recept

Heerlijk zacht en fluffy naan (naan brood is eigenlijk een dubbelzegging, het woord 'naan' is Hindi voor 'brood') getopt met plantaardige zuivelspread/roomkaas, tandoori pompoen en watermeloenradijsjes. Natuurlijk kun je ook normale rood-witte radijsjes gebruiken. Maar zeg nou zelf, deze zien er toc...

recept

Een topper van een chocoladetaart die in slechts 10 minuten op tafel staat! Een cakeachtige bodem, een laagje rood fruit compote, super fudgy pure chocolade vulling en een frisse topping van rode bessen. Deze makkelijke chocoladetaart is echt een pareltje! Leuk als dessert, bij de koffie of zelfs ti...

recept

Heb je weleens knolselderij 'steaks' gegeten? Het si echt life changing! De meeste mensen (waaronder ikzelf voorheen), komen bij knolselderij niet heel veel verder dan snert. Move over snert, want dit is het allerlekkerste wat je met knolselderij kunt maken: knolselderij steaks. Het leuke is dat het...

recept

Vandaag een heerlijk kerstrecept in samenwerking met PLUS supermarkt. PLUS brengt elk jaar een kerstmagazine uit en ik was een van de gelukkigen die hem als eerste mocht ontvangen! Dit jaar vind je er weer een hoop lekker in. Voor elk wat wils: vegetarisch, vlees, vis of vegan. Wij aten een heerlijk...

recept

Schwarzwalder kirsch taart ken je vast wel: chocoladetaart met kersen en room. Oftewel Zwarte Woud-kersentaart. Geïnspireerd op deze lekkere taart heb ik een superlekker en makkelijk dessert voor je. Leuk voor gewoon zo, maar deze is zeker ook een kanshebber voor tijdens je kerstdiner! Kersen, cho...

recept

Ken jij het fenomeen 'hotpot' al? In Aziatische landen als China en Zuid-Korea wordt dit al heel lang gedaan. Deze Aziatische fondue is supergezellig en lekker. Mocht je dus een lekker alternatief zoeken voor de traditionele gourmet op tweede kerstdag bijvoorbeeld, kan ik je de hotpot zeker aanbevel...

recept

Een borrelplank heeft altijd iets gezelligs. Het kan altijd, maar extra gezellig vind ik hem in deze wat donkerdere maanden. Ik heb speciaal voor deze tijd van het jaar een vegetarische borrelplank gemaakt. Ook lekker voor tijdens kerst bijvoorbeeld. Maar je kunt hem ook prima eten tijdens een vrimi...

recept

Herfst staat qua eten gelijk aan comfort food. Heerlijke volle smaken, daar houden we van! Foodies vroeg mij om mijn eigen versie te maken van hun wildzwijnstoofpot. Wij eten geen vlees, dus dat werd natuurlijk een heerlijke vegetarische stoof geïnspireerd op hun recept. De basis kon ik zo overn...

recept

Een klassiek voorgerecht mogen we de garnalencocktail wel noemen denk ik. In een glaasje geserveerd, vaak voorzien van fruit en groenten. Dit keer maken we een vegetarische garnalencocktail. Misschien een leuk kerst voorgerecht? Vegetarische 'garnalen' Ik vond bij de Jumbo in het vriesvak vegetari...

recept

Heerlijk zachte, luchtige bananenmuffins die ook nog een plantaardig en glutenvrij zijn. Deze muffins zijn perfect om je overrijpe bananen op te maken. Eet ze direct op, bewaar ze een paar dagen in een luchtdichte trommel op het aanrecht of bewaar ze een paar maanden in de vriezer. Bananenmuffins a...

recept

Zijn jullie net zo dol op lekkere ovenschotels als ik? Wat dacht je van een heerlijke spinazie lasagne? Net weer wat anders dan de klassieke lasagne. Wat het makkelijkste is, is om verse diepvriesspinazie te gebruiken. Deze is namelijk al helemaal fijngemaakt. Op deze manier hoef je het niet eerst t...

recept

Butter chicken is een heerlijke Indiase curry met, de naam zegt het al, kip in een botersaus. Bij menig Indiaas restaurant staat dit populaire gerecht op de kaart. Vrij machtig door de boter (en room), maar wel heel lekker en boordevol smaak! Butter cauliflower, de vegetarische butter chicken Verd...

