recept

Chocolate chip cookies. Je kent ze wel: van die grote, stevige Amerikaanse koeken. Een knapperige buitenkant, een zachte binnenkant en natuurlijk heerlijke chocolade stukjes. Een echte klassieker onder de koekjes! Ik ging aan de slag met een glutenvrije variant van deze koeken en zo ontstonden er su...

recept

Mosselen zijn een heerlijk en voedzaam alternatief voor vlees. Nu mosselen weer in het seizoen zijn, genieten we er volop van. Je kunt er heel veel kanten mee op. Eerder deelde ik al mosselen met roquefortsaus en venkel, en mosselen uit de oven met kruidenboter. Vandaag gaan we op de biologische toe...

recept

Truffelrisotto, maar dan helemaal plantaardig (vegan)! Het klinkt misschien gek, want een risotto zonder kaas? Ik beloof je dat je het in deze risotto helemaal niet mist. Door de truffel, prei, tomaat en edelgistvlokken zit 'ie boordevol smaak! Comfort food truffelrisotto Deze creatie van Jerome p...

recept

Een gerecht met alleen maar items uit de voorraadkast en de vriezer, ideaal dus! De dag voor de boodschappen weer binnen zijn is het soms een kwestie van creatief zijn :-). Deze Midden-Oosterse bloemkool stoofpot kun je dus heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al hebt li...

recept

Mosselen uit de oven? Ja, echt! Dit is wat mij betreft de makkelijkste manier om mosselen klaar te maken. Vaak denken mensen dat het moeilijk is om dit thuis te maken. Maar, ik heb goed nieuws: zelf mosselen bereiden is ontzettend eenvoudig. En met dit recept ben je zelfs in minder dan 20 minuten kl...

recept

Herfst betekent pompoen en all things pumpkin! Lucky me, want ik ben dol op pompoen. Als je weet dat bij Starbucks de Pumpkin Spice Latte (PSL) weer op het menu staat, weet je dat het bijna herfst is. Pumpkin spice is pompoen met een vleugje kruiden. De kruiden zijn vergelijkbaar met speculaaskruide...

recept

Zin in een lekkere curry met vis? Vandaag deel ik een Indiase viscurry met roodbaars, boontjes, krieltjes en meer. Het recept is een van de gerechten die ik ontving in de Boerschappen Gemaksbox. Boerschappen was mij al bekend met hun boxen vol verse groenten- en fruitsoorten bijvoorbeeld. Sinds d...

recept

Eet jij weleens mosselen? Ze zijn weer in het seizoen, dus goed nieuws voor alle mosselfans! En, anders dan je misschien zou denken, is zelf mosselen bereiden helemaal niet moeilijk. Het Nederlands Mosselbureau daagde me uit om een aantal leuke en lekkere recepten met deze schelpdieren te bedenken. ...

recept

Ik wist niet zo goed hoe ik dit gerecht moest noemen. Het is namelijk geïnspireerd op een cheeseburger, maar dan zonder broodje en met linzen als alternatief voor gehakt. Dus het is ook niet helemaal hetzelfde als een cheeseburger. Toch zorgen de linzen in combinatie met de kruiden wel voor een geh...

recept

Donuts doen me altijd denken aan de VS. Inmiddels zijn ze in Nederland ook goed verkrijgbaar, maar vroeger at ik ze voornamelijk daar. Eigenlijk nog steeds wel, want tot nog toe had ik ze zelf nog niet gemaakt en koop ik ze hier ook bijna nooit. Heel eerlijk, als ik ze koop zijn de simpele donuts fa...

recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak. ...

recept

Zin in een lekkere tomatensalade? Deze snelle salade maak je met slechts 5 ingrediënten + wat olijfolie en azijn. De salade heeft helemaal niet veel nodig, omdat de tomaten die je hiervoor gebruikt zo vol van smaak zijn! Honingzoet Ken je de Honingtomaten® van Looye kwekers? Het zijn echt mijn l...

