recept

Deze heerlijke burger is net wat anders dan anders. Ten eerste wordt deze gemaakt met kip. Samen met de feta en kruiden is dat een fantstische combinatie. Niet alleen op je broodje, maar ook bij bijvoorbeeld een salade. Ik at hem de volgende dag op werk met een groene salade en dat was wederom smull...

recept

Dit gerecht met gestoomde zalm en paksoi is een van de lekkerste dingen die we de afgelopen tijd aten. En... het is ook nog eens supersimpel. In 20 minuten staat het op tafel, waarvan het 15 minuten in de oven staat en je er dus effectief maar 5 minuten mee bezig bent. Relaxed hè? Extra bonus: het ...

recept

In samenwerking met I-Kook - Een nieuwe keuken uitzoeken vond ik misschien wel het leukste aan het kopen van een nieuw huis. We hebben uren gespendeerd aan het bedenken en tekenen van hoe alles zou moeten komen. Wat we nodig hadden. En, toen we dreigden het budget toch wel erg ver te overschrijde...

recept

Deze repen zijn een fijn begin van de dag en zijn perfect voor als je haast hebt. Zelf heb ik ze meteen ingevroren per stuk zodat ik ze elke dag vers mee kan nemen. Ook als tussendoortje doen deze repen met blauwe bessen het goed. Het recept is, als je glutenvrije havermout gebruikt, volledig gluten...

recept

Voordat we op huwelijksreis gingen liepen we op een zaterdag gezellig door Utrecht en kwamen we uit op de Swan Market op het Vredenburg. Daar aten we de meest heerlijke gözleme bij een foodtruck. Gözleme zijn een soort Turkse pannenkoeken of wraps met een lekkere vulling erin. Dat kan een vulling ...

recept

Is het geen plaatje, deze labneh met pistache dukkah en granaatappelpitjes? Labneh is een Midden-Oosters gerecht wat je vaak op de mezze (hapjes) tafel tegen zult komen. Wat je doet is dat je yoghurt lat uitlekken zodat het heel dik wordt, eigenlijk een soort hangop dus. Als het de gewenste dikte he...

recept

Misschien heb je de cloud breads al voorbij zien komen? Deze 'broodjes' worden ook wel 'oopsies' genoemd en worden gemaakt met slechts 3 ingrediënten: eieren, roomkaas en baking soda. Makkelijk toch? Deze cloud breads lijken net wolkjes en smaken ook een beetje als wolkjes. Niet echt vergelijkbaar ...

recept

Een tijdje geleden werd ik door radiozender FunX geïnterviewd over het fenomeen 'poke bowl'. Geen wonder dat ze daar benieuwd naar zijn: de poke restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Poke bowls zijn dan ook super lekker! Wat is een poke bowl? De poké bowl komt oorspronkelijk uit H...

recept

Ik ben al een tijdje fan van zwarte rijst. Het is niet alleen gezonder voor je dan witte rijst, het heeft ook nog eens een hele lekkere smaak en structuur. Het is wat steviger dan witte rijst en ook nootachtig van smaak. Zeker een aanrader om eens te proberen! Bijvoorbeeld met deze Thaise sweet chil...

recept

Pasta is altijd een hit, toch? Daarom dit keer een cannelloni variatie. De vorige keer dat ik cannelloni maakte, ging ik voor een vega variant met ricotta en spinazie. Een klassieker dus. En dit keer werd het cannelloni met gehaktsaus. Wederom een klassieker dus ;-). Wat het leuke is aan cannelloni ...

recept

Langzaam pakken we weer de draad op. Na onze bruiloft en huwelijksreis is het nu terug naar de realiteit en wordt er dus ook weer dagelijks vers gekookt. Na elke dag op vakantie uit eten is het wel heel erg lekker om zelf weer te koken. Op vakantie deed ik de nodige inspiratie op. Onder andere door ...

recept

I'm back! Misschien had je het al door, maar de afgelopen maand ben ik niet actief geweest. Of nouja, ik had vooruit gewerkt, dus op de site was het gelukkig geen gehele maand stil. Achter de schermen echter heb ik de afgelopen maand niks blog gerelateerds gedaan, behalve af en toe een Instagram pos...

