recept

Broccoli en zalm blijft een fijne combi. Zo maak ik er weleens een quiche mee of een noodle bowl. Vandaag combineer ik de twee met een beetje quinoa. Wat je krijgt, is een lekkere snelle en voedzame maaltijd die ook nog eens gezond is. De broccoli blancheer je even en vervolgens breng je hem in de w...

recept

Met de warme dagen van afgelopen zomer heb ik heel veel lekkere salades gegeten. Bijvoorbeeld deze Vietnamese salade op basis van noodles. Heerlijk licht en vol van smaak door de kruiden en de dressing! De Vietnamese keuken kenmerkt zich door de frisse, lichte smaken en die komen hier dan ook perfec...

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien heb je hem zelfs weleens gegeten. Het is een frisse...

recept

Heb je ze al in de winkels gespot? Die schattige bolcourgettes? Ineens liggen ze overal en dat komt goed uit, want zo kon ik gevulde bolcourgette maken met Hollandse garnalen! Ik maakte al eerder gewone gevulde courgette met tonijn bijvoorbeeld. Vrolijk gevulde bolcourgettes Op de een of andere ma...

recept

Een van de meest klassieke salades uit de Italiaanse keuken: salade caprese. Deze salade heeft zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag: rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum. Een hele simpele, maar o zo lekkere salade. Met een vleugje extra vergine olijfolie is het echt genieten van 'la...

recept

Op Netflix zag ik recent een zogenaamde Green Goddess pasta voorbijkomen. Een Green Goddess dressing bestaat al langer, maar deze Green Goddess pasta gooit het over een geheel nieuwe boeg. Door een basis van avocado te gebruiken, krijg je een superromige saus. De jalapeño peper en bosui zorgen voor...

recept

Bibimbap is misschien wel een van de populairste en bekendste recepten uit Korea. Al eerder maakte ik een bibimbap variant met vlees. Dit keer was het de beurt aan een vegetarische variant. Voor de puristen onder ons ;-): ja, er hoort normaal rijst in én een saus op basis van Gochujang. Ik wilde va...

recept

Deze Midden-Oosterse gehaktschotel was een toevalstreffer of een goed gelukte mislukking ;-). Ik had eigenlijk het idee om Donna Hay's Midden-Oosterse gehaktballen uit de oven te maken. Maar toen mijn gehaktballen niet zo stevig bleken, besloot ik er dan maar een gehaktschotel van de maken. Jus...

recept

Een recept van Anthony Bourdain ter nagedachtenis aan de vorige week overleden chef. Als je de shows van Anthony Bourdain weleens hebt gezien weet je dat hij ging voor echte smaken en eten met echte mensen. Soms bizar eten, zoals kogelvis (dodelijk wanneer niet goed klaargemaakt) en gefermentee...

recept

Een heerlijke zomerse salade: salade met avocado, ei en kalkoenspekjes. Knapperige sla, het hartige van de kalkoenspekjes, een romige avocado dressing, zelfgemaakte croutons en een eitje. Die vind ik zelf het allerlekkerste als de dooier nét niet gestold is, maar dat is natuurlijk persoonlijk :-). ...

recept

Het is duidelijk dat het lekker weer is, een kijkje op onze homepage en je ziet de lekkerste salades voorbijkomen! Zo was er onder meer de artisjok panzanella, de venkelsalade met appel en de makreel & krieltjessalade. Het voordeel van zo'n salade is dat het vak snel is, lekker licht en gezond. ...

recept

Een omelet als diner? Ja hoor! Deze omelet lijkt misschien een beetje op een frittata, omdat de omelet zo goed gevuld is. Je vindt er spinazie in, maar ook doperwten, munt en gerookte forel. Het is voor mij een heerlijke lente omelet met de frisse, groene kleuren van de groenten en de frisse smaken ...

recept

Lekker frisse venkelsalade met appel. De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten. Daarom vandaag de venkelsalade met appel, pecannootje...

recept

Misschien heb je al gelezen over onze vakantie in o.a. New York afgelopen december. Een superleuke reis met uiteraard veel culinaire hotspots. Een paar weken geleden kreeg ik van Jerôme het boek I love New York. Het leuke is, dat het boek gebaseerd is op de ingrediënten die ze van lokale leveranci...

recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en p...

recept

Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep. Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk ...

recept

We gaan morgen naar de kersthoofdgerechten, maar eerst: een verrassend en eenvoudig bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Ik ging voor bietenwafels, omdat ze toch wat groenten bevatten, ze hebben een leuk roze kleurtje en het is net weer even wat anders dan de reguliere aardappelkroketjes, rösti ro...

recept

We begonnen deze week met een Mexicaans gerecht, chili sin carne. Vervolgens daalden we af naar Zuid-Amerika voor een zalm ceviche en vandaag gaan we weer voor een Mexicaanse stijl recept. Tex-Mex is misschien de beste benaming voor dit fusion gerecht met kip, avocado, feta en wraps. It's a wrap W...

