recept

Kennen jullie het programma 'Extreme couponing'? Het is echt fascinerend om te kijken. Wat er gebeurt is het volgende: Amerikanen doen er alles aan om in de supermarkt, met behulp van 'coupons' hun boodschappen zo goedkoop mogelijk mee krijgen. Vaak leidt dat toch absurde aankopen, omdat ze alleen d...

recept

Ik heb elke jaar zo rond eind augustus een obsessie met vijgen. Ik ben echt dol op deze paarse vruchten en doe dan ook veel moeite om, als ze weer in het seizoen zijn, vijgen te vinden. Dit jaar misschien nog meer dan anders, want dit recept had ik vreemd genoeg al maanden in mijn hoofd. Courgetti m...

recept

Op de een of andere manier doen ovenschotels het altijd goed :). Ze zijn natuurlijk vaak lekker makkelijk en wat helemaal fijn is, is dat je alles al kunt voorbereiden en de ovenschotel alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven. Ik ging dit keer eens voor een gratin, maar dan wel een iets ge...

recept

Ik maakte dit gerecht al een paar keer eerder. Maar elke keer zagen de tonijn quesedillas er zo lekker uit, dat we ze op hadden voor we een foto konden maken. Het gerecht is een kruising tussen een 'normale' quesedilla en een tuna melt. Nog één tip: gebruik tonijn op water en geen tonijn op olie. ...

recept

Eten jullie weleens een AVG'tje? Oftewel: aardappelen-groenten-vlees? Ik laat jullie een leuke én gezonde variant hierop zien: gehaktballen en bloemkool, maar dan net iets anders dan je het normaal zou eten. Door de gehaktballetjes te verrijken met een beetje quinoa, krijg je een lekkere structuur,...

recept

Van deze kleurrijke salade krijg je toch spontaan zin in een salade? De rode bietjes contrasteren heel mooi bij de groene veldsla, groene saus en groene pistachenoten. Het fijne van de avocado dressing is dat 'ie de salade super romig maakt, zonder hem ongezond te maken. Je kunt hier overigens heel ...

recept

Ik hoor je denken: "huh? Hoe dan?" Nou, als je snel kijkt lijkt het net pasta, maar in werkelijkheid zijn het linten van zoete aardappel en dat is fijn. Dat betekent namelijk niet alleen dat het een glutenvrij recept is, maar ook dat het een lage Glycemische Index (GI) heeft. Een lage GI zorgt ervoo...

recept

Deze zomer komt Marks & Spencer met een lijn Britse etenswaren: Tastes of the British Isles. Wij mochten alvast wat eten en drinken samplen, waaronder de Piccalilly genaamd Posh Dog Pickle Relish. Deze Pickle Relish kun je heel goed eten in combinatie met bijvoorbeeld kip. Zo ontstond dan ook de...

recept

Bloemkooltijd! En ik heb een receptje dat aanslaat bij iedereen. En extra fijn: het is echt mega gezond. Het heet bloemkool rijst, maar de bloemkool is eigenlijk een vervanging voor rijst. Door deze fijn te malen ziet het er namelijk uit als rijst en kun je het lekker wokken! En wist je al dat bloem...

recept

Courgetti maken stond al zo lang op mijn lijstje, maart het kwam er niet van. Excuses had ik ook niet, want sinds Sinterklaas heb ik een mooie Japanse mandoline, dus sliertjes maken is een koud kunstje. Ik denk dat ik aan het wachten was op inspiratie voor het ideale recept ;-). Ik moet zeggen dat d...

recept

Op de een of andere manier hebben we 5 aangebroken pakken lasagnevellen staan. Tijd om eens wat van die voorraad weg te werken. En dat deden we. Met een heerlijke lichte, groene lasagne die perfect is voor mooie lentedagen. De lasagne is vegetarisch en zit vol met groenten! Doordat de groenten redel...

recept

Toen ik zag wat er allemaal in wraps uit de winkels zit, was ik vastberaden om eens zelf wraps te maken. Ik wilde wel iets bijzonders, dus werden het groene wraps met spinazie en koriander. Ik vulde ze met wilde zalm, roomkaas, spinazie en waterkers en de volgende dag op werk met pastrami, mosterd e...

recept

Nu het steeds warmer wordt, zou ik zo elke dag een salade kunnen eten. Salades zijn wat mij betreft verre van saai en hoeven ook helemaal niet perse sla of iets dergelijks te bevatten. Neem deze heerlijke Aziatische salade met kip, mango en papaja. De dressing in combinatie met de lekker gekruide ki...

recept

Pastasalade, ik ben fan. Makkelijk en snel. Pastasalade is los te eten als hoofdgerecht bij diner of lunch. Maar ook lekker als bijgerecht bij een barbecue. Pastasalade met vlees of vis. Of zoals deze originele variant: helemaal vega met heerlijke zachte mozzarella, zilte olijven en knapperige bleek...

recept

Vaak begin ik aan een recept met het idee dat ik het nu echt eens een keer helemaal ga volgen. In de praktijk gaat dat vaak compleet anders. Dan tweak ik het een beetje hier en daar. En dan nog een schuetje van dit en een snufje van dat. Zoals bij dit recept. Wat intact bleef was de lekker frisse ka...

recept

Zo fijn dat salade bars helemaal hot zijn! Zelf ben ik inmiddels al een aantal keer naar Salad Company in Utrecht geweest. Hun salade met tonijn is heerlijk, maar de salade met liznen, makreel, avocado, tomaten en meer is ook echt een topper. Ik vond het een hele ongewone combinatie waar ik zelf nie...

