recept

Ik was alleen thuis en had zin in iets dat lekker was, maar ook snel klaar en toch niet te ongezond. Het werden deze lekkere hartige taartjes gemaakt van filodeeg, met een vulling van gekarameliseerde rode ui, rucola, gorgonzola en walnoten. Met zo weinig ingrediënten toch snel iets zo lekkers op t...

recept

In Noord-Amerika is men gek op parelcouscous (ook wel "Israelische couscous" genoemd). Hier in Nederland nog niet zo, maar wie weet komt het wel. Het is een kruising tussen pasta en couscous, alhoewel het qua structuur meer weg heeft van pasta dan van couscous. Ik kocht het in Canada in een megabulk...

recept

Soms heb je zin in iets lichts, bijvoorbeeld een salade. Zoals je misschien wel hebt gezien, ben ik wel van de salades: couscoussalade, quinoasalade, een salade vol met groentes, een kikkererwtensalade, ja, ik ben er wel van. Het is vaak zo simpel, net weer wat anders en licht verteerbaar. Ik vind h...

recept

Wisten jullie dat sinds ik het blog heb, ook Jerome het leuk vindt om af en toe te koken? Zelfs zo erg dat we volgende week een heuse Masterchef challenge tegen elkaar aangaan! We zullen tegen elkaar gaan strijden: ieder maken we een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert en een semi-onafhankelijke ju...

recept

Dit idee kreeg ik van Devon. Of eigenlijk van zijn vriend die vol lof vertelde over de heerlijke stoofpeertjes die Devon maakt met Coebergh. Mijn interesse was gewekt, dus ik besloot dit ook eens te proberen. Ik werd blij verrast, want de peertjes worden er superlekker van! Zoet, fruitig en door het...

recept

Yakitori doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het zijn die lekkere zoete en toch hartige kipspiesjes die je kunt krijgen in een Japans restaurant. Het is één van die gerechten die je zelf heel eenvoudig thuis kunt namaken. Heerlijk met wat rijst bijvoorbeeld of (soba)noodles. Of gewoon z...

recept

Hutspot kunnen we toch wel onder de echte Hollandse pot scharen. Lekker comfort food voor de echte koude dagen. Ik gaf er mijn eigen draai aan en maakte de hutspot daarmee een tikkeltje moderner :-). In plaats van gewone aardappels gebruikte ik zowel de traditionele soort als zoete aardappelen. D...

recept

Eindelijk een recept om de macaroni die al zo lang in de kast staat op te maken! Vaak denk je bij macaroni aan de standaard gerechten zoals 'mac and cheese' (oftewel macaroni met kaassaus), maar je kunt er ook een heel andere, minder standaard kant mee op. Ik was blij verrast met het resultaat van d...

recept

Het kan echt, superkrokante kip krijgen zonder friteuse! Sterker nog, deze kip komt uit de oven, maar is echt serieus krokant. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het uit de friteuse komt. Panko is Japans broodkruim en staat in de supermarkt bij de Aziatische voedingsmiddelen. Wees nie...

recept

Je hebt vast ook wel zo'n gadget in je keuken staan: zo eentje die superdupercool is, maar die je eigenlijk nooit gebruikt. Bij ons was het wafelijzer zo'n ding. Nadat ik chocoladewafels maakte, heb ik hem weer veilig opgeborgen en hem nooit meer uit de kast gehaald. Tot nu, want.... aardappelwafels...

recept

Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan hee...

recept

Over het boek Easy Gourmet, van de Canadese foodblogger Stephanie Le vertel ik jullie deze week meer. Ik houd jullie dan ook tot dan in spanning wat ik precies van het boek vind en wat je ervan kunt verwachten ;-). Eén van de recepten uit het boek is deze zoetzure Vietnamese kip. Extra leuk dat het...

recept

Wat ik leuk vind als ik op vakantie ben, is ook lokale tijdschriften kopen. Vooral tijdschriften met recepten erin. In Canada hebben ze veel tijdschriften, heel veel tijdschriften. Bij de lokale supermarkt hebben ze allen al 3 tijdschriften compleet over glutenvrij eten, een tijdschrift over kerstko...

recept

Ik ben geen fan van de Hollandse pot, behalve zuurkool. Dat vind ik echt heerlijk! Ik krijg altijd zo'n heerlijk gevoel van nostalgie, omdat mijn opa vroeger vaak zuurkool maakte als we daar gingen eten. Verder aten we het thuis nooit, dus bleef het extra 'speciaal' voor mij. Vorig jaar maakte ik ee...

recept

Deze zomer maakte ik zelf voor het eerst tofu klaar en dat was eigenlijk makkelijker dan ik dacht. En smakelijker! We eten minstens twee keer in de week vegetarisch en mis ik het op die dagen helemaal niet. Dat komt omdat er zoveel lekkere vegetarische alternatieven zijn. Dit tofu recept uit Vietnam...

