
recept
Budget: gepocheerde peren
Op zoek naar een makkelijk dessert dat ook nog eens goedkoop is? Met deze gepocheerde peren trek je echt volle zalen! En dat terwijl je er zo weinig voor hoeft te doen.
Lees meerDe dagen worden weer wat langer en alles staat in bloei. Deze recepten zijn lekker om in de lente te eten.
recept
Op zoek naar een makkelijk dessert dat ook nog eens goedkoop is? Met deze gepocheerde peren trek je echt volle zalen! En dat terwijl je er zo weinig voor hoeft te doen.
Lees meerrecept
In Anglosaksische landen wordt de lemon poppy seed muffin, oftewel citroen maanzaad muffin veel gegeten. Ik moet zeggen dat dit ook mijn favoriete muffin smaak is. (Ok, misschien op een gedeelde eerste plaats met chocolade muffins ;-)). Ik stuitte op two peas and their pod op een citroen maanzaad mu...
Lees meerrecept
Heel hoog op mijn reisverlanglijstje staat Zuid-Amerika. Met name Argentinië lijkt me waanzinnig. Toen een aantal jaren geleden het programma 'Julia's tango' op tv was, over het wel en wee van een 6-tal Nederlandse vrouwen in een B & B in Buenos Aires, werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Pr...
Lees meerrecept
De mystery box challenge, wellicht ken je hem van Masterchef. Je krijgt een doos met gekke ingrediënten, je mag gebruikmaken van de 'pantry' en binnen een uur iets lekkers verzinnen om met je ingrediënten te maken. In de Facebook foodbloggersgroep is een paar maanden geleden dit initiatief opgepak...
Lees meerrecept
Een broodje falafel heb je misschien weleens gegeten. In mijn studententijd in Utrecht was het een immens populair fenomeen rond een uur of 3 's nachts, na het stappen. Falafel is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde kikkererwten balletjes. Nou klinkt dat nu niet meteen heel aantrekk...
Lees meerrecept
Een van mijn favoriete tentjes in Utrecht is Yoghurt Barn. In deze 'schuur' kun je diverse soorten yoghurt krijgen met exotische en vooral lekkere toppings. Wat ik altijd neem tijdens een bezoekje aan Yoghurt Barn is de hangop. Hangop is een dikke en milde yoghurt en wordt gemaakt van magere yoghurt...
Lees meerrecept
Omdat ik een quiche had gemaakt, had ik nog filodeeg over. Ik wilde er iets simpels mee maken en kwam op het idee om er pecan-honing flapjes van te maken. Het doet me een beetje denken aan baklava, maar dan heel simpel.
Lees meerrecept
Zit je op de bank en krijg je ineens lekkere trek? Grijp dan naar deze gezondere chocolade truffels. Deze truffels worden gemaakt zonder suiker, althans zonder geraffineerde suikers. Ze bevatten enkel de natuurlijke suikers van dadels. Dit zorgt ervoor dat je wel energie krijgt, maar daarna geen sui...
Lees meerrecept
Gon bao kai is een typisch Chinees gerecht met kip. Het is een kipgerecht met een zoete en tegelijkertijd zure saus met szechuan pepers. Die pepers hebben een bijzondere smaak. Het zorgt namelijk voor een aangename tinteling op je tong. Probeer het maar! Het is supermakkelijk om deze Chinese kip op...
Lees meerrecept
Ik had nog nooit mousse gemaakt, mede door het feit dat er rauwe eieren in mousse moeten. Daar ben ik niet zo'n fan van aangezien ik de eieren altijd bij de supermarkt koop en dus niet weet hoe vers ze zijn. Ik besloot daarom een mousse zonder eieren te maken én zonder suiker. Deze mousse is, omdat...
Lees meerrecept
Deze sperziebonensalade naar recept van Ottolenghi is supermakkelijk! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en bent in een paar minuutjes klaar. Het is het ideale bijgerecht bij je Midden-Oosterse maaltijd. Ik ben een flexitariër. Ja, echt. Minstens een paar keer in de week eten we complee...
Lees meerrecept
Ken je die mooie kue lapis cakes? Indonesische cake met dunne laagjes in verschillende kleuren. Kue lapis betekent dan ook letterlijk laagjes cake en is een gestoomde cake met kokossmaak. Deze kue lapis pudding maakte ik ter afsluiting van onze Indonesische maaltijd (rendang, gado-gado, witte rijst ...
