recept

De 'pastitsio' laat zich het beste omschrijven als een Griekse lasagne. Je maakt deze Griekse ovenschotel door te beginnen met een laagje penne gemengd met boter en kaas, daarop ligt een laagje gehakt in tomatensaus met kruiden, vervolgens een dun laagje kaas en je topt hem af met een béchamelsaus ...

recept

Soms heb ik zin om in het weekend iets lekkers te bakken. Zo ook afgelopen weekend. Omdat het koude weer eraan komt, wilde ik jullie graag inspireren met een recept van dit seizoen. Dit recept voor gevulde speculaas is vrijwel identiek aan die van Gaitri uit haar boek 'Warm Bread and Honey Cake'. De...

recept

Heb jij al van de tortizza gehoord? Misschien kun je het wel raden, maar het is een samentrekking van 'tortilla' en 'pizza'. Oftewel een pizza gemaakt van een tortilla wrap. Ik maakte al een keer eerder 'pitza's' (yep, pizza's van pita broodjes ;-)), dus ook aan dit experiment wilde ik me wel graag ...

recept

Hebben jullie de enquête op het blog allemaal al ingevuld? Je kunt deze nog gewoon invullen. Uit de eerste resultaten blijkt dat jullie in ieder geval ook makkelijke recepten willen zien. Dus, ik heb meteen een makkelijk recept voor jullie. Een soort eenvoudige guacamole (avocado dip), salade van c...

recept

Tijd voor een klassiek en vooral heel makkelijk gerecht dat iedereen denk ik weleens heeft gegeten. Ik gebruikte hiervoor spelt pasta van Grand'Italia die ik kreeg om uit te proberen. Dit heeft net wat meer beet dan witte pasta. Het allerlekkerste smaakt de pasta pesto kip uiteraard als je de pesto ...

recept

Als jullie mij op Instagram of Facebook volgen, is het je vast niet ontgaan. Vorig weekend brachten we door in Marrakech. Voor ons allebei de eerste keer in Marokko en überhaupt het continent Afrika (jeeej, ik hoef nu alleen nog maar Antartica en dan heb ik echt voet gezet op alle continenten :D). ...

recept

Pulled pork is superhip, maar wat nou als je geen pork (varkensvlees dus) eet? Aangezien we zelf vrijwel geen varkensvlees eten, was dit wel een vraag die mij bezig hield. Ik heb een heel goed alternatief gevonden: pulled chicken. En ik verzeker je, dat is echt net zo lekker! Ik at laatst bij het Ta...

recept

Ja, ook de Midden-Oosterse keuken is niet vies van een gerecht met lekkere aardappeltjes! Wanneer ik dit voor mensen maakte kreeg ik ook direct de reactie: ‘Hé, dit is net Hollandse pot, gewoon aardappeltjes!’. Dus voor de liefhebbers onder ons die toch wat voorzichtiger zijn met het uitprobere...

recept

Het stond al heel lang op mijn lijstje om zelf eens de perfecte hamburger te maken, inclusief de hamburgerbroodjes. Ik gebruikte het recept van Nombelina voor de hamburgerbroodjes. Absoluut een aanrader, maar mocht je zelf weinig tijd hebben, kun je natuurlijk ook broodjes kopen. Leuk is dat ook Nom...

recept

Ik had al een paar pogingen gedaan om bananenbrood (of 'banana bread', zoals dat ook vaak wordt genoemd) te bakken. En echt mislukt waren ze niet, maar toch waren de recepten elke keer nét niet goed genoeg om te delen. Maar nu jongens, nu heb ik een overheerlijk, smeuïg bananenbrood wat fris en li...

recept

Laatst kreeg ik van een lezer de vraag: "heb je ook recepten voor gezonde hartige snacks? Bijvoorbeeld om 's avonds voor de TV te eten?" Die heb ik zeker! In Mallorca waren de amandelen erg populair. Niet gek als je je bedenkt dat het een van de meest verbouwde producten op het eiland is. Je kunt er...

recept

Ik maakte dit gerecht al een paar keer eerder. Maar elke keer zagen de tonijn quesedillas er zo lekker uit, dat we ze op hadden voor we een foto konden maken. Het gerecht is een kruising tussen een 'normale' quesedilla en een tuna melt. Nog één tip: gebruik tonijn op water en geen tonijn op olie. ...