recept

In samenwerking met I-KOOK - De komende maanden ga ik samenwerken met I-KOOK Keukens. I-KOOK is een keukenformule waar je niet wordt geholpen door keukenverkopers, maar ‘keukencoaches’. Deze coaches coachen jou naar een betaalbare invulling van je keuken. Inmiddels zijn er bijna 20 I-KOOK winkel...

recept

Geïnspireerd op de khobz tanoor, een platbrood wat traditioneel wordt gemaakt ik de tanoor. Niet willekeurig lijkt 'tanoor' op 'tandoor' oftewel, ook deze broden worden van oudsher in speciale ovens gebakken die ook in veel Indiase gerechten wordt gebruikt. Nu heb je waarschijnlijk thuis geen tanoo...

recept

Een tijdje geleden schreef ik een review over het boek Zoete Aardappel van Colette Dike. Het recept wat ik toen maakte was de 'Twix' van zoete aardappel. Een bijzonder recept waarbij je de zoete aardappel wel nog proeft, maar dan in een zoete in plaats van een hartige setting. Vandaag deel ik eindel...

recept

Zoals je al kon lezen ben ik weer helemaal into de Midden-Oosterse keuken. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor deze keuken en een van mijn favorieten is dan ook Ottolenghi. Geweldig hoe zij de Midden-Oosterse keuken weer op de kaart hebben gezet! Hummus is heel gemakkelijk te maken. Tenminste...

Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel

recept

's Ochtends begin ik mijn dag graag met yoghurt vers fruit en het liefste nog een andere topping. Ik heb al een paar typen granola met jullie gedeeld, maar per toeval ontdekte ik dat geroosterde havermoutvlokken ook erg lekker zijn. De kaneel zorgt voor zoetheid in combinatie met honing. De pompoenp...

recept

Het heeft even geduurd om weer eens iets voor jullie te maken. Heb hier ook wel even op gezeten om het leuk en lekker voor jullie te maken. Bij mij op het werk zijn we de laatste tijd namelijk erg aan het  experimenteren met vegetarische gerechten. Het is een hele kunst om daar dan ook iets lekk...

recept

Een tijdje geleden aten we bij Libanees restaurant Maz Mez in Amsterdam-West met heerlijke, authentieke Libanese gerechten. Onze liefde voor Midden-Oosters eten werd weer helemaal aangewakkerd. Je zult de komende weken dan ook een aantal lekkere Libanese gerechten tegenkomen op de blog. Om te beginn...

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van de Mexicaanse keuken! Geregeld staat er hier een Mexicaans gerecht op tafel en waarom ook niet? Het zijn vaak heerlijke gerechten met de kenmerkende smaken van limoen, koriander en avocado. Een paar van mijn persoonlijke favorieten dus :-). Het gerecht lijkt op ee...

recept

Waar mijn ontbijt doordeweeks vaak vluchtig is. Denk een bakje havermout, yoghurt met zelfgemaakte granola of ontbijtmuffins die ik mee kan nemen. In het weekend vind ik het echter leuk om iets uitgebreider te ontbijten. Nu we door de verbouwing en de vloer tijdelijk afscheid hebben moeten nemen van...

recept

Deze plaattaart kun je eten als hoofdgerecht of snijd ze in kleinere stukken als aperitiefje! Door de courgette eerst te grillen en de topping pas naderhand op de plaattaart te verdelen, krijg je maximale smaak. Ik gebruikte kant-en-klaar deeg uit het koelschap van de supermarkt, maar je kunt het oo...

recept

Gesponsord - een paar weken geleden vertelde ik jullie al over de nieuwe pastasauzen en curry's van AH. Deze sauzen zijn gemaakt op basis van groenten en daar zijn slechts kruiden en specerijen aan toegevoegd. Geen gekke ingrediënten dus! En dat is fijn, want dat betekent dat je maaltijd niet allee...

