recept

Ik moet zeggen dat ik niet wist dat bloemkool zo lekker kon zijn! Ik ben gewoon gekookte bloemkool gewend, hooguit met een sausje, maar deze roergebakken bloemkool is zo anders! Deze bloemkool zit boordevol smaak en heeft een lekkere, knapperige structuur. Lekker als bijgerecht, bij een AVG'tje 2.0!

recept

Gyoza zijn Japanse pasteitjes en staan ook wel bekend als 'pot stickers.' De bereidingswijze is heel uniek: eerst bak je de pasteitjes in olie, vervolgens stoom je ze gaar. Deze gyoza zijn ondanks dat erg makkelijk te maken en vormen het perfecte voorgerecht tijdens een Aziatisch diner. De gyozavell...

recept

Een van mijn favoriete food inspirators is toch wel Donna Hay. De eenvoud en pure smaken, geen poespas, what's not to like? Ook deze salade met soba noodles, rauwe zalm, komkommer en een heerlijke dressing is geïnspireerd op één van haar recepten. Deze salade is vol van smaak, doet een beetje den...

recept

Nog zo'n klassieker voor op de barbecue: saté. Dit keer wel een bijzondere saté, namelijk Thaise kipsaté. De kokos en limoen geven het een heerlijk frisse smaak, perfect voor een zomerse barbecue dus. Wat is jouw favoriete barbecue gerecht? Laat het weten in de comments! Heb je er nog geen, of he...

recept

Soms ontstaat er een idee voor een lekker recept in je hoofd en de dagen daarop volgend begint het steeds meer vorm te krijgen. Dat was ook zo met deze plaattaart. Ik wist dat ik een plaattaart wilde maken en ik wist dat daar bietjes op moesten  komen. Ineens bedacht ik me dat hüttekäse hier wel ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Als ik aankondig dat er pasta op het menu staat, wordt dat altijd met luid gejuich ontvangen thuis. Pasta is namelijk een van de lievelingsgerechten van vriendlief. Deze keer ging ik voor een romige pasta met truffelsaus. Hoe beter de kwaliteit van de truffel, hoe lekkerder de saus wordt!

recept

Ik wilde al enige tijd kisir maken, toen ik opeens 'echte' Turkse bulghur in het schap zag liggen bij Appie. Dit kon geen toeval zijn. Omdat de instructies er enkel in het Turks op stonden wist ik niet of ik niet precies hoe ik het moest klaarmaken. Gelukkig werkte de methode die ik altijd bij bulgh...

recept

Zijn jullie ook zo gek op sushi? Ik kan echt wel meerdere keren per week sushi eten. Sterker nog, vorige week ging ik met mijn moeder en broertje lunchen en at ik sushi.... zaterdag maakte ik samen met Janice en Merlijn zelf sushi :-D. Het stond me op dag twee nog helemaal niet tegen, sterker nog, h...

recept

Op het blog verschenen al diverse recepten met quinoa. Het blijft echter een populair graan, ook hier in huis. Je kunt er veel kanten mee op, doet het prima als salade en is snel klaar. Vandaag ging ik voor een frisse en zomerse salade van quinoa met wilde perzik en gerookte kip. Ideaal als je laat ...

recept

De eerste keer maakte Jerôme dit gerecht. Ik wilde het meteen opschrijven, maar het kwam er niet van. En toen was ik eigenlijk vergeten hoe 'ie het nou precies had gemaakt. Dus maakte ik zelf deze kabeljauw met tomatensalsa nog maar eens. Zoals het mij dan betaamt, toch wel met een lichte eigen dra...

recept

Al sinds we terug zijn uit Singapore (en dat is inmiddels al ruim 3 maanden) zit die kip met zwarte pepersaus in mijn hoofd. Natuurlijk at ik dit gerecht wel vaker. Ik werkte nota bene 2 jaar lang in een wokrestaurant, maar deze Singaporese versie was veruit de lekkerste kip met zwarte pepersaus die...

recept

Het was nog twijfelen onder welke categorie ik dit recept zou scharen. Het is namelijk vegetarisch, heel erg makkelijk en super budget vriendelijk. Het is een lekker lichte maaltijd die ook goed geschikt is als lunch. De stukjes nori (zeewier) geven het een lekkere bite.

recept

Dol ben ik op garnalen. Eigenlijk op alles wat seafood is. Wellicht is het een gevolg van mijn jeugd. Vrijwel elke zomer gingen we naar Amerika, omdat mijn opa, oma, oom, tante en nichtjes er woonden. Een maand lang verbleven we in en rond New Jersey/ New York en één van de hoogtepunten ieder jaar...

recept

Als, zoals dit jaar, de WK-wedstrijden beginnen om 6 uur op doordeweekse dagen zul je wat moeten improviseren met het eten. Gelukkig kwam ik op 'eten maken', het blog van multiculturele foodie Sophie, een goed recept tegen voor snelle pizza broodjes. Geloof me, deze broodjes zijn snel. En lekker. En...

recept

Af en toe neem ik eens een dagdeel om nieuwe inspiratie op te doen. Eigenlijk doe ik elke dag wel inspiratie op, bij de Appie, de Turkse winkel, de kantine of gewoon op straat, maar soms heeft mijn inspiratie weer even een boost nodig. En dan trek ik de tijd ervoor uit en bekijk van tijdschriften va...