recept

Witte bonendip is lekker als borrelhapje, op de mezze plank of bijvoorbeeld op je brood voor de lunch. Het doet erg denken aan klassieke hummus, maar dan nog wat zachter van smaak door het gebruik van cannellini bonen in plaats van kikkererwten. De ingrediënten heb je wellicht al wel in huis (peulv...

recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor...

recept

Een glutenvrije cake die ook nog eens helemaal plantaardig (vegan) is. Deze cake heeft het allemaal. Plus natuurlijk een heerlijke smaak van blauwe bessen en citroen. Dit is een beproefde combinatie die dus echt niet mis kan gaan. Door chiazaad toe te voegen heb je een prima ei-vervanger. Bovendien ...

recept

Ik ben dol op een lekkere traybake. Een traybake is een bakplaat of ovenschaal die je vult met wat je maar wil. De oven doet de rest. Ik heb een aantal populaire varianten op de site met Griekse kip en groenten met gehaktballen. Nu is het tijd voor een lekkere vegetarische traybake. Minder dan 5 mi...

recept

Glutenvrije broodjes of glutenvrij brood kan nogal een uitdaging zijn. Zowel bij wat je in de winkel koopt als wat je zelf maakt. Ik heb dan ook flink geëxperimenteerd de laatste tijd. De gouden tip die ik kreeg was het gebruik van physilium husk powder oftewel vlozaad. Glutenvrij brood bakken De...

recept

Mega lekkere chocolade toetjes met een salted dulce de leche saus. Dit wil je maken. En vooral: dit wil je proeven! Zoet en zout samen heeft wat mij betreft sowieso een streepje voor. Smullen dus! Zowel de chocoladepudding als de saus zijn trouwens helemaal vegan. Begin je al een beetje te watertand...

recept

Mezze zijn kleine Midden-Oosterse hapjes. Eigenlijk een soort Midden-Oosterse tapas. Ik vind het superleuk om voor de borrel of als diner een mezze platter te maken met allerlei verschillende lekkere hapjes. Op de plank Daarbij ga ik altijd voor een combinatie van kant-en-klare hapjes en een aanta...

recept

Liefhebbers van dalgona koffie, matcha latte, ijsthee en ijskoude lekkere drankjes opgelet. Ik heb jouw nieuwe favoriete zomerdrankje! Een glas ijskoude plantaardige melk met daarop een flinke dot fluffy matcha. Superlekker en verfrissend! Het mooie is dat je dit echt in 5 minuten maakt. Aquafaba ...

recept

Heb je weleens iemand ontmoet die saté niet lekker vond? Ik nog niet! Klassieke saté wordt gemaakt van kip (sate ajam) of varkensvlees (sate babi). Maar wat als je vegetarische saté of vegan saté zelf wil maken? Je kunt natuurlijk met vleesvervangers aan de slag gaan. Voor vegans en vegetariër...

recept

Lekkere frisse en zomerse salades. Daar is het perfect weer voor nu! Knapperige little gem sla met verrassende toppings. Ik maakte weer een recept van Yotam Ottolenghi en it didn't disappoint! Een salade met een heerlijke Midden-Oosterse twist. Aubergine Een van de smaakmakers van deze bijzondere ...

recept

Banh mi is een traditioneel Vietnamees gerecht. Het bestaat uit: een baguette, knapperige ingelegde groenten, kruiden, smeersels en bijvoorbeeld tofu. 'Bánh mì' betekent in het Vietnamees letterlijk: "tarwe brood". Nu denk je misschien "een broodje, dat klinkt niet erg Vietnamees?!". Dit is de inv...

recept

Tacos, wie is er niet gek op? Ik ben sowieso dol op Mexicaans eten. De lichte frisse smaken, de vrolijke kleuren, yum! Dit keer maakte ik het kleurrijke feest compleet met blauwe maistortilla's. Dat is overigens helemaal natuurlijk en wordt gemaakt van blauw maismeel. Omdat deze tortilla's helemaal ...

