recept

Kijk eens hoe knus deze mooie regenboogwortels op het bord liggen! Regenboogwortels zijn verschillende kleuren wortels. Ze zijn nu volop verkrijgbaar, maar uiteraard kun je ook reguliere wortel gebruiken. Vegetarische chimichurri En alsof het nog niet genoeg kleur was, maakte ik er een groene chim...

recept

Het nieuwe jaar is begonnen en de kans is aanwezig dat een van je voornemens is om gezonder te gaan eten. Daar sluit deze heerlijke winterse courgettesoep perfect bij aan! Boordevol groenten en vitamines en toch heel rijk van smaak. Ondanks dat we geen room gebruiken, heeft de soep een hele romige t...

recept

Zelf gezonde wafels maken? Deze heerlijke ontbijtwafels zijn superlekker, voedzaam, makkelijk en nog gezond ook. Dat is een goede start van de dag! Hieronder lees je alles over dit heerlijke ontbijtje. Glutenvrije vegan wafels voor ontbijt of lunch Wat eet jij meestal voor ontbijt? Havermout, mues...

recept

Zelf oliebollen maken is makkelijker dan je misschien zou denken. Niets lekkerder dan een echt verse oliebol die je zelf hebt gemaakt. Bovendien kun je ze vullen hoe je ze zelf wil: met krenten en rozijnen, met stukjes appel, zonder iets, je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Poedersuiker ...

recept

Bijna is het zover, kerst. En ik heb nog een klapper van een voorgerecht voor jullie: een bietentartaar. Dit is een vegetarische variant op de klassieke steak tartaar. En als je geen vlees eet of je bijvoorbeeld zwanger bent is dit een heel mooi en lekker alternatief. Bietjes roosteren De bietjes ...

recept

Zelf chocolademelk maken is echt supermakkelijk. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, wed ik dat je nooit meer kant-en-klare choco drinkt of uit een zakje. Uit een zakje is het vaak mierzoet en meer suiker dan cacao. Chocolademelk van witte chocolade Ik heb dit keer een lekkere variatie voor je. In...

recept

Ken je klassiekers. Een klassiek kerst voorgerecht is toch wel de garnalencocktail. Garnalen op een bedje van knapperige sla in een chique cocktailglas. Ik gaf deze klassieker een beetje een twist die bovendien zwangerschapsproof* is. De frisse, zoete mango en de smeuïge avocado maken het een feest...

recept

Zoek je een lekker drankje voor tijdens kerst? Een cocktail is superfeestelijk en lekker. Dat hoeft niet altijd met alcohol te zijn. Dat bevestigt deze lekkere mocktail wel. Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Daar kan iedereen dus van genieten! Deze kerst mocktail met cranberry's is een lu...

recept

Quiche maak je traditioneel met een vulling van room en eieren. De korst is een knapperig zanddeeg al gebruiken veel mensen ook bladerdeeg. Hoe kun je daar dan een vegan EN glutenvrije variant op maken? Ik zal je vertellen dat het veel gemakkelijker is dan het misschien klinkt. In plaats van het ei-...

recept

De feestdagen staan weer voor de deur. De tijd van gezelligheid, maar ook van tijd voor jezelf. Vergeet in deze drukke tijden vooral niet om af en toe een momentje voor jezelf in te lassen. Kaarsjes aan, goed boek of je favo Netflix rom-com en natuurlijk wat lekkers erbij. Vandaag laat ik je iets he...

recept

Sinterklaas is niet compleet zonder speculaas. Krokante kleine speculaasjes of de lekker grove speculaasbrokken. De speculaasbrokken zijn wat dikker en steviger en hebben iets lekker rustieks :-). Dit keer werden het glutenvrije speculaasbrokken. Speciaal voor iedereen die gluten niet (goed) kan ver...

recept

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent heel veel lekkernijen. Speculaas (gevuld of gewoon speculaasjes), marsepein, taaitaai en natuurlijk kruidnootjes. En vanaf vandaag kun je ook genieten van glutenvrije kruidnoten die ook nog eens vegan zijn! De heerlijkheden rond Sinterklaas zijn vee...

recept

Zin in een lekkere lunch? Ik maakte een lekker frisse lunchsalade met grapefruit. Eigenlijk wilde ik er bloedsinaasappel voor gebruiken, maar die zijn nog niet in het seizoen. Als je wel bloedsinaasappels kunt krijgen, kun je dat dus heel goed als alternatief voor de grapefruit gebruiken. Het res...

recept

Kerststol, kerstbrood of feestbrood is een rijkelijk gevuld brood met lekkere vruchtjes en amandelspijs. Niet voor niets is het een feestbrood! Het brood wordt al heel lang gegeten in Nederland, maar komt oorspronkelijk uit Duitsland. Daar is het bekend als 'Stollen'. Voor mij is het brood onlosmake...

recept

Voor je het weet is het weer kerst. En wat voor kerstdessert maak je dan? Het is de afsluiter van de maaltijd, dus afsluiten met een hoogtepunt is wel zo fijn. Aan de andere kant wil je het wel leuk houden. En dus heb ik het perfecte makkelijke kerstdessert voor je. Smaakt fenomenaal, maar is echt z...

recept

Pompoenseizoen! Het is niet te missen. Als je het al had gemist in de winkel, dan was je er op deze site wel op gewezen. Zoals je ziet ben ik dol op pompoen :-). Dit keer gaan we voor een lekkere stamppot. In deze stamppot zit behalve pompoen ook knolselderij, een paar aardappeltjes en oude kaas. De...

