recept

Toen ik deze soep laatst voorbij zag komen, trok deze meteen mijn aandacht. Hij ziet er zo gezellig uit. Zwarte bonen zien er misschien niet direct gezellig uit, maar de peper, paprika, selderij en koriander zorgen voor zulke mooie kleuren. Bovendien staat het ook garant voor een bak vol smaak. Lett...

recept

Gisteren gaf ik je al megaveel kerst dessert inspiratie, maar weet je het nog zo net niet? Dan is hier weer een heerlijk, makkelijk te maken kerst dessert wat je heel goed kunt voorbereiden. Het is ook nog eens een kerstdessert met een verhaal! In Denemarken wordt de risalamande traditioneel gege...

recept

Een van de klassieke kerstgerechten is toch wel de rollade. Gemaakt van kalkoen, kip of varkensvlees staat 'ie vaak op tafel. Dit jaar doen we dat even helemaal anders. Een rollade, maar dan helemaal vegetarisch. Oké voor de puristen, het is misschien niet 100% hetzelfde als een rollade, maar zo op...

recept

Een verrassende, makkelijke kerst. Dat had ik jullie een paar dagen geleden beloofd. Deze zalm Wellington maakt dat ook weer meer dan waar! Bij een Wellington denk je vaak aan de traditionele Beef Wellington. Ook een heerlijk kerstgerecht, maar iets minder makkelijk dan de zalm Wellington. Bovendien...

recept

We gaan morgen naar de kersthoofdgerechten, maar eerst: een verrassend en eenvoudig bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Ik ging voor bietenwafels, omdat ze toch wat groenten bevatten, ze hebben een leuk roze kleurtje en het is net weer even wat anders dan de reguliere aardappelkroketjes, rösti ro...

recept

Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.

recept

Gisteren trapten we af met de 'Countdown to Christmas'. Daarin gaf ik je 21 tips als je je afvraagt wat je dit jaar met kerst moet doen. Vier jij kerst met een kerstdiner waarbij jij 1 of meer gangen moet maken? Vandaag het eerste kerstgerecht op myfoodblog.nl. Natuurlijk bouwen we het op en beginne...

recept

Misschien wel de meest bekende koekjes uit de Joodse keuken: rugelach. Deze koekjes kunnen met van alles gevuld zijn van chocolade en noten tot aan marsepein. Vaak worden ze gevuld met noten en gezeefde abrikozenjam, maar er zijn dus tal van variaties mogelijk. De gouden vulling voor rugelach Ik g...

recept

We begonnen deze week met een Mexicaans gerecht, chili sin carne. Vervolgens daalden we af naar Zuid-Amerika voor een zalm ceviche en vandaag gaan we weer voor een Mexicaanse stijl recept. Tex-Mex is misschien de beste benaming voor dit fusion gerecht met kip, avocado, feta en wraps. It's a wrap W...

recept

Soms heb ik even weinig inspiratie om te koken. Een van de dingen die ik dan nog weleens wil doen, is kijken van welke keukens we nog weinig recepten op het blog hebben staan. De Zuid-Amerikaanse keuken is er zo een. We hebben bijvoorbeeld wel een geweldig lekkere chimichurri, een quinoasalade en ee...

recept

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Dit is echt een superlekker en makkelijk gerecht. Juist de verschillende kruiden geven het de smaak en het fijne is dat je kruiden echt superlang goed kunt houden. De kruiden die hier in gaan zijn kruiden die in veel Mexicaanse, maar bijvoorbeeld ...

recept

Soms zijn 'recepten' zo makkelijk dat ik ze daarom bijna vergeet te delen. Neem nou de eiersalade van laatst. Een klassieker die ik regelmatig maak, maar nu dus pas heb gedeeld. Hetzelfde geldt voor deze tosti. Nu had ik jarenlang thuis geen tostiapparaat meer doordat de oude was doorgebrand. Tosti...

recept

Vandaag staat er een heerlijk, makkelijk noodle recept voor jullie klaar. Een variant op bami goreng. Supersnel klaar en dit keer gemaakt met kalkoenspekjes van Dindesse. Snelle bami Eerder maakte ik voor Dindesse een lekkere pasta carbonara en een andijvie stamppot. Gelukkig zijn de kalkoenspekje...

recept

Er zijn van die desserts die je doen denken aan vroeger, grootmoeders tijd. Advocaat bijvoorbeeld, lange vingertjespudding misschien of griesmeelpudding. Een ander dessert wat zo'n nostalgisch gevoel heeft, is voor mij de bitterkoekjespudding. Wie heeft dat nou vroeger niet gegeten :-)? Voor mi...

recept

Wat doe je als je veel, heel veel uien hebt? We dachten meteen aan 1 ding: uiensoep! En dan specifiek aan de Franse uiensoep die je vast wel kent. Een lichtzoete smaak van gekarameliseerde uien, zachte uien en bovenop een gegratineerd stukje stokbrood. Zoals het hoort! Deze uiensoep is verrassend...

recept

Het is een beetje 'hate it or love it' met aubergines heb ik altijd het idee. Zelf houd ik ontzettend van aubergines, maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die het helemaal niks vinden. Zit jij nog in 'team #hateit ;-)? Check dan even hier de redenen om toch aubergines te gaan eten. Deze scho...

recept

Ik wilde een lekkere taart maken om met jullie te delen in de Sinterklaas periode. Er staat inmiddels al zo veel op het blog, dat het soms lastig is, dan nog iets heel nieuws te bedenken. Deze 13 Sinterklaas recepten bijvoorbeeld. Iets heel nieuws dus. Opeens had ik het: een decadente Sinterklaastaa...

