recept

Iedereen die denkt dat vegetarisch eten saai is, moet het boek Plenty van de Brits-Israëlische Yotam Ottolenghi eens doorbladeren. Wow! Als dat geen inpsiratie geeft... Ook dit recept is van Ottolenghi. Hij runt een restaurant in Londen en voordat hij boeken schreef was hij  columnist voor The Gua...

recept

Op Facebook zagen jullie vast de foto's van de high tea al voorbijkomen. Een van de dingen die ik speciaal hiervoor maakte, was deze ananas kokos cake. Een heerlijk luchtige kokos sponscake (biscuit) met een laagje ananasjam en een laag chocolade. Ik kwam op dit idee door een wedstrijd op de Faceboo...

recept

Scones kun je bij een high tea niet missen! Deze Engelse specialiteit wordt gegeten met 'clotted cream' en lemon curd of jam. Bij onze laatste high tea vonden de scones dan ook gretig aftrek. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar dat zijn ze echt verre van. Je hebt slechts enkele ingrediënten nod...

recept

Als je een vriendin hebt met een foodblog sta je zelf niet zo vaak in de keuken. Jerôme wilde heel graag weer eens een keer koken en had het al weken over macaroni. Ik was sceptisch, want ik ken eigenlijk alleen de zware mac'n'cheese (macaroni met kaas), maar was aangenaam verrast door deze versie....

recept

Op zoek naar een makkelijk dessert dat ook nog eens goedkoop is? Met deze gepocheerde peren trek je echt volle zalen! En dat terwijl je er zo weinig voor hoeft te doen.

recept

In Anglosaksische landen wordt de lemon poppy seed muffin, oftewel citroen maanzaad muffin veel gegeten. Ik moet zeggen dat dit ook mijn favoriete muffin smaak is. (Ok, misschien op een gedeelde eerste plaats met chocolade muffins ;-)). Ik stuitte op two peas and their pod op een citroen maanzaad mu...

recept

Heel hoog op mijn reisverlanglijstje staat Zuid-Amerika. Met name Argentinië lijkt me waanzinnig. Toen een aantal jaren geleden het programma 'Julia's tango' op tv was, over het wel en wee van een 6-tal Nederlandse vrouwen in een B & B in Buenos Aires, werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Pr...

recept

De mystery box challenge, wellicht ken je hem van Masterchef. Je krijgt een doos met gekke ingrediënten, je mag gebruikmaken van de 'pantry' en binnen een uur iets lekkers verzinnen om met je ingrediënten te maken. In de Facebook foodbloggersgroep is een paar maanden geleden dit initiatief opgepak...

recept

Toen ik de basis voor dit recept las in The Guadian, zonder foto, werd ik getriggerd: een schotel met gepureerde bloemkool en peer als basis, zou dit nou lekker zijn? En dat was het! Het is een hele zachte schotel die wat doet denken aan aardappelpuree in laagjes met groenten ertussen. Perfect als j...

recept

Een broodje falafel heb je misschien weleens gegeten. In mijn studententijd in Utrecht was het een immens populair fenomeen rond een uur of 3 's nachts, na het stappen. Falafel is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde kikkererwten balletjes. Nou klinkt dat nu niet meteen heel aantrekk...

recept

Minstens één keer in de week eten we vis. Wat ik zelf een erg lekkere combinatie vind is vis en witte wijn. Vandaar dan ook dat ik deze visschotel uit de oven maakte. Makkelijk en lekker!

recept

Zit je op de bank en krijg je ineens lekkere trek? Grijp dan naar deze gezondere chocolade truffels. Deze truffels worden gemaakt zonder suiker, althans zonder geraffineerde suikers. Ze bevatten enkel de natuurlijke suikers van dadels. Dit zorgt ervoor dat je wel energie krijgt, maar daarna geen sui...

recept

Gon bao kai is een typisch Chinees gerecht met kip. Het is een kipgerecht met een zoete en tegelijkertijd zure saus met szechuan pepers. Die pepers hebben een bijzondere smaak. Het zorgt namelijk voor een aangename tinteling op je tong. Probeer het maar! Het is supermakkelijk om deze Chinese kip op...

recept

Op onze vega-dag aten we deze week sperziebonensalade en gele paprikasoep. Ik weet niet of het tussen m'n oren zit, maar wat voelde ik me daarna energiek :-)! Voor deze gele paprikasoep werd ik geïnspireerd door het recept van de Belgsiche Julie oftewel Hapjesprinces....

recept

Ik had nog nooit mousse gemaakt, mede door het feit dat er rauwe eieren in mousse moeten. Daar ben ik niet zo'n fan van aangezien ik de eieren altijd bij de supermarkt koop en dus niet weet hoe vers ze zijn. Ik besloot daarom een mousse zonder eieren te maken én zonder suiker. Deze mousse is, omdat...

recept

Deze sperziebonensalade naar recept van Ottolenghi is supermakkelijk! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en bent in een paar minuutjes klaar. Het is het ideale bijgerecht bij je Midden-Oosterse maaltijd. Ik ben een flexitariër. Ja, echt. Minstens een paar keer in de week eten we complee...

recept

Ken je die mooie kue lapis cakes? Indonesische cake met dunne laagjes in verschillende kleuren. Kue lapis betekent dan ook letterlijk laagjes cake en is een gestoomde cake met kokossmaak. Deze kue lapis pudding maakte ik ter afsluiting van onze Indonesische maaltijd (rendang, gado-gado, witte rijst ...

recept

Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je gluten...

recept

Na een maandje afwezigheid vond ik het leuk om weer mee te doen aan de Foodblogswap. Nederlandse en Belgische foodbloggers krijgen hierbij een ander blog toebedeeld waar ze iets van mogen maken. Ik mocht deze keer van het blog van de 23-jarige Lindsay iets kiezen, die deze maand precies een jaar blo...