Lees meerrecept
Laatst at ik, middenin de quinoa schaarste, bij vriendinnetje Hedwig deze Oosterse quinoa salade met koriander, limoen en garnalen. Ik was erg onder de indruk: simpel, maar erg lekker. Dus besloot ik de salade thuis ook te maken. Inmiddels is de quinoa, in ieder geval hier in Utrecht, weer volop ver...
Lees meerrecept
Na een maandje afwezigheid vond ik het leuk om weer mee te doen aan de Foodblogswap. Nederlandse en Belgische foodbloggers krijgen hierbij een ander blog toebedeeld waar ze iets van mogen maken. Ik mocht deze keer van het blog van de 23-jarige Lindsay iets kiezen, die deze maand precies een jaar blo...
Lees meerrecept
Deze traktaties zijn een kruising tussen gewone bonbons en pindarotsjes, maar dan gezond. Hoe dat kan? Er zitten maar 3 ingrediënten in: gepofte rijst, pindakaas en chocolade met 92% cacao. Zeer puur dus. Om zo gezond mogelijk bezig te zijn is het zaak dat je wel de juiste pindakaas uitkiest. Het l...
Lees meerrecept
De Rice Krispy Treat is in de Verenigde Staten al decennia populair. Er is geen Amerikaans kind dat deze traktatie niet kent. En ook ik at elke zomer in de VS rice krispy treats. Het is eigenlijk heel simpel: het gepofte rijst (Rice Krispies) die aan bij elkaar worden gehouden door gesmolten marshma...
Lees meerrecept
Gado gado (spreek uit als [gaddo gaddo] ) is een Indonesisch gerecht. Ht bestaat uit groenten, eieren en pindasaus. Soms wordt er iets van kip toegevoegd, maar wij houden de gado gado vegetarisch. Qua groenten is het vaak een kleurrijke mix van groenten. Vaak kom je komkommer tegen, wortel, taugÃ...
Lees meerrecept
Deze kipnuggets zijn glutenvrij en ook nog eens gezonder dan de gemiddelde kipnugget. Door het gebruik van kokos in plaats van bloem en andere ingrediënten ontstaan gezondere kipnuggets die ook nog eens glutenvrij zijn. Daarnaast zijn ze heerlijk tropisch. Vooral als je ze serveert met de mango dip...
Lees meerrecept
Op zoek naar een lekker en simpele pasta? Deze pasta is anders dan anders, maar staat snel op tafel! Hartstikke handig dus voor die drukke doordeweekse avonden.
Lees meerrecept
Rocky road is een Amerikaanse lekkernij die bestaat uit chocolade met nootjes, vruchtjes, marshmallows, koekjes en wat je maar kunt vinden. Met dit recept maak je zelf in enkele minuten een rocky road! Superleuk om cadeau te geven, te maken voor je geliefde of om lekker zelf op te eten.
Lees meerrecept
Ik vertelde al eerder van onze vakantie vorig jaar op Bali en de kookcursus die we daar volgden. Superblij was ik dat we ook een rendang recept leerden maken, want een goede rendang is zó lekker. Nouja, ik had alleen de ingrediënten opgeschreven en gokte dus maar de hoeveelheden, maar blijkbaar go...
Lees meerrecept
Of je foccacia nou zo eet, met een plakje pesto en oude kaas ertussen of als bijgerecht, focaccia is lekker op ieder moment. En dan vooral als je hem zelf maakt!
Lees meerrecept
Vandaag een Superfood Sunday die in het teken staat van gezond ontbijten. Wat een cliché, maar een goed ontbijt helpt je echt de ochtend door. Ik ben iemand die 's ochtend vroeg geen zware ontbijtjes of dikke boterhammen naar binnen krijgt, dus bij mij zijn de overnight oats eigenlijk dagelijkse ko...
Lees meerrecept
Al heel lang wilde ik een lekkere citroencake maken. Zo'n lekker frisse, luchtige en zachte cake. Met deze citroencake is dat vrij aardig gelukt! Voor het recept gebruik je geen boter en melk, maar ricotta. Zo krijg je een heerlijk volle smaak, zonder dat de cake zwaar wordt.
Lees meerrecept
Op zoek naar makkelijke viskoekjes die je in de oven kunt bereiden? Je hoeft niet langer te zoeken ;-)! Deze viskoekjes zijn gemaakt van zalm en zijn hartstikke makkelijk om te maken. Serveer ze als borrelhapje of als voorafje met wat zoetzure chilisaus.