recept

Wat eten jullie altijd voor ontbijt? Bij mij is het doordeweeks 9 van de 10 keer 'overnight oats', oftewel havermout die je 's nachts koud laat wellen en de volgende ochtend koud opeet. Ideaal als je 's ochtends weinig tijd hebt. Het enige wat je 's ochtends nog hoeft te doen is de topping er overhe...

recept

Ik kan niet geloven dat ik dit recept niet eerder met jullie heb gedeeld. Het is namelijk zo een klassieker en voor mij één van de eerste gerechten die ik leerde maken. De vorige keren dat we dit maakten was het resultaat alleen niet fotogeniek genoeg en tja, dan moeten we ons maar opofferen en he...

recept

Eten jullie weleens een AVG'tje? Oftewel: aardappelen-groenten-vlees? Ik laat jullie een leuke én gezonde variant hierop zien: gehaktballen en bloemkool, maar dan net iets anders dan je het normaal zou eten. Door de gehaktballetjes te verrijken met een beetje quinoa, krijg je een lekkere structuur,...

recept

Vandaag heb ik weer een fijn tussendoortje voor jullie: notenrepen met havermout, blauwe bessen en chocolade. Het is een reep die je niet hoeft te bakken, want je maakt hem in de vriezer! (of in de koelkast, maar dan moet je iets langer wachten). Als je de juiste chocolade kiest, bevatten deze repen...

recept

Eigenlijk heb ik pas twee keer in mijn leven tapiocaballetjes gegeten: in een overheelijk dessert op de Filippijnen en in de Bubble Tea in Singapore. Beide keren beviel het me eigenlijk wel. De balletjes zijn heel zacht en een beetje gelei-achtig wat voor een bijzondere structuur zorgt. Toen ik bij ...

recept

Een lekker gerecht voor zomerse avonden. De kipspiesjes zijn uiteraard lekker om te maken op de BBQ, maar je kunt ze ook gewoon in een koekenpan maken. Citroen en rozemarijn gaan altijd goed samen, zo ook in dit recept. Overigens geldt dat hoe langer je de kip marineert, hoe lekkerder het wordt. Om ...

recept

Vandaag een ideaal, licht receptje voor op de BBQ óf in de pan. Want wie zegt dat je voor burgers altijd brood nodig hebt? Deze Aziatische stijl kipburgers smaken heerlijk met maïs. En maïs vinden we het lekkerst als 'ie is gegrild en dan wordt geserveerd met een klontje roomboter en kruiden. Voi...

recept

Van deze kleurrijke salade krijg je toch spontaan zin in een salade? De rode bietjes contrasteren heel mooi bij de groene veldsla, groene saus en groene pistachenoten. Het fijne van de avocado dressing is dat 'ie de salade super romig maakt, zonder hem ongezond te maken. Je kunt hier overigens heel ...

recept

Op zoek naar een lekker makkelijk cannelloni recept? Dat komt goed uit! Voor dit recept met de typische Italiaanse pasta buisjes heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Voor mijzelf was dit volgens mij de eerste keer dat ik cannelloni at, ondanks de vele vakanties in Italië. Bizar hè? Wat mij...

recept

Ik krijg vaak vragen over gezonde tussendoortjes, vandaar vandaag: de makkelijke, gezonde energierepen met chocolade kokossmaak! Deze energierepen bevatten geen geraffineerde suikers, wat betekent dat ze meer geleidelijk energie afgeven plus, je hebt naderhand geen suikerdip. De noten zorgen voor go...

recept

Ik hoor je denken: "huh? Hoe dan?" Nou, als je snel kijkt lijkt het net pasta, maar in werkelijkheid zijn het linten van zoete aardappel en dat is fijn. Dat betekent namelijk niet alleen dat het een glutenvrij recept is, maar ook dat het een lage Glycemische Index (GI) heeft. Een lage GI zorgt ervoo...

recept

Bloemkooltijd! En ik heb een receptje dat aanslaat bij iedereen. En extra fijn: het is echt mega gezond. Het heet bloemkool rijst, maar de bloemkool is eigenlijk een vervanging voor rijst. Door deze fijn te malen ziet het er namelijk uit als rijst en kun je het lekker wokken! En wist je al dat bloem...