recept

Deze traktaties zijn een kruising tussen gewone bonbons en pindarotsjes, maar dan gezond. Hoe dat kan? Er zitten maar 3 ingrediënten in: gepofte rijst, pindakaas en chocolade met 92% cacao. Zeer puur dus. Om zo gezond mogelijk bezig te zijn is het zaak dat je wel de juiste pindakaas uitkiest. Het l...

recept

Deze kruidige amandelcake die er feestelijk uitziet is geïnspireerd op een cake van the year in food. Het is een heerlijk lichte cake die geschikt is voor elk moment van de dag. Hij is licht kruidig en niet te zoet. Door het gebruik van amandelmeel heeft het ook een heerlijke nootachtige smaak. Wil...

recept

De Rice Krispy Treat is in de Verenigde Staten al decennia populair. Er is geen Amerikaans kind dat deze traktatie niet kent. En ook ik at elke zomer in de VS rice krispy treats. Het is eigenlijk heel simpel: het gepofte rijst (Rice Krispies) die aan bij elkaar worden gehouden door gesmolten marshma...

recept

Gado gado (spreek uit als [gaddo gaddo] ) is een Indonesisch gerecht. Ht bestaat uit groenten, eieren en pindasaus. Soms wordt er iets van kip toegevoegd, maar wij houden de gado gado vegetarisch. Qua groenten is het vaak een kleurrijke mix van groenten. Vaak kom je komkommer tegen, wortel, taugÃ...

recept

Rocky road is een Amerikaanse lekkernij die bestaat uit chocolade met nootjes, vruchtjes, marshmallows, koekjes en wat je maar kunt vinden. Met dit recept maak je zelf in enkele minuten een rocky road! Superleuk om cadeau te geven, te maken voor je geliefde of om lekker zelf op te eten.

recept

Ik vertelde al eerder van onze vakantie vorig jaar op Bali en de kookcursus die we daar volgden. Superblij was ik dat we ook een rendang recept leerden maken, want een goede rendang is zó lekker. Nouja, ik had alleen de ingrediënten opgeschreven en gokte dus maar de hoeveelheden, maar blijkbaar go...

recept

Met de Olympische Spelen in Sotsji, Rusland moest ik meteen denken aan 'blini' (ook wel 'blin' of 'blintz' in enkelvoud) en de Litouwse versie hiervan: 'blinai'. 'Blini' kan worden vertaald als: pannekoeken. Met blini bedoelt men meestal de pannekoeken die ergens tussen poffertjes en American pancak...

recept

Zin in een fijn gekruide Thaise kippensoep? Probeer dit recept eens! De koriander, limoen, kokos en citroengras geven het de authentieke Thaise smaak. Voor wat extra pit voeg je een rode peper toe die je in ringen hebt gesneden.

recept

Ik zag op mijn Twitter timeline ineens vaak pompoenlasagne voorbijkomen. Soms met stukken gegrilde pompoen, soms gepureerd, somds met geitenkaas of met amandeltjes. Ik hou wel van pompoen. Misschien ken je mijn pompoenrisotto, pompoensoep of pumpkin pie al wel? Ik ben dan ook heel blij als er bij on...

recept

Wil je jouw Valentijn eens echt verrassen? Maak dan eens deze heerlijke no-bake witte chocoladetaart met frambozen! Deze Valentijnstaart ziet er niet alleen geweldig uit, hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. De taart bestaat uit een bodem van koekkruimels, bestreken met frambozenjam. Daaroverhee...

recept

Vandaag een Superfood Sunday die in het teken staat van gezond ontbijten. Wat een cliché, maar een goed ontbijt helpt je echt de ochtend door. Ik ben iemand die 's ochtend vroeg geen zware ontbijtjes of dikke boterhammen naar binnen krijgt, dus bij mij zijn de overnight oats eigenlijk dagelijkse ko...

recept

HET recept voor Kip Siam, Thaise kip! Smakelijke kip, lekkere groenten en nootjes (daarom noemen sommige mensen dit 'kip cashew'). Al heel lang stond zelf Kip Siam maken op de planning. Dit gerecht is in Nederland misschien vooral bekend als Knorr Wereldgerecht. Het uit zo'n pakje maken, hoeft helem...

recept

Nadat ik een paar maanden geleden voor een recept één ingelegde citroen nodig had, zat ik nu met een hele emmer ingelegde citroenen. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van ingelegde citroenen en überhaupt van een beetje zuur, maarja het is niet bepaald een alledaags ingrediënt wat je makkelijk...

recept

Dit was mijn allereerste brood. Okay, ik maakte eerder al wel broodjes zoals de kastanjebroodjes en pecanbroodjes, maar bruin brood maken deed ik niet eerder. Ik had dan ook geen broodvormen en was bang dat het daardoor totaal zou mislukken. Ik kneedde het in een soort rol en legde het op een bakbli...

recept

Ik vind het heerlijk om af en toe op zoek te gaan naar (food)blogs die ik nog niet ken. Zo stuitte ik laatst op de prachtige Forest Feast van de New Yorkse Erin. Wat een waanzinnig mooie blog heeft Erin! De kers op de taart zijn toch wel de vrolijke en stylish illustraties. Ik kan er in ieder geval ...

recept

De Oostenrijkse keuken heeft meer te bieden dan de Wiener schnitzel ;-). Hoewel vaak wordt gedacht dat de apfelstrudel uit Duitsland afkomstig is, komt de apfelstrudel eigenlijk uit Oostenrijk. Het deeg is dun en ongezoet en is opgerold met ertussen stukjes appel, rozijnen en kaneel. Lekker om zo te...