recept

Sajoer boontjes zijn heerlijke knapperige sperziebonen met een pittige, kruidige saus. Het is een Indonesisch gerecht wat inmiddels ook in Nederland vaak wordt gegeten. Bijvoorbeeld als onderdeel van een rijsttafel. Of gewoon als bijgerecht bij een Indonesisch diner. Ik was helemaal vergeten da...

recept

Ik heb het even opgezocht, maar het is maar liefst 3 jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan een Foodblogswap. Ik zal dus even kort uitleggen wat het concept is: elke maand kun je je opgeven om iets te maken van een andere foodblog. Iemand anders kookt vervolgens weer iets van jouw blog. Je ...

recept

Zijn ze niet schattig, deze 'bootjes'? In de basis is het een gepofte aardappel die je uitholt, vult en daarna weer even in de oven zet zodat de vulling lekker knapperig wordt en de kaas heerlijk smelt. Ik gebruikte zoete aardappels, maar in principe kun je ook reguliere aardappels gebruiken. Let er...

recept

We <3 courgette! Jij ook? Lucky you! Vandaag maken we een courgette 'lasagne'. Zonder deegvellen, maar met plakjes courgette als lasagnevellen. Hiermee is het koolhydraatarm en bevat het bovendien extra veel groenten. En dat kunnen we in de herfst allemaal wel gebruiken. Slim toch ;-)? Courg...

recept

Voor wie fan is van Baba Ghanoush weet dat, om deze vers te maken, je de aubergines vooraf grilt in de oven, om ze vervolgens te pureren. Maar je kunt de aubergines ook grillen en als gerecht bereiden, leuk als voor- of bijgerecht want het is super easy. Door het toevoegen van tahin, citroen en knof...

recept

Een van de kruidenpasta's die ik altijd zie liggen in de supermarkt is die van Ajam Paniki. Het is een zogenaamde boemboe waarvan je een Indonesisch kipgerecht kunt maken. Een boemboe is een kruidenpasta en boemboe's vormen vaak de basis voor Indische gerechten. Ik besloot om voor dit bekende kipger...

recept

Sinterklaas is weer in 't land en dat moet gevierd worden! Ik heb snel mijn Sinterklaas favorieten een make-over gegeven, ik bakte een paar weken verse kruidnoten (die natuurlijk al binnen een paar dagen op waren...). En ik maakte afgelopen week voor de verandering eens een hartig Sinterklaas recept...

recept

Een paar weken geleden kreeg ik een bak verse mosselen vergezeld van een kookboek van Bart van Olphen waarin de mossel centraal staat. Ik kon niet wachten en dus stond een paar uur later de pan met mosselen al op ;-)! Het broodje met mosselen en tartaarsaus maakte ik 's middags, maar daarna had i...

recept

We gaan vandaag weer voor een lekker Aziatisch gerecht met rijst en dit keer biefstukreepjes. De biefstukreepjes kun je in de winkel als reepjes kopen of je kunt zelf een biefstuk in reepjes snijden. Met dit gerecht ben je supersnel klaar, dus laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Tha...

recept

Ik had zin om weer eens een poke bowl te maken, maar dan anders. Al eerder maakte ik een lekkere poke bowl met rijst, zalm en mango. Dit keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien. Ik ging voor een basis van quinoa: dat maakt deze bowl extra gezond. Quinoa poke bowls zijn een frisse, smaa...

recept

Door mijn Indiase roots zou je misschien verwachten dat er vaak Indiaas eten op tafel staat. Dat valt eigenlijk wel mee (of tegen, net hoe je het wilt zien ;-)). Soms vind ik Indiaas eten wat zwaar. Maar af en toe, heb ik ineens zin in zo'n heerlijke Indiase maaltijd zoals deze tofu curry korma, die...

recept

Een poosje terug probeerde ik in Amsterdam The Lebanese Sajeria (aanrader overigens!), wat mij inspireerde om de volgende, van origine Palestijnse, klassieker na te maken met een twist met Za’atar. Het is niet moeilijk om de msakhan zelf te maken, maar het kost wel wat meer tijd dan de doordeweeks...

recept

Jaloersmakend, dat waren de beelden die ik gisteren zag van de lunch met Jamie Oliver. Ter ere van zijn nieuwe boek (en een nieuw restaurant in Rotterdam), bracht de man himself een bezoek aan ons kikkerlandje. En daar was een handjevol foodies voor uitgenodigd. Helaas zat ik er niet bij, maar ik he...

recept

We zijn vanavond weer in razend tempo klaar met deze Singaporese hokkien noodles. Dit gerecht kun je met allerlei pakjes en zakjes maken, maar waarom zou je? Het is net zo snel om het zelf helemaal 'van scratch' te maken. Bovendien hoef ik je niet uit te leggen dat het veel lekkerder is ;-). Wij ate...

recept

Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak...

recept

Gesponsord - Vorige week vertelde ik al over de introductie van kalkoenspekjes van Dindesse bij Jumbo supermarkten. Vandaag gaan we voor een lekker simpele pasta. Een echte klassieker: de pasta carbonara. Pasta carbonara is een eenvoudige pasta gemaakt met spaghetti, rauwe eidooiers, room, Parmezaan...

recept

Is het al bijna Sinterklaas? Met de geur van verse, warme kruidnoten is het in ieder geval een stap dichterbij ;-). Kruidnoten zijn natuurlijk lekker, maar uiteraard zijn ze het allerlekkerste als je ze zelf maakt. Voor als je je afvraagt wat ook alweer het verschil is tussen kruidnoten en pepernote...