recept

"Hoe doe je dat?" Vraag je jezelf misschien weleens af. Ook als foodblogger kun je jezelf soms niet inhouden en voor dat je een foto kunt maken heb je al alles opgegeten. Haha! Het overkwam me de eerste keer dat idd deze met quinoa gevulde paprika's maakte. Ik had trek, het was laat en ik wilde gewo...

recept

Loaded nachos (of nachoschotels) zijn een feestje om te maken en om te eten! Je kunt de nachos natuurlijk toppen met wat je maar lekker vindt. Ik deed dit keer een variant met pulled oats. Zo heb je een vegetarische topping die toch wat weg heeft van vlees. Eigenlijk heb je maar een paar ingrediënt...

recept

Soep is zeker niet alleen iets voor in de winter of voor als het guur weer is. Er zijn tal van lekker lente- en zomersoepen. Wat dacht je van deze doperwtensoep? Traditionele snert wordt met spliterwten gemaakt. Daar blijven we in de dit recept ver van weg. We gaan voor heldergroene, frisse doperwte...

recept

Het weer is nog een beetje wisselvallig, maar we hebben de afgelopen weken al heerlijk kunnen genieten van de zon en het buiten eten. Wat past daar nou beter bij dan ijs? Ik heb een superleuk en makkelijk recept voor jullie: ijsschotsen. Hier heb je geen ijsmachine voor nodig. Sterker nog, je hebt m...

recept

Nu de zon zich weer heeft laten zien, hebben we wel weer zin in salades! En dan het liefste van die goedgevulde zomerse salades. Een salade is zoveel meer dan alleen sla, tomaat en komkommer! Deze zomerse variant is echt een topper. Allemaal ingrediënten die elkaar completeren in smaak en textuur. ...

recept

We hebben er even op moeten wachten, maar het is weer zover. De BBQ kan aan! En dat betekent ook tijd voor nieuwe BBQ recepten. Deze pakketjes met garnalen en groenten zijn gegarandeerd een succes. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en dan doet de barbecue de rest. Pakketjes van de BBQ of de...

recept

Huisgemaakte ijskoffie. Hoe lekker klinkt dat? Heel lekker, toch! Misschien koop je weleens ijskoffie to go, maar wist je dat het super makkelijk is om zelf de lekkerste ijskoffie te maken? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig! Plantaardige zelfgemaakte ijskoffie Deze iced coffee is ook nog e...

recept

Asperges zijn weer in het seizoen. Dat seizoen duurt slechts kort, dus natuurlijk moeten we het er nu van nemen, haha! Ik kreeg onlangs een grote zak asperges (lucky me) en maakte daar ook een soep en asperge bapao's mee. Heerlijk dat witte goud! En dus op verschillende manieren klaar te maken. In d...

recept

Zoals jullie hebben kunnen lezen, kreeg ik een flinke zak vol asperges. Het witte goud is namelijk weer volop in het seizoen en ik mocht als een van de eersten proeven. Natuurlijk maakte ik er o.a. een aspergesoep mee, maar ook meer verrassende gerechten. In het bijgeleverde boekje zag ik een recept...

recept

Heerlijk, de witte asperges zijn weer in het seizoen! Het witte goud is elk jaar rond april/mei weer volop verkrijgbaar. Menigeen storm erop af om de lekkerste recepten te maken. De asperge staat bekend om zijn delicate en zachte smaak. Een van de meest bekende gerechten om met asperges te maken, is...

recept

Tussendoortjes heb je in alle soorten en maten. Nu mensen veel thuis zijn, weet ik dat het verleidelijk is om vaker naar een tussendoortje te grijpen. Die keren dat je geen zin hebt in bijvoorbeeld een stukje fruit, maar in iets anders? Deze homemade bounty's zijn een goed alternatief. Uiteraard moe...