recept

Kennen jullie halloumi al? Het is een kaassoort die de laatste tijd erg in opkomst is. Je ziet dat hij vaak wordt gegrild, omdat het wat krokant wordt en niet smelt. In tegenstelling tot de meeste andere kazen. Ik vind het ziltige van de halloumi lekker samen gaan met de zoete bietjes en nectarines,...

recept

Voor mij was dit de perfecte pre-workout meal. De kip, kikkererwten en de noten zitten boordevol eiwitten die je nodig hebt om spiermassa op te bouwen. De dadels zorgen voor langzame suikers zodat je de gehele work-out energie hebt. En, dat heb je in mijn geval wel nodig, aangezien de crossfit lesse...

recept

Jeeej, de eerste lentedagen hebben hun intrede gedaan! Hebben jullie er ook zo van genoten? Als het eenmaal lente is, heb ik vaak zin in wat lichtere gerechten. Zoals bijvoorbeeld deze kabeljauw, avocadosalsa en gepofte zoete aardappel. Vaak wordt als topping sour cream gebruikt, maar ik gebruik als...

recept

Soms gooien we gewoon wat bij elkaar en ... hé, het blijkt reuze lekker! Zo ook deze keer. Jerome ging koken met restjes die we hadden. Zo hadden we nog twee visfilets in de vriezer liggen, een courgette en een rode peper. Het werd deze maaltijd met een beetje rijst. Want tja, dat hebben we ook alt...

recept

Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb stand...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze...

recept

Heb je toevallig nog gedroogde cranberry's over van de kerst? Perfect! Die kun je namelijk heel goed gebruiken in dit recept. Toen we op 24Kitchen cranberry-rozemarijn flatbreads voorbij zagen komen, wisten we: dit willen we ook maken! Jerome ging aan de slag en maakte deze heerlijke flatbreads. Doo...

recept

In Noord-Amerika is men gek op parelcouscous (ook wel "Israelische couscous" genoemd). Hier in Nederland nog niet zo, maar wie weet komt het wel. Het is een kruising tussen pasta en couscous, alhoewel het qua structuur meer weg heeft van pasta dan van couscous. Ik kocht het in Canada in een megabulk...

recept

Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is vaak zo simpel, net weer wat anders en licht verteerbaar. Ik vind h...

recept

Wat ik leuk vind als ik op vakantie ben, is ook lokale tijdschriften kopen. Vooral tijdschriften met recepten erin. In Canada hebben ze veel tijdschriften, heel veel tijdschriften. Bij de lokale supermarkt hebben ze allen al 3 tijdschriften compleet over glutenvrij eten, een tijdschrift over kerstko...

recept

Oh, wat ben ik blij met mijn staafmixer! Naast sausjes, dipjes en smoothies, kan ik er ook heerlijke soepen mee maken. En dat is fijn, want a) lekker makkelijk en b) je krijgt ineens weer een hele vitamineboost. In ieder geval wel bij de soepjes die ik maak. Dit keer werd het een Aziatische wortelso...

recept

Toen een collegaatje mij vertelde over slaco's, was ik geïntrigeerd en wilde ik ze zelf eens maken. Ik bedoel, het klinkt al super leuk, dus dan moet het haast ook wel lekker zijn. Slaco's zijn taco's, maar dan in plaats van omhuld door een taco, wordt het gehakt in sla gewikkeld. Het voordeel is, ...

recept

Als ik denk aan zuurkool dan denk ik aan mijn opa. Die maakte, als ik vroeger kwam eten, vaak zuurkool. Daarna heb ik het zelden meer gegeten. De keren dat ik het dan probeerde was het toch iets minder lekker dan in mijn herinnering. Nu probeerde ik het weer een keer, in de vorm van een vegetarische...

recept

Veel mensen kopen pastasaus kant-en-klaar, omdat het zo lekker makkelijk is. Maar, wat ze zich niet realiseren, is dat zelf een lekkere pastasaus maken helemaal niet moeilijk is! Sterker nog, zelf pastasaus maken, zoals voor een klassieke spaghetti bolognese is echt makkelijk. De basis zijn gedroog...

recept

Souvlaki maken lijkt misschien heel moeilijk, maar dat is het helemaal niet! Met de juiste marinade én het geduld om het 1 uur in de koelkast te laten intrekken zet jij ook een heerlijke Griekse kip souvlaki op tafel. Souvlaki is Grieks voor 'spies' en kun je maken van lams- varkens- of kippenvlees...

Budget: wortelsoep met honing

recept

Ik had een paar weken geleden een voordeelverpakking wortels gekocht en had nu nog een halve zak over. Wat maakte ik ermee? Wortelsoep, lekker en supermakkelijk! Voor deze soep heb je alleen wortels, water, een bouillonblokje, gemberpoeder, honing en nootmuskaat nodig. Met deze 6 ingrediënten heb j...

recept

Dat superfoods helemaal niet duur hoeven te zijn, bewijst te broccoli. Voor minder dan een euro heb je er al een! Broccoli bevat heel veel 'good stuff' en is daarmee een superfood. Er zit onder meer in: vitamine A, B6, C en E (hallo, mooie huid!),  antioxidanten die het immuunsysteem verbeteren. ...

recept

Vrij zelden kook ik iets echt Nederlands, maar soms, als het echt een druilerige herfstavond is, heb ik zin in de Hollandse pot; comfort food. Maandag was zo'n avond en maakte ik een ovenschotel om lekker bij op te warmen. De inspiratie voor dit recept komt van de AH-site. Wil je cheaten? Gebruik da...