Lees meerrecept
Dit was mijn allereerste brood. Okay, ik maakte eerder al wel broodjes zoals de kastanjebroodjes en pecanbroodjes, maar bruin brood maken deed ik niet eerder. Ik had dan ook geen broodvormen en was bang dat het daardoor totaal zou mislukken. Ik kneedde het in een soort rol en legde het op een bakbli...
Lees meerrecept
Afgelopen week maakte ik voor mezelf deze yummy salade. Ik had ineens zo'n zin in warme geitenkaas, ik zou en moest een warme geitenkaas salade maken. Peer en geitenkaas is natuurlijk een klassieke combinatie, maar geitenkaas en framboos is ook té lekker. Dan vooral in combinatie met een lichtzoete...
Lees meerrecept
Gisteren plaatste ik een recept voor kip tandoori. Op de foto zag je ook mijn kikkererwtencurry. Het is een recept dat mijn moeder vroeger en nog steeds vaak maakt. Inmiddels maak ik het ook geregeld, als makkelijk diner of als bijgerecht. De kikkererwtencurry staat lettelijk binnen 5 minuten op taf...
Lees meerrecept
Kip tandoori origineel recept Kun je geloven dat dit mijn allereerste kip tandoori van 'scratch' was? En dat voor iemand met Indiase 'roots'. Eigenlijk was ik verbaasd hoe makkelijk het is! Je kunt supermakkelijk zonder pakjes en zakjes zelf dit Indiase gerecht maken. Ik postte deze kip tandoori in...
Lees meerrecept
Quesedilla's zijn een soort Mexicaanse wraptosti's. Letterlijk vertaald is een quesedilla een 'kaasdingetje.' Het makkelijkste maak je ze in een tosti-apparaat of grill, maar in een koekepan of grillpan kan ook prima! Deze quesedilla's zijn gevuld met gruyère, kip, spinazie en guacamole....
Lees meerrecept
Laatst kreeg ik een appje met een foto van Donna Hays perentaart. Die zag er verrukkelijk uit, dus maakte ik er een variant op. Het fijne is, dat het eigenlijk een hele makkelijke taart is. Ik maakte hem op een doordeweekse avond als dessert en serveerde hem met vanillevla. De smaken amandel en peer...
Lees meerrecept
Update 2017: Oh jongens, dit is weer zo'n lekker recept waarbij de foto afschuwelijk was. Het was een van de allereerste recepten op de site en helaas kenden we toen de fijne kneepjes van fotograferen bij kunstlicht nog niet. Ik werd weer herinnerd aan het recept toen ik mijn broertje vertelde dat h...
Lees meerrecept
Een hele mond vol.... letterlijk en figuurlijk! Deze brownies zijn goed gevuld en super smeuïg en 'fudgy'. De brownies zijn super chocoladerig en smaken naar meer. Vanaf nu hoef je nooit meer browniemix te kopen, want deze brownies zijn ook nog eens makkelijk te maken!
Lees meerrecept
Een aantal jaar geleden was ik op Sicilië en een van de typische gerechten van daar waren de involtini. Soms waren dit vleesrolletjes, soms groente- of visrolletjes. Er was 1 restaurant in de buurt waar de involtini zo lekker waren, dat we er meerdere keren gingen eten. Geregeld kwamen er mannen bi...
Lees meerrecept
Als je weleens naar Jamie Oliver kijkt, weet je dat 'Fish and chips' typisch Brits voedsel is voor in de 'pub', oftewel de kroeg. Je neemt witvis, voorziet dit van een laagje beslag en frituurt het vervolgens. De frites die erbij zitten (de 'chips'), frituur je normaal gesproken ook, maar ik koos ...
Lees meerrecept
Deze Mexicaanse fajita's (spreek uit als [fahgitaa] of, als je een Amerikaan bent [fahità ]) zijn opgerolde of opgevouwen wraps met een vulling. Soms is dit een gehaktvulling, soms een kipvulling. Vrijwel altijd zit er guacamole bij en is het pittig gekruid. Ik bedacht deze combinatie van een fajita...
Lees meerWe houden van onze fans! We bieden je een gratis account aan. Daarmee kun je voedingswaarden bij recepten bekijken, recepten toevoegen in verzamelingen en delen met anderen. Ook is de hele website voor jou advertentievrij.