recept

Deze vegan kaneelbroodjes wil je maken! Heerlijke zacht en fluffy met een rijke herfstsmaak. Normaal zorgt het ei in cinnamon rolls voor die fluffyness. Wat zou als je de broodjes plantaardig wil maken? Ik ging aan de slag. Het resultaat: heerlijke broodjes met als 'geheim ingredient' pompoenpuree. ...

recept

Bloemkool pap, het klinkt misschien gek als ontbijt, maar als je het eenmaal hebt geprobeerd ga je dit vaker eten. Het is een gezond ontbijt waarbij je al meteen aan het begin van de dag lekker wat groenten binnen krijgt. Veel mensen eten te weinig groenten en mijn gouden tip om voldoende groenten t...

recept

Heb je weleens Chinese tomatensoep gegeten? Lekker lichtzoet en een intense tomatensmaak. Een vleugje gember voor extra pit. Yummy! Je kunt deze vaak kopen bij Chinese restaurants of uit een pakje in de supermarkt. Maar, veel lekkerder en gezonder is natuurlijk om het helemaal zelf te maken. Goed g...

recept

Instant noodles heeft iedereen vast weleens gegeten. De kans is groot dat je dit als student weleens at (eet). Makkelijk, want in een paar seconden klaar. Maar erg voedzaam is het niet, noch is het gezond. Daar breng ik nu verandering in met dit instant noodles recept om zelf instant noodles te make...

recept

Granola maken is leuk en lekker. Lekker om te eten als snack of als ontbijt. Bijvoorbeeld met plantaardige yoghurt en vers fruit of (plantaardige) melk. Het is nog steeds een van mijn favo ontbijtjes en dat betekent dat ik mijn granola recept heb kunnen perfectioneren de afgelopen jaren :-). Gluten...

recept

Op zoek naar een lekker recept voor veganistische pasta? Als je deze pasta eet, krijg je het idee dat je een guilty pleasure naar binnen aan het werken bent. Het is bijna niet voor te stellen dat deze pasta Alfredo echt helemaal plantaardig is. Waar het normaal een verre van gezond gerecht is, hebbe...

recept

'Bliss balls' zijn al jaren mateloos populair. Deze kleine energieballetjes zijn makkelijk te maken, geven je snel energie en zijn gezond. Op de site vind je al een recept voor bliss balls met dadels. Maar, je kunt ze ook gerust met andere gedroogd fruit maken! Zo had ik nog een bakje gedroogde vijg...

recept

Wow, als je deze brownies eet en ik vertel je dat ze gemaakt zijn op basis van bieten. Ze glutenvrij zijn, geen eieren bevatten en weinig vet, zul je verbaasd zijn. Toch is het echt zo, deze gezonde brownies (of nouja, gezonder dan een reguliere variant) zijn geschikt voor iedereen die plantaardig e...

recept

Iedereen die van koffie houdt, opgelet! Ik heb een topper va een dessert voor je wat je heel makkelijk en snel zelf maakt. Het is geschikt voor mensen die lactoseintolerant zijn, glutenvrij eten of bijvoorbeeld plantaardig eten. Met Amar een paar ingrediënten maak je een vegan panna cotta. Vegan p...

recept

Zin in curry? Je hoeft niet verder te zoeken! Ik heb een heerlijke vegetarische curry voor je met maar een paar ingrediënten! Om het extra lekker te maken heb ik vegetarische balletjes toegevoegd, op smaak gebracht met zwarte bonensaus. In combinatie met de groene curry een ware smaaksensatie! Z...

recept

Poffertjes zijn superlekker en typisch Nederlands. Kleine, luchtige pannenkoekjes. Als kind heb je ze vast weleens gegeten. Het lekkerste met boter en poedersuiker en vaak kon je die dan op de kermis of bij zo'n gebakkraam kopen. Zelf poffertjes maken is ook hartstikke leuk! Misschien denk je dat he...

