recept

Pulled beef is hét alternatief voor pulled pork. 2015 is denk ik het jaar van pulled pork geweest. Op elk food festival kon je broodjes pulled pork kopen, mensen gingen zelf aan de slag en je kunt het zelfs in de supermarkt kant-en-klaar kopen. Maar wat als je geen varkensvlees eet? Ik deelde al ee...

recept

Bircher muesli klinkt misschien heel hipsterig, maar het werd eigenlijk al eind 19e eeuw uitgevonden. De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken. Anno 2016 is het weer helemaal hip. Je zit er namelijk lekker lang vol van e...

recept

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te...

recept

Vandaag een bijzonder recept. Dit recept is namelijk niet om op te eten, maar om lekker te scrubben. Waarom ik het als foodblogger dan toch deel? Nou, een aantal redenen: ten eerste ben ik een ontzettende tuttebel die naast van lekker eten van make-up, crèmepjes en andere girly dingen houd, ten twe...

recept

Ik vertelde jullie al eerder dat ik over het algemeen liever taco's koop in de supermarkt dan wraps. Niet dat ik wraps niet lekker vind, integendeel. Maar vaak zit er zo ontzettend veel toegevoegde troep in, dat ik dan toch maar ga voor de taco schelp die gewoon gemaakt is van maismeel en water. De ...

recept

Deze salade is geïnspireerd op een salade die ik op Bon appetit voorbij zag komen. Deze lauwwarme salade doet het goed als diner, maar ook als lunch. Ik nam de leftovers de volgende dag mee naar werk en smulde er gewoon nog een keer van :-). Udon noodles zijn trouwens dikke noodles die je bij de gr...

recept

Dat december feestmaand is, weet iedereen. Maar er is meer dan Sinterklaas en Kerst. Bijvoorbeeld Chanoeka, het Joodse Lichtenfeest. Omdat de Joodse jaartelling anders werkt dan de westerse kalender, valt het ergens in december, maar niet op een vaste dag of dagen. Dit jaar valt het vroeg, maar het ...

recept

Een tijdje terug aten Jerôme en ik bij Badhu, een Midden-Oosters restaurant in Utrecht waar je heel lekker 'mezze' kunt eten. Oftewel Midden-Oosterse 'tapas'. Een van de gerechten was een gemarineerde zalm met taboule. Aangezien we hier beiden zo van hebben gesmuld, moest ik die wel thuis namaken! ...

recept

Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en soms wat vlees of vis. Ik gebruikte gerook...

recept

Zelf vind ik het leuk om van over de hele wereld gerechten te maken. Ook van keukens die misschien iets minder bekend zijn. Want iedereen kent wel de Chinese keuken, Thaise keuken en de Japanse keuken, maar ben je ook al bekend met de Koreaanse keuken? Deze beef bulgogi is een typisch Koreaans gerec...

recept

Misschien hebben jullie gisteren wel gelezen over mijn bezoek aan Salsa shop en dat ik daar zo onder de indruk was van de 'barbacoa'. Ik was er eigenlijk zo van onder de indruk dat ik het zelf ook probeerde te maken. 'Barbacoa' is Spaans voor barbecue, maar in Mexico refereert het ook aan langzaam g...

recept

De sushi burrito. Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord. Jullie wel? Jerôme liet me een plaatje in een reclamefolder zien van een sushi burrito. En natuurlijk was ik meteen geïntrigeerd. Tijdens het proces bedacht Jerôme ook meteen een leuke naam voor de sushi burrito, namelijk de 'norito' ...

recept

Aangezien we laatst een groot pakket met bonen en linzen van Mahuna thuisgestuurd kregen staan bonen en linzen nóg vaker op het menu tegenwoordig. Met de rode linzen besloot ik een soep te maken. Wist je trouwens dat (deze) rode linzen ruim 25 gram eiwitten per 100 gram bevatten? En dat helpt weer ...

recept

Misschien wisten jullie het al, maar bonen zijn hip. Steeds meer mensen ontdekken bonen als bron van eiwitten en andere belangrijke bouwstoffen. Dat betekent ook dat er steeds meer merken met bonen op de markt lijken te komen. Vorige week werd bij mij een pakketje thuis gebracht met alle ingrediënt...

recept

Houden jullie ook zo van simpele, lichte, gezonde gerechtjes? Deze taco's met kabeljauw en avocadosalsa zullen bij jong en oud in de smaak vallen en zijn binnen een kwartiertje te bereiden. Wat ik fijn vind aan taco's, is dat ze worden gemaakt van enkel maismeel, water en een snufje zout. Dit beteke...

recept

Misschien hebben jullie het al op Facebook of op Instagram voorbij zien komen, maar afgelopen week werd een grote lading gedroogde bonen, linzen en erwten bij mij afgeleverd. Het merk Mahuna had me 'wat' samples gestuurd om eens te testen. Toen ik de groene spliterwten zag, dacht ik natuurlijk metee...

recept

Vanuit Marrakesh zijn we terugkomen met heel veel kruiden, waaronder flink wat saffraan. Waar het in Nederland peperduur is, was het daar relatief goedkoop. Relatief, want nog steeds betaal je voor een paar gram € 15,-, maar goed, je hebt echt maar een paar draadjes nodig. Ik wilde dan ook heel gr...

recept

Dit recept is heel losjes geïnspireerd op de Thaise pad thai. De rijst noodles zijn lekker licht en hebben een fijne structuur. Eten jullie ook weleens rijst noodles? Ik vind het een lekker alternatief voor noodles of rijst, als je eens wat anders wilt. Bij grotere supermarkten kun je rijst noodles...

