recept

Soms heb ik zin om in het weekend iets lekkers te bakken. Zo ook afgelopen weekend. Omdat het koude weer eraan komt, wilde ik jullie graag inspireren met een recept van dit seizoen. Dit recept voor gevulde speculaas is vrijwel identiek aan die van Gaitri uit haar boek 'Warm Bread and Honey Cake'. De...

recept

De Negroni is een bekende cocktail. Toen ik laatst dim sum en cocktails leerde maken bij Ron Gastrobar Oriental was onze opdracht om een Aziatisch tintje aan de klassieke Negroni te geven. Michel deed het voor en daarna was het de beurt aan ons! Deze cocktail is heel gemakkelijk te maken, want hij b...

recept

Heb jij al van de tortizza gehoord? Misschien kun je het wel raden, maar het is een samentrekking van 'tortilla' en 'pizza'. Oftewel een pizza gemaakt van een tortilla wrap. Ik maakte al een keer eerder 'pitza's' (yep, pizza's van pita broodjes ;-)), dus ook aan dit experiment wilde ik me wel graag ...

recept

Hebben jullie de enquête op het blog allemaal al ingevuld? Je kunt deze nog gewoon invullen. Uit de eerste resultaten blijkt dat jullie in ieder geval ook makkelijke recepten willen zien. Dus, ik heb meteen een makkelijk recept voor jullie. Een soort eenvoudige guacamole (avocado dip), salade van c...

recept

Brood maken is zo leuk en vooral lekker! Er gaat wat mij betreft niets boven een zelfgemaakt brood. Als je een keukenmachine hebt, is het helemaal niet moeilijk om zelf een brood te bakken. Je gooit de ingrediënten erin en de machine doet bijna alles. Het lastigste is het wachten. Wachten terwijl h...

recept

Ik ben heel benieuwd hoe jullie ontbijten! Eén van mijn favorieten is nog steeds zelfgemaakte granola. Dat wissel ik doordeweeks af met havermout. Mijn zelfgemaakte granola is zo veel gezonder dan die uit de winkel! En natuurlijk ook veel lekkerder ;-). Meestal neem ik in bakje 1 yoghurt mee en doe...

recept

Al eerder schreef ik over het nieuwe kookboek van Masterchef Australia's meest flamboyante jurylid: Matt Preston, dat ik een tijdje geleden thuis gestuurd kreeg. Eindelijk had ik tijd om wat uit het boek te maken. Deze Aziatische salade sprong bij mij meteen in het oog. Geen verkeerde keuze, zo blee...

recept

Tijd voor een klassiek en vooral heel makkelijk gerecht dat iedereen denk ik weleens heeft gegeten. Ik gebruikte hiervoor spelt pasta van Grand'Italia die ik kreeg om uit te proberen. Dit heeft net wat meer beet dan witte pasta. Het allerlekkerste smaakt de pasta pesto kip uiteraard als je de pesto ...

recept

Eén van de allereerste gerechten die ik ooit maakte was een risotto. Mijn moeder was niet thuis en ik besloot om voor mijn broertje en vader risotto te maken, want dat had ik mama weleens zien doen. Ik had alleen geen idee hoe, dus zocht ik een recept op op het internet. Met heeeel veel boter. En h...

recept

Vorige week kreeg ik weer de zogenaamde Foodybox. Een box die door een PR-bureau elke paar maanden naar een aantal foodbloggers wordt gestuurd met daarin een selectie food producten. Eén van de producten die ik kreeg om te proberen was het taart- en quichedeeg van 'Tante Fanny'. Nu was ik er wel be...

recept

Aangezien ik een foodblog heb, kook ik heel vaak iets nieuws. Sterker nog, we eten zelden iets vaker dan 1 keer. Dit recept is daar een uitzondering op. Teriyaki zalm is echt mijn 'go to' recept. Als ik geen inspiratie heb en ik wil toch iets lekkers en gezonds, dan komt deze teriyaki zalm al snel i...

recept

Een van de gerechten die in Marrakech bleef terugkeren was de tajine met lamsgehaktballetjes en ei. Het doet mij, waarschijnlijk door de eieren, een beetje denken aan een  Marokkaanse versie van de Midden-Oosterse shakshuka. Deze tajine schotel kregen we trouwens zowel als ontbijt als diner voorges...