recept

Misschien komt de naam Waldorf je vaag bekend voor. Dat kan goed kloppen. Deze salade werd namelijk 'uitgevonden' in het bekende Waldorf-Astoria hotel in New York City. Al in de 19e eeuw werd deze salade daar voor het eerst geserveerd, met recht een klassieker te noemen dus. Op zondagen en op verjaa...

recept

Kegderee is een typisch Engels gerecht van Indiase afkomst en bestaat uit rijst, kerriekruiden, vis, eieren en traditioneel ook room. Ik heb echter het recept wat lichter en lighter gehouden en maakte hem zonder room. Als vis gebruikte ik makreel. Een smakelijke vis die ook nog eens goed is voor je ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

De basis voor dit recept is het recept van een jongetje van (destijds) 4, Andy. Andy is de kleinzoon van een goede vriendin van mijn moeder en, net als z'n oma, houdt Andy van koken. Inmiddels is 'ie al bijna 10, maar al sinds zijn derde staat Andy in de keuken. Hij nam dan geen genoegen met toekijk...

recept

De laatste tijd ben ik erg groot fan van de Turkse keuken. Jullie lazen misschien al de review over Turkse delicatessenzaak Anadolu, vandaag ging ik zelf aan de slag. Turkse pizza's of broden stonden heel hoog op mijn "to-do" lijstje. Gewapend met een goed recept, uit Zelfgebakken, gingen we met z'...

recept

Even voorstellen, ik ben Maaike de Jong-van Leeuwen, getrouwd, moeder van twee dochters en werkzaam als creatief DTP-er voor een groot advocatenkantoor. Daarnaast ben ik net de blog ‘Vier je seizoen’ begonnen. Meer over mij lees je in de rechterbovenhoek van dit artikel! Vandaag was het mij...

recept

Welke asperges vind jij het lekkerste, de witte of de groene? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze beiden even lekker vind! Al eerder las je hoe je perfect witte asperges klaarmaakt, vandaag een recept met zijn groene broertje: een aspergequiche. Een stukje van deze quiche met een salade, de perfecte ma...

recept

Als je op zoek bent naar een makkelijke kip marinade, ben je hier aan het goede adres. Deze marinade is geïnspireerd op het recept van Donna Hay en is snel klaar. Waar Donna Hay de kip grillt in de oven, bakte ik hem in een grillpan. Zo ben je sneller klaar en kan bovendien iedereen de kip maken, o...

recept

Een klassiek Thais recept: de pad thai. Misschien is het zelfs wel een van de bekendste recepten uit de Thaise keuken. Naast hem daar eten of het bestellen in een restaurant kun je pad thai ook prima zelf maken. Deze pad thai houden we erin! Hij was echt heerlijk. En, ondanks dat de ingrediënten...

recept

Venkel of knolvenkel is echt zo’n groente waar veel mensen voorbij lopen. Dat is zonde! Want deze frisse groente met lichte anijssmaak is super gezond. Bovendien werkt het ook goed bij maagklachten. Van het loof kun je een heerlijke garnering maken bij salades. Venkelzaad wordt geroosterd en als ...

recept

Heb je een diner met vrienden en geen inspiratie? Deze zalm en croute (zalm in bladerdeeg) van Jamie Oliver ziet er leuk uit, is een crowdpleaser en.... is hartstikke makkelijk te maken. Je hebt 10 minuten voorbereidingstijd nodig, de rest van de tijd staat de zalm in de oven en heb jij tijd voor je...

recept

Vorige week zaten we bij 32+ C aan het zwembad. Deze week was het, zoals mijn oma altijd zegt, "back to square one". Na het vele eten (overigens vroeg mijn broertje me erna of ik was afgevallen :-D), vond ik het tijd om even licht te 'detoxen'. Dus, hup aan extra doses groente en fruit deze week, mi...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Het cliché gaat ook hier weer op: hoe simpeler, hoe lekkerder. Mijn favoriete pasta is olio e aglio, oftwel olie en knoflook. Met garnalen of venusschelpen, of nog simpeler, met alleen gepofte tomaatjes en besprenkeld met verse truffel. Dit recept is heerlijk puur, vandaar dat ik je ook aanraad om ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Iedereen die denkt dat vegetarisch eten saai is, moet het boek Plenty van de Brits-Israëlische Yotam Ottolenghi eens doorbladeren. Wow! Als dat geen inpsiratie geeft... Ook dit recept is van Ottolenghi. Hij runt een restaurant in Londen en voordat hij boeken schreef was hij  columnist voor The Gua...

recept

Als je een vriendin hebt met een foodblog sta je zelf niet zo vaak in de keuken. Jerôme wilde heel graag weer eens een keer koken en had het al weken over macaroni. Ik was sceptisch, want ik ken eigenlijk alleen de zware mac'n'cheese (macaroni met kaas), maar was aangenaam verrast door deze versie....

recept

Met de eerste zomerse dag van 2014 had ik wel zin in een salade. Maar na een lange dag had ik weinig zin om lang in de keuken te staan. Met deze super snelle versie van een Caesar salad ben je in minder dan 10 minuten klaar! En dat terwijl je een heerlijke salade op tafel tovert.

recept

Toen ik de basis voor dit recept las in The Guadian, zonder foto, werd ik getriggerd: een schotel met gepureerde bloemkool en peer als basis, zou dit nou lekker zijn? En dat was het! Het is een hele zachte schotel die wat doet denken aan aardappelpuree in laagjes met groenten ertussen. Perfect als j...