recept

Heel regelmatig eten we hier thuis bloemkoolpizza's, met een bodem van bloemkool. De Magioni pizza's bijvoorbeeld eet ik graag. Ik maakte al eerder een bloemkoolpizza helemaal zonder bloem, maar deze variant is echt veel lekkerder. De bodem maken we dus met bloemkool, bloem , gist, zout en een beetj...

recept

Unicorn bagels, regenboog bagels, rainbow bagels. Geef ze een naam :-)! Lekker vrolijk zijn ze en dat kunnen we wel gebruiken. Ik ben zooo blij met dit recept. Ik had ineens inspiratie om met alle gekleurde natuurlijke poeders die ik had gekleurde bagels te gaan maken. Een experiment wat helemaal ge...

recept

Hartige taarten, quiches, flammkuchen. Stuk voor stuk heerlijke hartige taarten, elk weer op zijn eigen manier bereid. De flammkuchen (of 'tarte flambée') vind je veel in Duitsland en Frankrijk. Zijn oorsprong vindt deze plaattaart in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met creme fraiche, ui, spek...

recept

Waar je vroeger bij boerenkool meteen dacht aan stamppot, is het de afgelopen jaar uitgegroeid tot een ware 'superfood'. Oké, de term superfood kan geloof ik niet meer, maar alsnog is het een hippe voedingssoort die bekend staat om de hoge voedingswaarde. In de VS zijn ze dol op 'kale', zoals boere...

recept

Dan dan noodles of dandan noodles komen uit de Chinese Sichuan keuken en bestaan uit noodles met een pittige olie, groenten en normaal gesproken vlees. Aangezien wij geen vlees (meer) eten, ging ik aan de slag met een vegetarische variant op de dan dan noodles. Ik gebruikte hiervoor vegetarisch geha...

recept

Snert, erwtensoep is een klassieke Nederlandse soep gemaakt van groene spliterwten. Wat kun je nou beter eten als ‘t snertweer is? Niet veel! Klassiek eet je snert met allerlei soorten vlees (karbonade in de soep en als topping vaak rookworst i.c.m. spekjes). Ik heb goede nieuws voor je als je op...

recept

Moussaka is een bekend Grieks gerecht. Normaal gezien bestaat dit ovengerecht uit gegrilde aubergine, een kruidige tomatensaus, gehakt en kaas. Als je geen vlees eet of je wil een keer experimenteren met een vegetarische versie, heb ik goed nieuws voor je! Deze heerlijke moussaka maken we met linzen...

recept

Soms kan het zo makkelijk zijn! Deze Marokkaanse stoofpot met linzen en kikkererwten is een echte allrounder. Het is een makkelijk recept, lekker comfort food, geschikt voor heel veel verschillende dieetwensen en eens wat anders dan anders. In dit recept heb je bovendien niet veel ingrediënten nodi...

recept

Rijstpudding ken je vast al wel. Misschien maakten je ouders of oma het vroeger wel eens. Kheer, een Indiaas dessert op basis van rijst, melk, suiker en aromatische specerijen en rozijnen maakte mijn moeder vroeger regelmatig. Dit Indiase nagerecht kan op veel verschillende manieren worden gemaakt m...

recept

Toen we een tijdje terug in Berlijn waren, aten we een hele lekkere kikkererwtenpannenkoek. Misschien denk je bij pannenkoeken niet direct aan kikkererwten. I don't blame you. Maar kikkererwtenmeel wordt in de Indiase keuken als eeuwenlang gebruikt. Het is erg voedzaam, eiwitrijk en glutenvrij. Bove...

recept

Als je weleens bij een Turkse bakker bent geweest, dan ken je de börek (of burek) wel. Deze broodjes gemaakt van knapperige laagjes filodeeg kunnen met van alles gevuld zijn. Zo zijn er börek met gehakt, met aardappels en misschien wel de bekendste: met spinazie en feta. Spinazie en feta gaan supe...