recept

Nou jongens, gewoon omdat het kan, toch maar weer eens een lekker recept met pompoen. Een curry met pompoen, daar had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ik werd geïnspireerd toen ik op Bloglovin' de pompoencurry van Love & Lemons tegenkwam. Wat een goed idee! Ik maakte voor het recept mijn ...

recept

Soms heb ik zin om in het weekend iets lekkers te bakken. Zo ook afgelopen weekend. Omdat het koude weer eraan komt, wilde ik jullie graag inspireren met een recept van dit seizoen. Dit recept voor gevulde speculaas is vrijwel identiek aan die van Gaitri uit haar boek 'Warm Bread and Honey Cake'. De...

recept

De Negroni is een bekende cocktail. Toen ik laatst dim sum en cocktails leerde maken bij Ron Gastrobar Oriental was onze opdracht om een Aziatisch tintje aan de klassieke Negroni te geven. Michel deed het voor en daarna was het de beurt aan ons! Deze cocktail is heel gemakkelijk te maken, want hij b...

recept

Hebben jullie de enquête op het blog allemaal al ingevuld? Je kunt deze nog gewoon invullen. Uit de eerste resultaten blijkt dat jullie in ieder geval ook makkelijke recepten willen zien. Dus, ik heb meteen een makkelijk recept voor jullie. Een soort eenvoudige guacamole (avocado dip), salade van c...

recept

Brood maken is zo leuk en vooral lekker! Er gaat wat mij betreft niets boven een zelfgemaakt brood. Als je een keukenmachine hebt, is het helemaal niet moeilijk om zelf een brood te bakken. Je gooit de ingrediënten erin en de machine doet bijna alles. Het lastigste is het wachten. Wachten terwijl h...

recept

Ik ben heel benieuwd hoe jullie ontbijten! Eén van mijn favorieten is nog steeds zelfgemaakte granola. Dat wissel ik doordeweeks af met havermout. Mijn zelfgemaakte granola is zo veel gezonder dan die uit de winkel! En natuurlijk ook veel lekkerder ;-). Meestal neem ik in bakje 1 yoghurt mee en doe...

recept

Al eerder schreef ik over het nieuwe kookboek van Masterchef Australia's meest flamboyante jurylid: Matt Preston, dat ik een tijdje geleden thuis gestuurd kreeg. Eindelijk had ik tijd om wat uit het boek te maken. Deze Aziatische salade sprong bij mij meteen in het oog. Geen verkeerde keuze, zo blee...

recept

Tijd voor een klassiek en vooral heel makkelijk gerecht dat iedereen denk ik weleens heeft gegeten. Ik gebruikte hiervoor spelt pasta van Grand'Italia die ik kreeg om uit te proberen. Dit heeft net wat meer beet dan witte pasta. Het allerlekkerste smaakt de pasta pesto kip uiteraard als je de pesto ...

recept

Aangezien ik een foodblog heb, kook ik heel vaak iets nieuws. Sterker nog, we eten zelden iets vaker dan 1 keer. Dit recept is daar een uitzondering op. Teriyaki zalm is echt mijn 'go to' recept. Als ik geen inspiratie heb en ik wil toch iets lekkers en gezonds, dan komt deze teriyaki zalm al snel i...

recept

Als jullie mij op Instagram of Facebook volgen, is het je vast niet ontgaan. Vorig weekend brachten we door in Marrakech. Voor ons allebei de eerste keer in Marokko en überhaupt het continent Afrika (jeeej, ik hoef nu alleen nog maar Antartica en dan heb ik echt voet gezet op alle continenten :D). ...

recept

Pulled pork is superhip, maar wat nou als je geen pork (varkensvlees dus) eet? Aangezien we zelf vrijwel geen varkensvlees eten, was dit wel een vraag die mij bezig hield. Ik heb een heel goed alternatief gevonden: pulled chicken. En ik verzeker je, dat is echt net zo lekker! Ik at laatst bij het Ta...

recept

Met het regenachtige weer, had ik zin in iets warms. Soep om precies te zijn. Nu heb ik al veel verschillende groentensoepen op mijn blog staan, dus ik had zin in iets anders. Een Aziatische soep met rundvlees. Nu betwijfel ik of de Vietnamezen echt Worcestersaus gebruiken, maar in deze soep was het...

recept

Ja, ook de Midden-Oosterse keuken is niet vies van een gerecht met lekkere aardappeltjes! Wanneer ik dit voor mensen maakte kreeg ik ook direct de reactie: ‘Hé, dit is net Hollandse pot, gewoon aardappeltjes!’. Dus voor de liefhebbers onder ons die toch wat voorzichtiger zijn met het uitprobere...

recept

Kennen jullie het programma 'Extreme couponing'? Het is echt fascinerend om te kijken. Wat er gebeurt is het volgende: Amerikanen doen er alles aan om in de supermarkt, met behulp van 'coupons' hun boodschappen zo goedkoop mogelijk mee krijgen. Vaak leidt dat toch absurde aankopen, omdat ze alleen d...

recept

Ik had al een paar pogingen gedaan om bananenbrood (of 'banana bread', zoals dat ook vaak wordt genoemd) te bakken. En echt mislukt waren ze niet, maar toch waren de recepten elke keer nét niet goed genoeg om te delen. Maar nu jongens, nu heb ik een overheerlijk, smeuïg bananenbrood wat fris en li...

recept

"Koken doe je met al je zintuigen," zo begon chef Marc de workshop Aziatisch koken bij Keizer Culinair.  Het gezelschap was bont: kookfanaten, vriendinnen, moeder en kind, partners en dus bloggers. In groepjes van 6 a 7 maakten we een compleet 4-gangen diner. Suzie van Food Idee , 5 andere gezellig...