recept

Een ouderwets lekker dessert: griesmeelpudding recept van opa! Waarschijnlijk ken je het wel van vroeger. Een stevige pudding met een fris laagje bessensaus. En jij kan dit nu zelf ook maken! Griesmeelpudding maken naar opa's recept Herinneren jullie de rubriek 'Oma's recepten' nog? O.a. advocaat ...

recept

De lente begint nu lekker door te komen met al een paar heerlijke dagen achter de rug waarin we gewoon buiten konden lunchen en zonder jas naar buiten konden. Daar wordt iedereen toch blij van? Natuurlijk hebben we deze winter geluk gehad met hele milde temperaturen en weersomstandigheden, maar toch...

recept

Gesponsord - ik ben dol op kaas, al van jongs af aan eet ik graag kaas. Tijdens de borrel, door mijn eten, maar ook op brood. In samenwerking met Leerdammer maakte ik een filmpje om mijn geniet moment met kaas te laten zien. Tijdens het opnemen was het koud, dus ik was blij om naar binnen te gaan en...

recept

Gesponsord - zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten houd ik van eten en maak ik het liefste zo veel mogelijk zelf. Tegelijkertijd zijn er soms momenten dat het zo druk is dat je echt bijna geen tijd hebt om iets op tafel te zetten, laat staan dat je zelf 'van scratch' moet koken. Dan is het fijn...

recept

Is het bij jou op maandag ook altijd 'Meatless Monday'? Hier vaak in ieder geval wel en dus deel ik vandaag deze fijne gemarineerde kastanje champignons met jullie. Lekker snel op tafel en bijvoorbeeld lekker als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd. Ik kies zelf altijd voor de biologische variant...

recept

De bloemkool pizza stond al een tijdje op het lijstje om te maken. Nu ze de bloemkoolbodems zelfs in de supermarkt verkopen moesten we we toch echt eens een keer aan geloven! Dit keer ging Jerôme weer aan de slag met het recept en maakte hij zijn eigen bloemkool pizza. Voor als je je afvraagt wat e...

recept

Ik vind het zo grappig dat hier op de site de extremen altijd het beste lijken te scoren: de hele gezonde gerechten en juist de guilty pleasures. Heb ik even goed nieuws voor je, vandaag deel ik een hele fijne guilty pleasure met je: een pindakaas chocoladetaart met een bodem van Bastognekoeken. Ext...

recept

Het blijft een hit, de eenpansgerechten. Ten minste, hoewel ik houd van uitgebreid koken op z'n tijd, vind ik doordeweeks vaak een makkelijke maaltijd het beste. Zo'n lekker gerecht waarbij je niet te veel tijd kwijt bent, niet te veel rommel hebt, lekker veel voedingsstoffen binnen krijgt en wat ui...

recept

Zien ze er niet zonnig uit, deze vrolijke citroen-blauwe bes-kokos muffins? Ik krijg helemaal zin in de lente en dat komt goed uit, want meteorologisch gezien begint de lente deze maand! Een aantal weken liet ik je zien hoe je zelf suikervrije appelmoes maakt. Vandaag laat ik je zien wat je er zoal ...

recept

Wat doe je als je een flinke lading appels hebt die NU op moeten? Ik maakte er o.a. appelmoes van, maar ook deze lekkere appelcake. Appelcake is altijd een succes. Ken je iemand die niet van appelcake houdt, nee toch? Met dit recept maak je zelf een heerlijke appelcake, niet té zoet, maar wel lekke...

recept

Appelmoes, wie houdt er niet van? Lekker met oldskool kip en gebakken aardappels bijvoorbeeld, of vooruit frietjes misschien zelfs :-). Het is alleen jammer dat is appelmoes vaak heel erg veel toegevoegde suikers zitten. Onnodig als je het mij vraagt! Helemaal als je lichtzoete appels zoals Elstars ...

recept

Toen ik een courgette en kipgehakt in de koelkast zag liggen wat tegen de houdbaarheidsdatum was, wist ik dat ik iets moest maken met in ieder geval deze twee ingrediënten. Nu vind ik dit altijd een leuke uitdaging. Beperkingen, maar ook mogelijkheden. Een restje ricotta pakte ik meteen mee wat erv...