recept

Als jullie mij op Instagram of Facebook volgen, is het je vast niet ontgaan. Vorig weekend brachten we door in Marrakech. Voor ons allebei de eerste keer in Marokko en überhaupt het continent Afrika (jeeej, ik hoef nu alleen nog maar Antartica en dan heb ik echt voet gezet op alle continenten :D). ...

recept

Pulled pork is superhip, maar wat nou als je geen pork (varkensvlees dus) eet? Aangezien we zelf vrijwel geen varkensvlees eten, was dit wel een vraag die mij bezig hield. Ik heb een heel goed alternatief gevonden: pulled chicken. En ik verzeker je, dat is echt net zo lekker! Ik at laatst bij het Ta...

recept

Met het regenachtige weer, had ik zin in iets warms. Soep om precies te zijn. Nu heb ik al veel verschillende groentensoepen op mijn blog staan, dus ik had zin in iets anders. Een Aziatische soep met rundvlees. Nu betwijfel ik of de Vietnamezen echt Worcestersaus gebruiken, maar in deze soep was het...

recept

Ja, ook de Midden-Oosterse keuken is niet vies van een gerecht met lekkere aardappeltjes! Wanneer ik dit voor mensen maakte kreeg ik ook direct de reactie: ‘Hé, dit is net Hollandse pot, gewoon aardappeltjes!’. Dus voor de liefhebbers onder ons die toch wat voorzichtiger zijn met het uitprobere...

recept

Het stond al heel lang op mijn lijstje om zelf eens de perfecte hamburger te maken, inclusief de hamburgerbroodjes. Ik gebruikte het recept van Nombelina voor de hamburgerbroodjes. Absoluut een aanrader, maar mocht je zelf weinig tijd hebben, kun je natuurlijk ook broodjes kopen. Leuk is dat ook Nom...

recept

Kennen jullie het programma 'Extreme couponing'? Het is echt fascinerend om te kijken. Wat er gebeurt is het volgende: Amerikanen doen er alles aan om in de supermarkt, met behulp van 'coupons' hun boodschappen zo goedkoop mogelijk mee krijgen. Vaak leidt dat toch absurde aankopen, omdat ze alleen d...

recept

Ik heb elke jaar zo rond eind augustus een obsessie met vijgen. Ik ben echt dol op deze paarse vruchten en doe dan ook veel moeite om, als ze weer in het seizoen zijn, vijgen te vinden. Dit jaar misschien nog meer dan anders, want dit recept had ik vreemd genoeg al maanden in mijn hoofd. Courgetti m...

recept

Ik had al een paar pogingen gedaan om bananenbrood (of 'banana bread', zoals dat ook vaak wordt genoemd) te bakken. En echt mislukt waren ze niet, maar toch waren de recepten elke keer nét niet goed genoeg om te delen. Maar nu jongens, nu heb ik een overheerlijk, smeuïg bananenbrood wat fris en li...

recept

Op de een of andere manier doen ovenschotels het altijd goed :). Ze zijn natuurlijk vaak lekker makkelijk en wat helemaal fijn is, is dat je alles al kunt voorbereiden en de ovenschotel alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven. Ik ging dit keer eens voor een gratin, maar dan wel een iets ge...

recept

"Koken doe je met al je zintuigen," zo begon chef Marc de workshop Aziatisch koken bij Keizer Culinair.  Het gezelschap was bont: kookfanaten, vriendinnen, moeder en kind, partners en dus bloggers. In groepjes van 6 a 7 maakten we een compleet 4-gangen diner. Suzie van Food Idee , 5 andere gezellig...

recept

Laatst kreeg ik van een lezer de vraag: "heb je ook recepten voor gezonde hartige snacks? Bijvoorbeeld om 's avonds voor de TV te eten?" Die heb ik zeker! In Mallorca waren de amandelen erg populair. Niet gek als je je bedenkt dat het een van de meest verbouwde producten op het eiland is. Je kunt er...

