recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Nu we zo veel mogelijk moeten binnenblijven, probeer ik ook wat vaker uit mijn keukenkastjes te koken. Ik wil immers niet naar de supermarkt gaan voor wat kleine dingetjes. Wat we nu doen is 1 keer per week ongeveer online bestellen en dat is het. Als er dan echt iets niet is en er zijn nog wat ande...

recept

Heerlijk, de witte asperges zijn weer in het seizoen! Het witte goud is elk jaar rond april/mei weer volop verkrijgbaar. Menigeen storm erop af om de lekkerste recepten te maken. De asperge staat bekend om zijn delicate en zachte smaak. Een van de meest bekende gerechten om met asperges te maken, is...

recept

Tussendoortjes heb je in alle soorten en maten. Nu mensen veel thuis zijn, weet ik dat het verleidelijk is om vaker naar een tussendoortje te grijpen. Die keren dat je geen zin hebt in bijvoorbeeld een stukje fruit, maar in iets anders? Deze homemade bounty's zijn een goed alternatief. Uiteraard moe...

recept

Een ei hoort erbij. Waarbij? Paasei! Pasen en eieren zijn een gouden combinatie. En met het aankomende paasweekend wilde ik dan ook graag iets met eieren doen. Pasen zal dit jaar wat anders zijn i.v.m. social dinstancing, maar we maken er maar het beste van. Wat dacht je van een digitale borrel of b...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Wentelteefjes zijn wat mij betreft een ultiem verwenontbijt. Echt zo'n ontbijt voor een lazy Sunday. Of voor het paasweekend ;-). Wist je dat wentelteefjes van oudsher juist bedoeld zijn om oude brood op te maken? Dat is ook het leuke: met oud brood werkt het maken van wentelteefjes echt het beste. ...

recept

Pesach is het 'Joodse Paasfeest'. Traditioneel eet men met Pesach matzes, dit zijn een soort crackers die men ook op de Paastafel veel ziet. Het verhaal achter de matzes is dat er geen tijd was om de broden te laten rijzen, omdat men vluchtte en dus snel weg moest. Vandaag de dag worden daarom nog s...

recept

Hartige taarten, quiches, flammkuchen. Stuk voor stuk heerlijke hartige taarten, elk weer op zijn eigen manier bereid. De flammkuchen (of 'tarte flambée') vind je veel in Duitsland en Frankrijk. Zijn oorsprong vindt deze plaattaart in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met creme fraiche, ui, spek...

recept

Waar je vroeger bij boerenkool meteen dacht aan stamppot, is het de afgelopen jaar uitgegroeid tot een ware 'superfood'. Oké, de term superfood kan geloof ik niet meer, maar alsnog is het een hippe voedingssoort die bekend staat om de hoge voedingswaarde. In de VS zijn ze dol op 'kale', zoals boere...

recept

Deze vegetarische witlofsalade is supersimpel om te maken en bavt maar een paar ingrediënten. Toch is alles heerlijk in balans! Voor de bittere witlof, heb ik in frambozen een zoete tegenhanger gevonden. De zongedroogde tomaten zorgen voor een beetje hartigheid. En ei en witlof gaat altijd goed sam...

recept

Dan dan noodles of dandan noodles komen uit de Chinese Sichuan keuken en bestaan uit noodles met een pittige olie, groenten en normaal gesproken vlees. Aangezien wij geen vlees (meer) eten, ging ik aan de slag met een vegetarische variant op de dan dan noodles. Ik gebruikte hiervoor vegetarisch geha...

recept

Snert, erwtensoep is een klassieke Nederlandse soep gemaakt van groene spliterwten. Wat kun je nou beter eten als ‘t snertweer is? Niet veel! Klassiek eet je snert met allerlei soorten vlees (karbonade in de soep en als topping vaak rookworst i.c.m. spekjes). Ik heb goede nieuws voor je als je op...

recept

Zoek je een lekkere plaattaart? Maak dan vooral eens deze topper met tonijn, ei en ui (was er iemand anders die ook 'ei-ui' in z'n hoofd op z'n Haags probeerde te zeggen ;-) bij het lezen hiervan?) Nu Pasen om de hoek staat, is ook de tijd van eieren aangebroken. Dit recept voor een plaattaart getop...