recept

Op vakantie in Mallorca gingen we naar een bakker om wat broodjes voor de lunch te halen. In totaal hadden we 3 broodjes en een puntje cake om met z'n tweeen te delen. "Dat is dan € 24,-" Ehm, sorry, hoeveel? Het stuk cake wat we hadden was amandelcake met sinaasappel en omdat het gemaakt was met ...

recept

Al een tijdje was ik op zoek naar eetbare bloemen. Vaak kom ik namelijk in restaurants waar het eten mooi gegarneerd wordt met een bloemtje of 2. Dat wilde ik ook! Zo kwam ik op de site van Bloom Bites en kreeg ik een setje om te proberen. Nu leek het me heel leuk om de bloemen als versiering te geb...

recept

Soms heb je van die boeken dat je denkt: "waar moet ik beginnen?". Honey & Co leende ik van mijn moeder, dus helaas moet ik hem binnenkort teruggeven ;-). Maar niet voordat ik het eerste gerecht dat ik uit het boek maakte, met jullie deel! Ik kan alvast vertellen dat ik heel veel andere heerlijk...

recept

Ik vind het leuk om af en toe te experimenteren met 'gezonde' taarten. Deze taart kwam ik tegen op het blog Frankies Feast, een Amerikaans blog over glutenvrij en gezond eten. Als je deze chocoladetaart proeft zou je niet meteen denken "wow, die is gezond". De zoete bodem in combinatie met de frisse...

recept

Wil je snel iets op tafel hebben staan? Dan is de hotdog een ideale uitkomst! Er zijn een aantal manieren om een klassieke hotdog te bereiden. De New York hotdog (zoals Harvey hem vaak met Mike eet in de serie Suits ;-)) ken je waarschijnlijk met zuurkool. Een andere variant is met mosterd, ketchup ...

recept

Op de een of andere manier hebben we 5 aangebroken pakken lasagnevellen staan. Tijd om eens wat van die voorraad weg te werken. En dat deden we. Met een heerlijke lichte, groene lasagne die perfect is voor mooie lentedagen. De lasagne is vegetarisch en zit vol met groenten! Doordat de groenten redel...

recept

Begin je dag met een kick, met deze fijne groene smoothie! Ik beloof je dat je de spinazie niet proeft, maar, je hebt wel alle gezondheidsvoordelen van de spinazie. Door het gebruik van ananas en munt, heeft de smoothie een heerlijk frisse smaak. Daarnaast is de smoothie glutenvrij en vegan.

recept

Typisch Marokkaanse smaken zoals koriander, komijn en citroen. De Griekse yoghurt maakt het extra romig en maakt de kip lekker mals. De kip kun je gewoon bakken in een koekenpan of grillpan, maar het allerlekkerste is 'ie van de barbecue! Ik koos ervoor om hem te serveren met zoete aardappelfriet, m...

recept

Heb jij soms ook momenten dat jij je Italië wegwaant? De prachtige landschappen van Toscane, het romantische Rome en uiteraard het overheerlijke eten! Vooral dat laatste was blijven hangen toen ik aan de slag ging met deze overheerlijke -all hand made- risotto! Twee tips; maak risotto als je de tij...

recept

Cheesecake + oreo = hemels! Althans, dat vind ik :-). En jij hopelijk ook na het maken van deze taart. We topten hem met kiwi gold, een erg goede combi, zo bleek achteraf. Het frisse van de kiwi gaat perfect samen met het zoete van de Oreo's en het romige van de cheesecake. Het fijne is, dat het ech...

recept

Sinds een week hebben we eindelijk een Lodge pan. Een mooie, zware gietijzeren pan voor fornuis en oven. Al in Canada zat ik me aan de pannen te vergapen en nu heb ik er dan ook eindelijk eentje gekocht. Je begrijpt dat ik nu probeer om werkelijk alles in die pan te maken ;-). Zo maakte ik ook panne...

recept

Nu het steeds warmer wordt, zou ik zo elke dag een salade kunnen eten. Salades zijn wat mij betreft verre van saai en hoeven ook helemaal niet perse sla of iets dergelijks te bevatten. Neem deze heerlijke Aziatische salade met kip, mango en papaja. De dressing in combinatie met de lekker gekruide ki...