recept

Soms heb ik even weinig inspiratie om te koken. Een van de dingen die ik dan nog weleens wil doen, is kijken van welke keukens we nog weinig recepten op het blog hebben staan. De Zuid-Amerikaanse keuken is er zo een. We hebben bijvoorbeeld wel een geweldig lekkere chimichurri, een quinoasalade en ee...

recept

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Dit is echt een superlekker en makkelijk gerecht. Juist de verschillende kruiden geven het de smaak en het fijne is dat je kruiden echt superlang goed kunt houden. De kruiden die hier in gaan zijn kruiden die in veel Mexicaanse, maar bijvoorbeeld ...

recept

Het is een beetje 'hate it or love it' met aubergines heb ik altijd het idee. Zelf houd ik ontzettend van aubergines, maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die het helemaal niks vinden. Zit jij nog in 'team #hateit ;-)? Check dan even hier de redenen om toch aubergines te gaan eten. Deze scho...

recept

Ik had zin om weer eens een poke bowl te maken, maar dan anders. Al eerder maakte ik een lekkere poke bowl met rijst, zalm en mango. Dit keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien. Ik ging voor een basis van quinoa: dat maakt deze bowl extra gezond. Quinoa poke bowls zijn een frisse, smaa...

recept

Hebben jullie mijn persoonlijke update gelezen? In deze update vertelde ik dat ik ontslag heb genomen en nu fulltime ondernemer ben! Gelukkig stonden mijn collega's en ik even stil bij mijn laatste werkdag met een gezellige afscheidsborrel én cadeaus. Een van de cadeautjes was een persoonlijk recep...

recept

Ik ben steeds meer fan van koken met de seizoenen. Het is beter voor het milieu (denk eens aan de carbon footprint), het is verser en het is óók nog eens goedkoper. Het is nu volop spitskool seizoen en dat is in de supermarkt te merken. De spitskolen hebben een prominente plek en je kunt ze bovend...

recept

Ik had geen idee dat het zo makkelijk was om de authentieke smaak van Chinese tomatensoep na te maken! Ik sloeg aan het experimenteren en dat was meteen raak. De eerste creatie smaakte al precies zoals de Chinese tomatensoep zoals je hem gewend bent, aldus kenner Jerôme ;-). Het zal je opvallen dat...

recept

Het is weer maandag en dat betekent een nieuwe werkweek! Bij veel mensen betekent maandag ook: 'meatless Monday' oftewel een dag zonder vlees. Ik probeer dan ook vaak om op maandag een lekker vega recept te delen. Vandaag is dat de knapperige tofu bowl! Een lekker kommetje met een laagje zilvervlies...

recept

Soms zijn mensen verbaasd als de horen dat ik doordeweeks ook maar 20 minuten in de keuken sta voor het diner. Echt hoor! Ik vind het juist leuk om te laten zien dat een lekker en vers gerecht niet moeilijk is en al helemaal niet lang hoeft te duren. Neem nou dit gerecht. 6 ingrediënten en max 1 kw...

recept

Een tijdje geleden werd ik door radiozender FunX geïnterviewd over het fenomeen 'poke bowl'. Geen wonder dat ze daar benieuwd naar zijn: de poke restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Poke bowls zijn dan ook super lekker! Wat is een poke bowl? De poké bowl komt oorspronkelijk uit H...

recept

Zoals je al kon lezen ben ik weer helemaal into de Midden-Oosterse keuken. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor deze keuken en een van mijn favorieten is dan ook Ottolenghi. Geweldig hoe zij de Midden-Oosterse keuken weer op de kaart hebben gezet! Hummus is heel gemakkelijk te maken. Tenminste...

recept

Het heeft even geduurd om weer eens iets voor jullie te maken. Heb hier ook wel even op gezeten om het leuk en lekker voor jullie te maken. Bij mij op het werk zijn we de laatste tijd namelijk erg aan het  experimenteren met vegetarische gerechten. Het is een hele kunst om daar dan ook iets lekk...

recept

East meets west in deze fijne zalm taco's. Taco's en wraps ken je natuurlijk uit de Mexicaanse keuken, maar vandaag hebben ze wel een heel Aziatisch jasje gekregen. Door Jamie Oliver geïnspireerd maakte ik deze zalm met five spice poeder, een frisse salsa en een pindasaus. De five spice poeder word...

recept

De lente begint nu lekker door te komen met al een paar heerlijke dagen achter de rug waarin we gewoon buiten konden lunchen en zonder jas naar buiten konden. Daar wordt iedereen toch blij van? Natuurlijk hebben we deze winter geluk gehad met hele milde temperaturen en weersomstandigheden, maar toch...

recept

Gesponsord - zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten houd ik van eten en maak ik het liefste zo veel mogelijk zelf. Tegelijkertijd zijn er soms momenten dat het zo druk is dat je echt bijna geen tijd hebt om iets op tafel te zetten, laat staan dat je zelf 'van scratch' moet koken. Dan is het fijn...