niet meer, maar alsnog is het een hippe voedingssoort die bekend staat om de hoge voedingswaarde. In de VS zijn ze dol op 'kale', zoals boere...

recept

Dan dan noodles of dandan noodles komen uit de Chinese Sichuan keuken en bestaan uit noodles met een pittige olie, groenten en normaal gesproken vlees. Aangezien wij geen vlees (meer) eten, ging ik aan de slag met een vegetarische variant op de dan dan noodles. Ik gebruikte hiervoor vegetarisch geha...

recept

Snert, erwtensoep is een klassieke Nederlandse soep gemaakt van groene spliterwten. Wat kun je nou beter eten als ‘t snertweer is? Niet veel! Klassiek eet je snert met allerlei soorten vlees (karbonade in de soep en als topping vaak rookworst i.c.m. spekjes). Ik heb goede nieuws voor je als je op...

recept

Soms kan het zo makkelijk zijn! Deze Marokkaanse stoofpot met linzen en kikkererwten is een echte allrounder. Het is een makkelijk recept, lekker comfort food, geschikt voor heel veel verschillende dieetwensen en eens wat anders dan anders. In dit recept heb je bovendien niet veel ingrediënten nodi...

recept

Rijstpudding ken je vast al wel. Misschien maakten je ouders of oma het vroeger wel eens. Kheer, een Indiaas dessert op basis van rijst, melk, suiker en aromatische specerijen en rozijnen maakte mijn moeder vroeger regelmatig. Dit Indiase nagerecht kan op veel verschillende manieren worden gemaakt m...

recept

Toen we een tijdje terug in Berlijn waren, aten we een hele lekkere kikkererwtenpannenkoek. Misschien denk je bij pannenkoeken niet direct aan kikkererwten. I don't blame you. Maar kikkererwtenmeel wordt in de Indiase keuken als eeuwenlang gebruikt. Het is erg voedzaam, eiwitrijk en glutenvrij. Bove...

recept

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Welke voornemens heb jij voor 2020? Het afgelopen jaar aten we steeds meer plantaardig en hoewel we daar niet helemaal op overgaan, vind ik het nog steeds leuk om ermee te experimenteren en vaker vegan te blijven eten. Qua dessert denk je wellicht, lastig, v...

recept

Havermout repen oftewel gezonde repen met pindakaas en havermout. Met het oog op de goede voornemens die iedereen maakt aan het einde van het jaar, ging ik weer aan de slag met leuke gezonde snacks. Want wat eet je nou als gezonde tussendoortjes? Deze lekkere repen kan ik je zeker aanraden. Je hoeft...

recept

Cranberry compôte, of cranberrysaus hoort toch wel bij een kerstdiner. Deze zurige vrucht gaat heerlijk samen met vlees (bijvoorbeeld kalkoen of kip), maar ook bij groenten. Hier in huis maken we het al jaren, maar een recept had ik tot mijn verbazing nog niet online staan. Hoog tijd dus om daar ve...

recept

Zoek je nog een lekker kerstvoorgerecht wat vegetarisch is of zelfs veganistisch? Deze leuke en lekkere pakketjes zijn supermakkelijk te maken en zijn geschikt voor iedereen die geen dierlijke producten eet. Bovendien zijn ze lactosevrij. Cranberry's Cranberry's zijn een typisch kerstingrediënt e...

recept

Vegetarische worstenbroodjes. Ja echt! Ik heb een variant gemaakt op de klassieke Brabanste worstenbroodjes en heb daarmee een perfecte vulling gevonde. Vaak ben je als vegetariër (of flexitariër) aangewezen op vegetarisch 'gehakt'. Echter wilde ik eigenlijk een vulling die wat meer smaak heeft en...

recept

Zuurkool stamppot is voor mij puur comfort food. Zo'n heerlijk dampend warm bord met stamppot. Vaak gaan er in een zuurkool stamppot spekjes. Wij gaan voor een vegetarisch (en wanneer je kiest voor bijvoorbeeld margarine vegan) alternatief. Om in de winterse, kerstsfeer te blijven, heb ik gekozen vo...

recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze...

recept

Chili sin carne oftewel, chili con carne maar dan zonder vlees. Hoe maak je dat? En is dat lekker? Daar kunnen we alleen maar volmondig 'ja' op zeggen! En als je mijn heerlijke, maar simpele chili sin carne hebt geproefd, ben je dat zeker met me eens. Chili sin carne met vleesvervanger In een 'ech...

recept

Een heerlijk stoofperen dessert met een havermout crumble. Het perfecte Sinterklaas dessert wat ook nog eens verantwoorder is dan vele andere toetjes. De smaken van de zoete stoofpeertjes, de amandel, koekkruiden en de havermout gaan geweldig samen. Een lekker recept voor een heerlijk avondje. Je...

recept

Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Norma...