recept

Bij popcorn denk je misschien al snel aan de bioscoop. Ik in ieder geval wel. Zoete popcorn, zoute popcorn. Twee klassiekers als je een film gaat kijken. Mijn favoriet is trouwens dan de zoete popcorn. Maar, je kunt dus ook gewoon zelf popcorn maken. Vroeger deden we dat weleens met van die snel pof...

recept

Stoofpeertjes zonder alcohol die geschikt zijn voor zwangere vrouwen, kinderen en iedereen die geen alcohol drinkt? Probeer deze stoofperen in bessensap eens. Minstens zo lekker! Normaliter worden stoofperen vaak gemaakt met rode wijn of zelfs likeur. Dit verdampt grotendeels, maar niet helemaal. Wi...

recept

Iedereen die deze tijd van het jaar weleens naar Starbucks is geweest, kent hem wel: de Pumpkin Spice Latte (PSL). Sowieso kun je deze tijd van het jaar je hart ophalen als je van pompoen houdt! Mensen zoals ik zelf hebben dus mazzel ;-). Pumpkin Spice is de kruidenmix die vaak in combinatie met pom...

recept

Wie kan er nog meer geen genoeg krijgen van pompoen? Deze heerlijke groentesoort is zo multi-inzetbaar! Vandaag gebruiken we hem voor een heerlijke herfstrisotto. Net even anders dan je hem gewend bent. In plaats van de pompoen te roosteren, stomen en pureren we hem. Door hem zo door de risotto heen...

recept

Heb je tortilla's (of wraps) over? Maak er tostada's van! Tostada's zijn geroosterde of gefrituurde tortilla's, vaak gemaakt van maisbloem. Je kunt tegenwoordig trouwens in grote supermarkten ook kant-en-klare tostada's kopen mocht je geen leftovers hebben. Zelf had ik geen leftovers en kocht ik kan...

recept

Mosselen zijn een heerlijk en voedzaam alternatief voor vlees. Nu mosselen weer in het seizoen zijn, genieten we er volop van. Je kunt er heel veel kanten mee op. Eerder deelde ik al mosselen met roquefortsaus en venkel, en mosselen uit de oven met kruidenboter. Vandaag gaan we op de biologische toe...

recept

Truffelrisotto, maar dan helemaal plantaardig (vegan)! Het klinkt misschien gek, want een risotto zonder kaas? Ik beloof je dat je het in deze risotto helemaal niet mist. Door de truffel, prei, tomaat en edelgistvlokken zit 'ie boordevol smaak! Comfort food truffelrisotto Deze creatie van Jerome p...

recept

Een gerecht met alleen maar items uit de voorraadkast en de vriezer, ideaal dus! De dag voor de boodschappen weer binnen zijn is het soms een kwestie van creatief zijn :-). Deze Midden-Oosterse bloemkool stoofpot kun je dus heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al hebt li...

recept

Mosselen uit de oven? Ja, echt! Dit is wat mij betreft de makkelijkste manier om mosselen klaar te maken. Vaak denken mensen dat het moeilijk is om dit thuis te maken. Maar, ik heb goed nieuws: zelf mosselen bereiden is ontzettend eenvoudig. En met dit recept ben je zelfs in minder dan 20 minuten kl...

recept

Zin in een lekkere curry met vis? Vandaag deel ik een Indiase viscurry met roodbaars, boontjes, krieltjes en meer. Het recept is een van de gerechten die ik ontving in de Boerschappen Gemaksbox. Boerschappen was mij al bekend met hun boxen vol verse groenten- en fruitsoorten bijvoorbeeld. Sinds d...

recept

Eet jij weleens mosselen? Ze zijn weer in het seizoen, dus goed nieuws voor alle mosselfans! En, anders dan je misschien zou denken, is zelf mosselen bereiden helemaal niet moeilijk. Het Nederlands Mosselbureau daagde me uit om een aantal leuke en lekkere recepten met deze schelpdieren te bedenken. ...

recept

Ik wist niet zo goed hoe ik dit gerecht moest noemen. Het is namelijk geïnspireerd op een cheeseburger, maar dan zonder broodje en met linzen als alternatief voor gehakt. Dus het is ook niet helemaal hetzelfde als een cheeseburger. Toch zorgen de linzen in combinatie met de kruiden wel voor een geh...

recept

Donuts doen me altijd denken aan de VS. Inmiddels zijn ze in Nederland ook goed verkrijgbaar, maar vroeger at ik ze voornamelijk daar. Eigenlijk nog steeds wel, want tot nog toe had ik ze zelf nog niet gemaakt en koop ik ze hier ook bijna nooit. Heel eerlijk, als ik ze koop zijn de simpele donuts fa...

recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak. ...

recept

Zin in een lekkere tomatensalade? Deze snelle salade maak je met slechts 5 ingrediënten + wat olijfolie en azijn. De salade heeft helemaal niet veel nodig, omdat de tomaten die je hiervoor gebruikt zo vol van smaak zijn! Honingzoet Ken je de Honingtomaten® van Looye kwekers? Het zijn echt mijn l...

recept

Witte bonendip is lekker als borrelhapje, op de mezze plank of bijvoorbeeld op je brood voor de lunch. Het doet erg denken aan klassieke hummus, maar dan nog wat zachter van smaak door het gebruik van cannellini bonen in plaats van kikkererwten. De ingrediënten heb je wellicht al wel in huis (peulv...

recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor...