recept

Ik vind het heerlijk om af en toe op zoek te gaan naar (food)blogs die ik nog niet ken. Zo stuitte ik laatst op de prachtige Forest Feast van de New Yorkse Erin. Wat een waanzinnig mooie blog heeft Erin! De kers op de taart zijn toch wel de vrolijke en stylish illustraties. Ik kan er in ieder geval ...

recept

Afgelopen week maakte ik voor mezelf deze yummy salade. Ik had ineens zo'n zin in warme geitenkaas, ik zou en moest een warme geitenkaas salade maken. Peer en geitenkaas is natuurlijk een klassieke combinatie, maar geitenkaas en framboos is ook té lekker. Dan vooral in combinatie met een lichtzoete...

recept

Laatst kreeg ik een appje met een foto van Donna Hays perentaart. Die zag er verrukkelijk uit, dus maakte ik er een variant op. Het fijne is, dat het eigenlijk een hele makkelijke taart is. Ik maakte hem op een doordeweekse avond als dessert en serveerde hem met vanillevla. De smaken amandel en peer...

recept

Misschien had je deze appel al gezien op Facebook. Een paar weken geleden gingen we bij mijn oom en tante eten. Mijn oom, Karel, houdt wel van een experiment in de keuken. Dit experiment, gevulde appels uit de oven met onder meer amandelspijs was zeer geslaagd. Zo geslaagd, dat ik besloot om het thu...

recept

Ik had voor de feestdagen bij AH een blikje kastanjepuree gekocht. Uiteraard lag deze na de feestdagen nog steeds in de kast en ik wist als ik er nu niet iets mee zou maken, het blik er volgend jaar na de feestdagen er nog zou staan. Een chocolade-kastanjetaart leek me heerlijk, maar te voor de hand...

recept

Eend met sinaasappel is in de Franse keuken een klassieke smaakcombinatie ('canard à l'orange'). Ik besloot deze klassieke smaakcombinatie te nemen en hem in een nieuw jasje te gieten, namelijk als salade. Met slechts enkele ingrediënten maak je deze winterse en luxe ogende  gerookte eendenborsts...

recept

In een Engels tijdschrift zag ik een kerstboomstam van Nigella. Het recept heb ik niet bewaard, maar ik besloot zelf aan de slag te gaan met een kerstboomstam. Een luchtige chocoladecake opgerold met mascarpone en frambozenjam en daaromheen een laagje chocoladeganâche..... jammie! Maak van de booms...

recept

Als je voor bijvoorbeeld een etentje een dessert zoekt dat er indrukwekkend uitziet en indrukwekkend smaakt, maar jou niet veel tijd kost, is deze chocolade bombe ideaal! De buitenkant bestaat uit panettone, een Italiaans cakeachtig brood. Je kunt dit kopen bij een Italiaanse delicatessenzaak, of je...

recept

Als je iets nieuws hebt wil je het het liefste meteen aantrekken of meteen uitproberen. Zo ook mijn handmixer. Een van de eerste dingen die ik ermee wilde maken waren merengues, oftewel schuimpjes. Nog nooit eerder had ik ze gemaakt, vooral eigenlijk door het ontbreken van een mixer. Geïnspireerd d...

recept

Deze winterse stoofpot bevat onder meer kruidkoek, rundvlees, speculaaskruiden en port. Zo op het eerste oog misschien een vreemde combinatie, maar het zorgt voor een lichtzoete en toch kruidige smaak. Ideaal voor een koude winteravond! De kruidkoek zorgt naast smaak ook voor een dikke, stroperige s...

recept

De oplettende kijker had misschien al door dat eten in mijn DNA zit. Mijn moeder, Gaitri Pagrach-Chandra, is namelijk de auteur van o.a. Het Nederlands Bakboek. Sinds een maand ligt ook haar nieuwste boek in de winkels, Zoete Lekkernijen. Een onafhankelijke recensie kan ik natuurlijk niet schrijven....

recept

Elke zondag is het Superfood Sunday en neem ik een superfood als ingrediënt. Deze zondag 'french toast' (oftewel wentelteefjes, maar dat vind ik zo'n gekke naam!) met blauwe bessen. De blauwe bes mag zich met recht een superfood noemen. Deze kleine blauwe jongens zitten boordevol antioxidanten, ...

recept

Het lastigste werkje van dit recept is het schillen van de pompoen. Wat ik altijd doe om het toch iets simpeler te maken is: wat gaten in de pompoen prikken en het dan 1,5 à 2 minuten in de magnetron zetten. Als het schillen eenmaal achter de rug is, is de rest van het recept een fluitje van een ce...