recept

Jerôme is weer lekker aan de slag geweest voor jullie. Of nouja, eigenlijk voor onszelf haha. Maar zijn dessertje was zo goed gelukt, dat ik het wel met jullie móet delen! Chiazaad maakte een paar jaar geleden zijn opwachting als superfood. Vervolgens werd bekend dat het al jarenlang in vogelzaad ...

recept

Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ik presenteer: boekweitpannenkoeken gevuld met boerenkool en paddenstoelen. Boordevol vitamines en nog hartstikke lekker ook! Door de vulling te bereiden met 5 spice poeder en hoisin saus krijgt het een lekker Aziatisch tintje. Wist je trouwens dat deze p...

recept

Bloemkoolrijst is een leuk en lekker alternatief voor échte rijst. Door de rijst te vervangen door fijngesneden bloemkoolroosjes, zit je maaltijd ineens boordevol vitamine C! We brachten de bloemkool op smaak met limoen en koriander en topten de bloemkool bowl verder met op smaak gebrachte pulled o...

recept

Gnocchi (spreek uit als 'njokkie'en dus niet 'gnotsjie' zoals ik vaak hoor). Gnocchi is een soort pasta gemaakt van aardappel. In het Italiaans heet het voluit 'gnocchi di patate'. Lekkere zachtje kussentjes van aardappel en bloem die je maar heel kort hoeft te koken. Ze lenen zich dan ook perfect v...

recept

Samosa's zijn Indiase pasteitjes. Aan de buitenkant deeg, aan de binnenkant een lekkere kruidige vulling. De vulling kan vlees bevatten of vegetarisch zijn. Een aantal jaren geleden had ik een simpele variant gemaakt. Nu riep Food From Claud Nine of Instagram op om mee te doen aan haar samosa challe...

recept

Ken je die groentebroodjes van Albert Heijn? Ik heb ze al een aantal keer gekocht, maar het leek me eigenlijk leuker om zelf groentebroodjes te maken. Nu wilde het toeval dat ik 1 gekookte biet over had en dus ging ik daarmee het experiment aan om bietenbroodjes te maken. Ik vind ze zelf erg goed ge...

recept

Golden latte, golden milk of kurkuma latte is in korte tijd razend populair geworden! Niet gek, want dit drankje is superlekker én kurkuma schijnt erg gezond voor je te zijn. Zo is het een antioxidant en zou het ontstekingsremmend werken. Je ziet dit drankje dan ook steeds vaker op de kaart staan i...

recept

Nu het eindelijk weer lekker weer lijkt te zijn, is het ook weer tijd voor salades! Wij houden er wel van :-). Salades zijn er in allerlei smaken en variaties. Wat dacht je van een volkoren noodle salade? Lekker fris, makkelijk te maken en boordevol smaak.

recept

Hoe tof is dit: een helemaal vegetarische en zelfs vegan hot dog! Zonder worst, maar met een 'knakwortel'. Ja, echt, een wortel die we koken, lekker marineren en grillen zodat deze dienst kan doen als worst in de hot dog. Dit betekent een heerlijke vegetarische variant op de klassieke hot dog. Inmid...

recept

De Millionaire's shortbread stond al een tijdje op mijn lijst om eens te maken. Mocht je niet weten wat dit is: het is een taartje bestaande uit een bodem van knapperige koek, een laagje karamel, afgetopt met chocolade. Zondig lekker! Maar aangezien de 'normale variant' veel suiker bevat, wilde ik g...

recept

Pompoen salade? Jawel! Een Midden-Oosterse salade met geroosterde pompoen, frisse bloedsinaasappel  en een romige tahin dressing. Die dressing is zo heerlijk romig dat je bijna niet zal geloven dat er geen zuivel in zit. De pompoen roosteren we eerst met ras-el-hanout in de oven. Ras-el-hanout is e...

recept

Ik ga jullie verblijden met nog een vegetarisch gerecht: een vegetarische poke bowl met avocado, tempeh en broccolini. Misschien denk je, huh, met wat?! Broccolini heet ook wel bimi of aspergebroccoli en lijkt om een lange mini broccoli. En, zo smaakt het ook. Ik vind het lekker makkelijk, want veel...

recept

Falafel maken stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Sterker nog, ik had al eens een poging gedaan, maar die was weinig succesvol. Dit keer pakte ik het anders aan en besloot ik falafel uit de oven te maken. Normaal wordt falafel gefrituurd, maar dat is 1) niet zo gezond en 2) ik heb geen friteu...

recept

De springrolls doen het altijd erg goed. Zowel hier in huis als op de blog. De klassieke springrolls met kip en garnalen bijvoorbeeld. In Canada kocht ik ter imspiratie wat mooie kooktijdschriften. Ik viel bijna achterover van hoe duur de meeste mooie kooktijdschriften er zijn, maar onder het mom va...

recept

Zoete aardappelsoep was zo'n soep die al langer op mijn lijstje stond om te maken, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. Waarom? Geen idee, maar nu het weer herfst is, gaat een soepje er zeker wel in. Zo kon je onlangs het basisrecept voor pompoensoep lezen, maar ook de wontonsoep en mosterds...