recept

Wat doe je als je veel rijpe bananen hebt liggen? Bananenbrood maken? Dat is natuurlijk superlekker, maar ik wilde wel weer eens wat anders. Bananenmuffins met een marmereffect van chocolade leek me wel wat. Het is eigenlijk heel simpel: je maakt 2 soorten beslag. Eentje met cacaopoeder en eentje zo...

recept

Rijstpudding ken je vast al wel. Misschien maakten je ouders of oma het vroeger wel eens. Kheer, een Indiaas dessert op basis van rijst, melk, suiker en aromatische specerijen en rozijnen maakte mijn moeder vroeger regelmatig. Dit Indiase nagerecht kan op veel verschillende manieren worden gemaakt m...

recept

Joehoe, gnocchi ken je misschien wel. Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je in een handomdraai klaarmaakt. Meestal kook je de gnocchi en roer je er daarna iets van saus en groenten doorheen. Maar, er is meer! Gnocchi kun je ook prima bakken! In de oven als een ovenschotel. Ideaal, want dan heb ...

recept

Onlangs stelde ik op Instagram de vraag: wat zou je graag voorbij zien komen qua recepten? Een van de antwoorden was een viscurry. En dus ging ik daar lekker mee aan de slag. Een Indiase stijl viscurry. Helemaal zonder pakjes en zakjes en toch heel makkelijk zelf te maken. Je zet deze heerlijke maal...

recept

Toad in the hole, wat een gekke naam eigenlijk voor een gerecht. Letterlijk betekent een pad in het gat. Wellicht heeft het iets te maken met de worsten in de pan die bovenop dit ovengerecht liggen. Ik gebruikte zelf dit keer vegetarische worsten voor een vega variant. Verder is het iets aangekleed ...

recept

Als je denkt aan een courgette, denk je wellicht niet direct aan zoete baksels. Deze groene groentesoort is perfect om in hartige gerechten te gebruiken. Maar, je hoeft het niet tot hartig te beperken! Courgette is vrij neutraal van smaak en bevat veel vocht. Daarmee is het ook een fijn ingrediënt ...

recept

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Welke voornemens heb jij voor 2020? Het afgelopen jaar aten we steeds meer plantaardig en hoewel we daar niet helemaal op overgaan, vind ik het nog steeds leuk om ermee te experimenteren en vaker vegan te blijven eten. Qua dessert denk je wellicht, lastig, v...

recept

Havermout repen oftewel gezonde repen met pindakaas en havermout. Met het oog op de goede voornemens die iedereen maakt aan het einde van het jaar, ging ik weer aan de slag met leuke gezonde snacks. Want wat eet je nou als gezonde tussendoortjes? Deze lekkere repen kan ik je zeker aanraden. Je hoeft...

recept

Cranberry compôte, of cranberrysaus hoort toch wel bij een kerstdiner. Deze zurige vrucht gaat heerlijk samen met vlees (bijvoorbeeld kalkoen of kip), maar ook bij groenten. Hier in huis maken we het al jaren, maar een recept had ik tot mijn verbazing nog niet online staan. Hoog tijd dus om daar ve...

recept

Zoek je nog een lekker kerstvoorgerecht wat vegetarisch is of zelfs veganistisch? Deze leuke en lekkere pakketjes zijn supermakkelijk te maken en zijn geschikt voor iedereen die geen dierlijke producten eet. Bovendien zijn ze lactosevrij. Cranberry's Cranberry's zijn een typisch kerstingrediënt e...

recept

Zuurkool stamppot is voor mij puur comfort food. Zo'n heerlijk dampend warm bord met stamppot. Vaak gaan er in een zuurkool stamppot spekjes. Wij gaan voor een vegetarisch (en wanneer je kiest voor bijvoorbeeld margarine vegan) alternatief. Om in de winterse, kerstsfeer te blijven, heb ik gekozen vo...

recept

Pithivier is een Frans pasteitje met een typische ronde vorm. Het klinkt sjiek, het ziet er sjiek uit, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. En daarmee is het ook meteen een ideaal kerstvoorgerecht! Twee plakjes bladerdeeg met daartussen een plakje pompoen, heerlijke honing, verse tijm en ...