recept

Een klassieker op de site: sesam kip. Een super populair recept wat smaakt als de sesam kip bij Chinese restaurants. Nu zal het jullie niet ontgaan zijn dat wij zelf al een tijdje geen vlees meer eten (het liefst zo veel mogelijk plantaardig). En dus werd het tijd voor een recept update. De sesam ki...

recept

Laatst aten we weer eens vega chow mein en had ik redelijk wat geraspte wortel over. Wat doe je als je geraspte wortel over hebt? Carrot cake maken natuurlijk! Aangezien we de laatste tijd voornamelijk vegan eten, ging ik graag de uitdaging aan. Verder merk ik dat mijn prikkelbare darm het goed doet...

recept

Lekker licht eten, dat vind ik als het warmer wordt wel zo fijn. Bovendien wil ik dan vooral ook snel klaar zijn om lekker te kunnen genieten van het warme weer. Deze krieltjessalade is zo'n maaltijd. Je kunt hem prima op zichzelf eten als diner of lunch, maar ook bij de BBQ doet 'ie het goed. De sm...

recept

Er stond al een okonomiyaki op de site, maar ik had wel weer in in een nieuwe variant. Dit keer maakte ik deze Japanse omelet helemaal glutenvrij. Bovendien is deze helemaal vegetarisch. Okonomiyaki is een bekend Japans gerecht wat vergelijkbaar is met een dikke, goedgevulde pannenkoek. Vaak is deze...

recept

Hamburgers bestaan tegenwoordig lang niet altijd alleen maar uit vlees. Je kunt zelf prima vegetarische hamburgers maken! Of je nou altijd vegetarisch of vegan eet, of gewoon zin hebt in een dagje wat anders. Deze kikkererwtenburgers met wortel zijn heel makkelijk zelf te maken . Doe ze op een lekke...

recept

Heb je weleens bubble tea (ook wel 'Boba') gedronken? Dit Taiwenese drankje is in grote delen van de wereld mateloos populair. Zo dronken we het in Singapore vaak, maar ook in Edinburgh dronk ik verrassend lekkere Boba. Het begint nu ook in Nederland steeds meer aan populariteit te winnen met bubble...

recept

Is dit even lekker genieten: pannenkoeken voor ontbijt. Maar voor de brunch of lunch mag je ze ook eten. American pancakes zijn altijd lekker fluffy en zijn wel mijn favoriet voor ontbijt. Heel eerlijk eet ik ze veel te weinig! Omdat ik een prikkelbare darm heb en niet goed reageer op te veel gluten...

recept

Hoi allemaal! Leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor de fijne website van Judith. Ik volg Judith al een hele tijd en ze maakt heerlijke recepten. Tof dat ik nu mijn gezonde recepten met jullie mag delen. Website met koolhydraatarme recepten Ik zal mezelf nog even kort voorstellen. Ik ben Lisa...

recept

De kapsalon is een berucht gerecht met friet, vlees, kaas en om toch wat vitamines in deze caloriebom binnen te krijgen: sla. Al eerder liet ik zien dat dit wel anders kan met mijn versie van een gezonde kapsalon. Minstens zo lekker en een stuk verantwoorder. Het is nog steeds een van de meest popul...

recept

Cornbread mag in Amerika niet missen bij een barbecue. 'Maisbrood' dus als je het letterlijk vertaalt. Maar laat je niet in de luren leggen, het heeft niks weg van hoe wij hier in Nederland maisbrood kennen. Het is meer een soort hartige cake die vaak in blokjes of puntjes wordt geserveerd als bijge...

recept

Vlees eet ik niet meer, maar af en toe een mooi en bijzonder stukje vis kan ik wel waarderen. Octopus vind ik bijvoorbeeld heerlijk. De bekende tapa 'pulpo a la gallega' bijvoorbeeld. Jaren geleden kon je zelf bij Appie voorgegaarde octopus kopen. Helaas inmiddels niet meer. Je kunt echt bij de groo...