recept

Dit is zo een topper van een ontbijt- of brunchrecept! Heerlijke fluffy pannenkoeken met stukjes chocolade, één van mijn favoriete recepten voor in het weekend. Dit boekweitpannenkoeken recept is dankzij de ingrediënten super voedzaam. En glutenvrij en plantaardig. Win-win-win dus! Lekker ont...

recept

Misschien dat ik deze vegan chocolademousse nog wel lekkerder vind dan de 'originele' variant. Deze mousse is zoooo heerlijk luchtig. Van die belletjes die in je mond 'ontploffen'. En dat voor een mousse die dus zonder slagroom en zonder (rauwe) eieren wordt gemaakt. Hoe 'ie dan zo luchtig wordt? Aq...

recept

Hoe geniaal is dit? Cinnamon buns, maar dan in minder dan 5 minuten. Ik hoor je denken: "hoe dan?" Door er een heerlijke mug cake van te maken. Ik was zelf enigszins sceptisch, want zou dan echt smaken als een cinnamon roll? Ik kan je verzekeren, dat doet het! Een ultiem verwenmoment deze cinnamon r...

recept

De Week Zonder Vlees gaat weer van start en dat leek me een perfect moment om deze heerlijke rijstbowl met tandoori tofu-spiesje met jullie te delen. Het recept voor tandoori zit al heel lang in mijn repertoire. Tot een aantal jaren geleden altijd met kip. Maar je kunt er dus ook heerlijke vegetari...

recept

Pannenkoeken kun je eten voor het ontbijt, brunch, maar ook voor het diner. Vooral in Nederland worden dikwijls pannenkoeken voor het avondeten gegeten. Deze crepes (Franse pannenkoeken) kun je ook elk moment van de dag eten. Vul ze met jam, vers fruit, Nutella of hartige vulling. Deze pannenkoeken ...

recept

Aquafaba is een soort magisch spul. Jarenlang dacht ik, en jij waarschijnlijk ook, dat dit vocht uit een blik of pot kikkererwten gewoon weggespoeld moest worden. Maar nee, het is superhandig! Vooral voor vegan baksel en andere plantaardige creaties. Zo kun je er plantaardige mayonaise mee maken, ma...

recept

Deze heerlijke chocoladecake is gezond. Of althans een stuk gezonder dan je gewend bent. We gebruiken om de cake te zoeten voornamelijk banaan, gecombineerd met een beetje rietsuiker en pure chocolade. Overigens geldt, hoe puurder de chocolade, hoe minder suiker. Banaan en chocolade zijn een 'match ...

recept

Pepersaus is echt een klassieker onder de sauzen! Vaak wordt deze gegeten in combinatie met een stukje vlees, maar er zijn veel andere toepassingen voor te bedenken. En ondanks dat veel mensen pepersaus vooral uit een pakje kennen is zelf pepersaus maken helemaal niet moeilijk! Bovendien is het veel...

recept

Red velvet latte is een hip roze drankje dat jij heel makkelijk zelf maakt! Door zijn mooie roze kleur is het een opvaller. Perfect om aan je Valentijn te geven, toch? De ingrediënten zijn: bietenpoter (of bietensap als je geen bietenpoter hebt), cacao, honing, kokend water en barista melk. Opgesc...

recept

Rijstepap of rijstpudding is een heerlijk ouderwets lekker dessert! Je hebt eigenlijk maar heel weinig nodig om zelf rijstepap te maken zoals oma hem maakte: dessertrijst, suiker, melk, vanille en wat kaneel voor er overheen. Onze oma's gebruikten altijd volle koemelk, maar een plantaardig alternati...

recept

Vroeger, toen ik studeerde, was het een ultiem uitje: naar IKEA en dan aan het einde van de rit Zweedse gehaktballetjes met frietjes eten. Inmiddels heb ik ze al jaren niet meer gegeten, maar had ik er wel weer eens zin in! In normale Zweedse gehaktballen zit vlees en aangezien we geen vlees meer et...

recept

Je Valentijn verrassen met een lekker en romantisch dessert? Of misschien gewoon je Midden-Oosterse maaltijd in stijl afsluiten? Malabi wordt o.a. in Israel gegeten en is een melktoetje met rozenwater en pistachenoten. In deze vegan variant gebruiken we kokosmelk die lekker op smaak wordt gebracht m...