recept

De Nederlandse keuken. Wanneer er aan de Nederlandse keuken gedacht wordt, dan is het vaak de standaard GROENTEN, VLEES en AARDAPPELS. Of de welbekende stampotten. Gebruik van specerijen in de Nederlandse keuken Waarom zou dat komen? Ondanks dat we vroeger een machtspositie hadden in het handelen ...

recept

In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt...

recept

Sinds de introductie van bimi in de AH, eten we regelmatig bimi. Qua smaak is het vergelijkbaar met broccoli, maar het is net wat handzamer. En waar ik de stronkjes van de broccoli niet zo lekker vind, vind ik dat bij de bimi wel. Het leent zich prima voor wokgerechten! De warmgerookte zalm is een l...

recept

Als foodie vind ik het altijd onwijs leuk om met mensen te praten die gepassioneerd zijn over eten. Zo waren we laatst bij de Makro en daar hebben we uiteindelijk denk ik een uur vertoefd op de kaasafdeling, omdat de meneer van de kaasafdeling ons van alles vertelde over kaas. Van 'wine & cheese...

recept

Het is je vast al eens opgevallen: ik ben fan van soep. En, what's not to like? Makkelijk, snel, gezond, lijkt mij niet verkeerd, toch? Deze courgettesoep met tomaat en olijven is geïnspireerd op een recept van eens van onze favo adresjes in Utrecht, Des Arts. Laatste keer dat we daar waren had Jer...

recept

Moussaka is bekend Grieks gerecht, maar wist je dat het eigenlijk afkomstig is uit Turkije? Aan het begin van de twintigste eeuw introduceerde een Griekse kok zijn variant op het gerecht in Griekenland en dat is de variant die wel tegenwoordig allemaal kennen. Moussaka met de heerlijke smaken uit d...

recept

Ik heb zelf de Starbucks bulgur salade nog nooit gegeten, maar Jerome was er erg enthousiast over, dus maakte ik een salade die hierop geïnspireerd is. Doordat je de pompoen en kikkererwten met lekkere kruiden van tevoren roostert zit er nog meer smaak aan de salade. Voeg daar de munt en koriander ...

recept

Ben jij ook zo dol op Aziatisch eten? Je kunt het vast merken, maar ik ben er verzot op! Indonesisch, Thais, Japans en Chineess, ik vind het allemaal heerlijk! Dit keer maakte ik zelf eens bami en dat bleek echt niet moeilijk! Bami is van oorsprong Chinees. Met de bami die wij in Nederland kennen, ...

recept

Geef je tosti eens een Indiase twist met dit recept. In plaats van normaal brood gebruik je naans. Deze kun je zelf maken of gewoon in de supermarkt kopen. Als je net zoals ik, veel tandoorikruiden in één keer mengt, kun je er lang mee doen en heb je er erg weinig werk aan! Zie hier mijn recept vo...

recept

Chowder is een Noord-Amerikaanse vissoep. Ik kwam op dit recept doordat we kookvocht overhadden van de mosselen. Ik stond op het punt om dit door de gootsteen te spoelen toen mijn moeder me tot de orde riep en zei dat je er een heerlijke chowder van kunt maken de volgende daag door slechts een paar ...

recept

Wil je eens een echt gezonde, glutenvrije hamburger? Dan moet je deze zeker eens proberen. Als je snel kijkt lijkt het net een gewone hamburger, maar schijn bedriegt.... Het 'broodje' bestaat namelijk uit twee paddenstoelen. En dat maakt deze hamburger heerlijk, glutenvrij en gezond.

recept

Het klinkt als fastfood, maar het is lang niet zo ongezond als de shoarma die je vast wel kent. Ideaal dus om lekker van te genieten zonder je schuldig te voelen. Het beste én lekkerste is als je de kip de avond van tevoren al inkruidt. Dit duurt helemaal niet lang (max. een minuutje of 5) en zo is...

recept

Oh, wat ben ik blij met mijn staafmixer! Naast sausjes, dipjes en smoothies, kan ik er ook heerlijke soepen mee maken. En dat is fijn, want a) lekker makkelijk en b) je krijgt ineens weer een hele vitamineboost. In ieder geval wel bij de soepjes die ik maak. Dit keer werd het een Aziatische wortelso...

recept

Er zijn eigenlijk heel weinig dingen die ik niet lekker vind. Tuinbonen, spruitjes enne... witlof dus. Nouja, vooral gekookte of gebakken witlof. Dus ging ik maar experimenteren met rauwe witlof. Dus bedacht ik me dat ik een zoete tegenhanger nodig had voor de bittere smaak van de witlof. Dat werden...

recept

Brrr, wat een wisselvallig herfstweer. De verwarming is hier zelfs al een paar keer aangeslagen en dat in augustus! Naast tijd voor een cozy trui vond ik het dus vorige week ook tijd voor een lekker verwarmend stoofpotje, maar dan wel met een Mediterrane, zomerse twist. De combinatie van de zachte v...

recept

Kip piri piri zie je vaak al voor ingekruid bij de supermarkt liggen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En, dat is ook helemaal niet moeilijk. Met dit recept maak je zelf de echte Portugese kip piri piri!