recept

Onlangs stelde ik op Instagram de vraag: wat zou je graag voorbij zien komen qua recepten? Een van de antwoorden was een viscurry. En dus ging ik daar lekker mee aan de slag. Een Indiase stijl viscurry. Helemaal zonder pakjes en zakjes en toch heel makkelijk zelf te maken. Je zet deze heerlijke maal...

recept

Cranberry compôte, of cranberrysaus hoort toch wel bij een kerstdiner. Deze zurige vrucht gaat heerlijk samen met vlees (bijvoorbeeld kalkoen of kip), maar ook bij groenten. Hier in huis maken we het al jaren, maar een recept had ik tot mijn verbazing nog niet online staan. Hoog tijd dus om daar ve...

recept

Zoek je nog een lekker kerstvoorgerecht wat vegetarisch is of zelfs veganistisch? Deze leuke en lekkere pakketjes zijn supermakkelijk te maken en zijn geschikt voor iedereen die geen dierlijke producten eet. Bovendien zijn ze lactosevrij. Cranberry's Cranberry's zijn een typisch kerstingrediënt e...

recept

Pithivier is een Frans pasteitje met een typische ronde vorm. Het klinkt sjiek, het ziet er sjiek uit, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. En daarmee is het ook meteen een ideaal kerstvoorgerecht! Twee plakjes bladerdeeg met daartussen een plakje pompoen, heerlijke honing, verse tijm en ...

recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze...

recept

Chili sin carne oftewel, chili con carne maar dan zonder vlees. Hoe maak je dat? En is dat lekker? Daar kunnen we alleen maar volmondig 'ja' op zeggen! En als je mijn heerlijke, maar simpele chili sin carne hebt geproefd, ben je dat zeker met me eens. Chili sin carne met vleesvervanger In een 'ech...

recept

Een koolsalade, daar is het echt het seizoen voor! Toen ik in het Sligro magazine een koolsalade tegenkwam met rode kool en zuurkool, leek dat me een erg goed idee. Geïnspireerd door hun recept ging ik aan de slag! Het toeval wil, dat het magazine in het teken van Duitsland stond, dus een verse pre...

recept

Ovenschotels vind ik lekker én pompoen vind ik lekker. 1+1 = 2, en dus ging ik voor een herfstige ovenschotel. Met pompoen, halloumi kaas en pecannoten. Het leuke is dat je alles in de ovenschaal gooit en je er verder geen omkijken naar hebt. Pompoen is heerlijk veelzijdig. Je kunt hem in zoet en h...

recept

Een heerlijk stoofperen dessert met een havermout crumble. Het perfecte Sinterklaas dessert wat ook nog eens verantwoorder is dan vele andere toetjes. De smaken van de zoete stoofpeertjes, de amandel, koekkruiden en de havermout gaan geweldig samen. Een lekker recept voor een heerlijk avondje. Je...

recept

Meestal zeg ik pepernoten, maar dan bedoel ik eigenlijk kruidnoten. Hoe dan ook, deze kruidnoten rotsjes zijn je perfecte 'fix' als je zin hebt in een Sinterklaas lekkernij, maar er niet lang voor in de keuken wil staan. Hou je van chocolade kruidnoten, dan ga je hier heel blij van worden. De kruidn...

recept

Hoe makkelijk wil je het hebben? Deze soft shell taco's vulde ik met kabeljauw burgers voor een lekkere crunch en daarbij een overheerlijke salsa. Lekker fris en licht, love it! De mango zorgen voor een lekker zoetje, terwijl het pepertje zorgt voor wat pit. De burgertjes even bakken in de pan, de g...

recept

Deze vegan bowl doet me een beetje denken aan een mix tussen gado-gado en vegetarische saté. En beiden zijn verrukkelijk, dus waarom niet combineren en er mijn eigen twist te geven? Voor de saté gebruikte ik tofu die ik lekker inkruidde en waar later een lekkere satésaus overheen zou komen. Norma...