recept

Ik maakte dit gerecht al een paar keer eerder. Maar elke keer zagen de tonijn quesedillas er zo lekker uit, dat we ze op hadden voor we een foto konden maken. Het gerecht is een kruising tussen een 'normale' quesedilla en een tuna melt. Nog één tip: gebruik tonijn op water en geen tonijn op olie. ...

recept

Brrr, met die aanhoudende regen had ik wel zin in een lekkere stoofpot. Deze linzenstoofpot is lekker licht, dus toch wel zomers! Doordat ik er worstjes in heb verwerkt, is de structuur net even wat bijzonderder en heeft het net wat extra pit. Je kunt zelf kiezen welke worstjes ervoor gebruikt, maar...

recept

Wat eten jullie altijd voor ontbijt? Bij mij is het doordeweeks 9 van de 10 keer 'overnight oats', oftewel havermout die je 's nachts koud laat wellen en de volgende ochtend koud opeet. Ideaal als je 's ochtends weinig tijd hebt. Het enige wat je 's ochtends nog hoeft te doen is de topping er overhe...

recept

Omdat ik zag dat mijn oude recept voor mini quiches nog steeds populair is, maar dat de foto écht niet meer kan, besloot ik een nieuwe versie te maken. Aangezien er toch nieuwe foto's moeste komen, besloot ik maar meteen een variant te maken, met broccoli en bosui. Gezondere & koolhydraatarme ...

recept

Als je eenmaal zelf je pizza's maakt (en dan bedoel ik inclusief de bodem), wil je niet anders meer. Voor deze pizza met zalm gebruikten we dan ook het pizzadeeg wat we zelf maakten volgens dit recept. Geloof ons, het is het echt waard om eens te proberen! Heb je weinig tijd, dan kun je uiteraard oo...

recept

Ik kan niet geloven dat ik dit recept niet eerder met jullie heb gedeeld. Het is namelijk zo een klassieker en voor mij één van de eerste gerechten die ik leerde maken. De vorige keren dat we dit maakten was het resultaat alleen niet fotogeniek genoeg en tja, dan moeten we ons maar opofferen en he...

recept

Eten jullie weleens een AVG'tje? Oftewel: aardappelen-groenten-vlees? Ik laat jullie een leuke én gezonde variant hierop zien: gehaktballen en bloemkool, maar dan net iets anders dan je het normaal zou eten. Door de gehaktballetjes te verrijken met een beetje quinoa, krijg je een lekkere structuur,...

recept

Vandaag heb ik weer een fijn tussendoortje voor jullie: notenrepen met havermout, blauwe bessen en chocolade. Het is een reep die je niet hoeft te bakken, want je maakt hem in de vriezer! (of in de koelkast, maar dan moet je iets langer wachten). Als je de juiste chocolade kiest, bevatten deze repen...

recept

Tegenwoordig vind je in de supermakrt steeds meer alternatieven voor rijst en pasta. Zo zag je op dit blog al onder meer couscous, freekeh en bulgur voorbij komen. Ook relatief nieuw, in ieder geval in Nederland, is riso. Ook wel bekend als orzo. Het lijkt in de verpakking net rijst, maar het is eig...

recept

Eigenlijk heb ik pas twee keer in mijn leven tapiocaballetjes gegeten: in een overheelijk dessert op de Filippijnen en in de Bubble Tea in Singapore. Beide keren beviel het me eigenlijk wel. De balletjes zijn heel zacht en een beetje gelei-achtig wat voor een bijzondere structuur zorgt. Toen ik bij ...

recept

Een lekker gerecht voor zomerse avonden. De kipspiesjes zijn uiteraard lekker om te maken op de BBQ, maar je kunt ze ook gewoon in een koekenpan maken. Citroen en rozemarijn gaan altijd goed samen, zo ook in dit recept. Overigens geldt dat hoe langer je de kip marineert, hoe lekkerder het wordt. Om ...

recept

Een gezonde lunch vinden, kan best lastig zijn. Ik schreef al eerder over gezond beleg, maar je kunt volgens mij nooit genoeg gezonde lunch inspiratie hebben, toch? Avocado en ei is echt een powercombinatie. Avocado zit vol goede vetten en eieren vol met onder meer eiwit. Ik kan je vertellen dat je ...