recept

Bloemkool saai? Helemaal niet! Je kunt er veel meer mee dan je wellicht denkt. Naast de bekende gekookte bloemkool met kaassaus, kun je bloemkool op zoveel andere manieren bereiden. Uit de oven bijvoorbeeld. In dit recept roosteren we eerst de bloemkool in de oven met aromatische ras-el-hanout. Deze...

recept

Chili sin carne oftewel, chili con carne maar dan zonder vlees. Hoe maak je dat? En is dat lekker? Daar kunnen we alleen maar volmondig 'ja' op zeggen! En als je mijn heerlijke, maar simpele chili sin carne hebt geproefd, ben je dat zeker met me eens. Chili sin carne met vleesvervanger In een 'ech...

recept

Een koolsalade, daar is het echt het seizoen voor! Toen ik in het Sligro magazine een koolsalade tegenkwam met rode kool en zuurkool, leek dat me een erg goed idee. Geïnspireerd door hun recept ging ik aan de slag! Het toeval wil, dat het magazine in het teken van Duitsland stond, dus een verse pre...

recept

Ovenschotels vind ik lekker én pompoen vind ik lekker. 1+1 = 2, en dus ging ik voor een herfstige ovenschotel. Met pompoen, halloumi kaas en pecannoten. Het leuke is dat je alles in de ovenschaal gooit en je er verder geen omkijken naar hebt. Pompoen is heerlijk veelzijdig. Je kunt hem in zoet en h...

recept

Een heerlijk stoofperen dessert met een havermout crumble. Het perfecte Sinterklaas dessert wat ook nog eens verantwoorder is dan vele andere toetjes. De smaken van de zoete stoofpeertjes, de amandel, koekkruiden en de havermout gaan geweldig samen. Een lekker recept voor een heerlijk avondje. Je...

recept

Meestal zeg ik pepernoten, maar dan bedoel ik eigenlijk kruidnoten. Hoe dan ook, deze kruidnoten rotsjes zijn je perfecte 'fix' als je zin hebt in een Sinterklaas lekkernij, maar er niet lang voor in de keuken wil staan. Hou je van chocolade kruidnoten, dan ga je hier heel blij van worden. De kruidn...

recept

Het idee voor deze zuurkoolquiche ontstond op Instagram. Daar zag ik bij collega-foodie Roos van WHKNE een zuurkoolquiche. Vorig jaar had ik al eens mini-quiches met zuurkool gemaakt. Echter leek het me een mooie uitdaging om die eens next-level te maken. In mijn geval betekent dat ook Jerôme aan d...

recept

Hoe makkelijk wil je het hebben? Deze soft shell taco's vulde ik met kabeljauw burgers voor een lekkere crunch en daarbij een overheerlijke salsa. Lekker fris en licht, love it! De mango zorgen voor een lekker zoetje, terwijl het pepertje zorgt voor wat pit. De burgertjes even bakken in de pan, de g...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Wie mij op Instagram volgt, kon zien dat deze flammkuchen bijna op een fiasco uitliep. Ik liet namelijk de eerste keer de vulling van de plaattaart vallen. Wonder boven wonder kon ik de bodem opvangen en zo de flammkuchen nogmaals maken. En gelukkig maar, want dit is echt een toppertje! Misschien as...

recept

Zo'n zin had ik in mushroom toast met avocado. Alleen de avo's die ik had, waren knetterhard. Dus bedacht ik een lekker alternatief. Mét paddenstoelen. Zonder avocado. In plaats daarvan een dressing van rucola en ansjovis die voor die zilte touch zorgen. Er bovenop een romig, gepocheerd eitje. De p...

recept

Spruitjes, je moet er maar net van houden. Of niet? Ik ben totaal geen spruitjes fan, maar ik vind eigenlijk dat ik het gewoon moet eten. En dus ging ik maar weer eens de uitdaging aan om spruitjes lekker te maken. Ik deed dat al een keer eerder door ze te bakken met nootjes en vega spekjes. Dit kee...

recept

Jerôme is weer lekker aan de slag geweest voor jullie. Of nouja, eigenlijk voor onszelf haha. Maar zijn dessertje was zo goed gelukt, dat ik het wel met jullie móet delen! Chiazaad maakte een paar jaar geleden zijn opwachting als superfood. Vervolgens werd bekend dat het al jarenlang in vogelzaad ...