recept

Nog maar en kleine 2 weekjes en dan is het zover.... 5 december, Sinterklaas. Ook al geloof ik zo'n 20 jaar niet meer in Sinterklaas, we vieren het nog ieder jaar. Bij mijn ouders thuis eerst wat lekkers voor avondeten, wat we eigenlijk zo snel mogelijk op moeten hebben, want we zijn natuurlijk weer...

recept

Wat is jouw favoriete smaak chocoladeletter? Ik vind de allerlekkerste toch wel die van pure chocolade met lekkere toppings erop. Dit jaar maakte ik ze eens zelf. Als je geen mal heb, lijkt dat misschien een hele opgave, maar dat valt best mee. Oké, ze zien er niet precies zo uit als in de winkel, ...

recept

Het kan echt, superkrokante kip krijgen zonder friteuse! Sterker nog, deze kip komt uit de oven, maar is echt serieus krokant. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het uit de friteuse komt. Panko is Japans broodkruim en staat in de supermarkt bij de Aziatische voedingsmiddelen. Wees nie...

recept

Je hebt vast ook wel zo'n gadget in je keuken staan: zo eentje die superdupercool is, maar die je eigenlijk nooit gebruikt. Bij ons was het wafelijzer zo'n ding. Nadat ik chocoladewafels maakte, heb ik hem weer veilig opgeborgen en hem nooit meer uit de kast gehaald. Tot nu, want.... aardappelwafels...

recept

Jaaaa, hij is weer in het land..... ik heb het natuurlijk over de goedheiligman, Sinterklaas. Het gezelligste en misschien ook wel het lekkerste seizoen, ik bedoel pepernoten, (gevulde) speculaas en natuurlijk marsepein. De marsepein maak je in 5 minuten zelf na. Het enige wat je nodig hebt is suike...

recept

Wat ik leuk vind als ik op vakantie ben, is ook lokale tijdschriften kopen. Vooral tijdschriften met recepten erin. In Canada hebben ze veel tijdschriften, heel veel tijdschriften. Bij de lokale supermarkt hebben ze allen al 3 tijdschriften compleet over glutenvrij eten, een tijdschrift over kerstko...

recept

Ik ben geen fan van de Hollandse pot, behalve zuurkool. Dat vind ik echt heerlijk! Ik krijg altijd zo'n heerlijk gevoel van nostalgie, omdat mijn opa vroeger vaak zuurkool maakte als we daar gingen eten. Verder aten we het thuis nooit, dus bleef het extra 'speciaal' voor mij. Vorig jaar maakte ik ee...

recept

De Nederlandse keuken. Wanneer er aan de Nederlandse keuken gedacht wordt, dan is het vaak de standaard GROENTEN, VLEES en AARDAPPELS. Of de welbekende stampotten. Gebruik van specerijen in de Nederlandse keuken Waarom zou dat komen? Ondanks dat we vroeger een machtspositie hadden in het handelen ...

recept

Als foodie vind ik het altijd onwijs leuk om met mensen te praten die gepassioneerd zijn over eten. Zo waren we laatst bij de Makro en daar hebben we uiteindelijk denk ik een uur vertoefd op de kaasafdeling, omdat de meneer van de kaasafdeling ons van alles vertelde over kaas. Van 'wine & cheese...

recept

Al maandenlang droomde ik over het maken van een tulband cake. Ze zien er zo ontzettend mooi uit! Dus toen ik op een dag bij Dille&Kamille een tulbandvorm zag liggen, moest ik wel. Maar ja, wat voor tulband maak je dan? Ik had het idee om een chocolade tulband cake met kersen te maken met een mo...

recept

Yum... frisse aardbeien op deze romige taartjes! Te lekker gewoon. Wij maakte ze als verjaardagstaartjes. Hartstikke leuk om iedereen zijn eigen taartje te kunnen geven. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om één grote taart te maken en lekker te delen.

recept

Het is weer appelseizoen en dat betekent appeltaarten, appelmoes, appelflappen, maar ook deze verrassende appelkruimel cupcakes. Cupcakes zijn zo eenvoudig om te maken en deze variant is net weer even wat anders dan anders. Ik maakte om, uit te delen op werk voor mijn verjaardag en daar zijn ze natu...

recept

Er zijn eigenlijk heel weinig dingen die ik niet lekker vind. Tuinbonen, spruitjes enne... witlof dus. Nouja, vooral gekookte of gebakken witlof. Dus ging ik maar experimenteren met rauwe witlof. Dus bedacht ik me dat ik een zoete tegenhanger nodig had voor de bittere smaak van de witlof. Dat werden...

recept

Zomers eet ik graag salades. En, aan de statistieken te zien, jullie ook ;-). Vandaag dan ook een heerlijke zomerse salade met onder meer appel en kip. In plaats van croutons gebruikte ik een klein beetje quinoa voor een knapperige 'bite'. Ik gebruikte als dressing een beetje frambozenazijn, maar je...

recept

Ik moet zeggen dat ik niet wist dat bloemkool zo lekker kon zijn! Ik ben gewoon gekookte bloemkool gewend, hooguit met een sausje, maar deze roergebakken bloemkool is zo anders! Deze bloemkool zit boordevol smaak en heeft een lekkere, knapperige structuur. Lekker als bijgerecht, bij een AVG'tje 2.0!

recept

Soms ontstaat er een idee voor een lekker recept in je hoofd en de dagen daarop volgend begint het steeds meer vorm te krijgen. Dat was ook zo met deze plaattaart. Ik wist dat ik een plaattaart wilde maken en ik wist dat daar bietjes op moesten  komen. Ineens bedacht ik me dat hüttekäse hier wel ...

recept

Met het prachtige, on-Nederlandse weer kon het natuurlijk niet uitblijven. Een nieuwe rubriek op myfoodblog onder de noemer barbecue recepten. Ik vind het persoonlijk heerlijk om te barbecueën en dan helemaal niet persé heel uitgebreid. Het buiten eten geeft me gewoon een soort vakantie gevoel. In...

recept

Welke asperges vind jij het lekkerste, de witte of de groene? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze beiden even lekker vind! Al eerder las je hoe je perfect witte asperges klaarmaakt, vandaag een recept met zijn groene broertje: een aspergequiche. Een stukje van deze quiche met een salade, de perfecte ma...

recept

Laatst heb ik samen met mijn beste vriend een panna cotta gemaakt.  Het is een Italiaans woord voor gekookte room. Voor deze versie heb ik volle melk gebruikt. Het is een heel eenvoudig maar toch lekker gerecht waar je heerlijk bij weg smelt door  de verschillen die je hier in kunt verwerken. Zo i...

recept

Venkel of knolvenkel is echt zo’n groente waar veel mensen voorbij lopen. Dat is zonde! Want deze frisse groente met lichte anijssmaak is super gezond. Bovendien werkt het ook goed bij maagklachten. Van het loof kun je een heerlijke garnering maken bij salades. Venkelzaad wordt geroosterd en als ...

recept

  Pasen zit er weer op. Als het goed is heb je alle eieren gevonden om onaangename verrassingen later in het jaar te voorkomen.  Misschien ben je wel land en stad afgereisd voor verplichte familiebrunches of ben je nu aan het bijkomen van een overkill aan chocolade paaseitjes. Elk familie k...

recept

Toen ik de basis voor dit recept las in The Guadian, zonder foto, werd ik getriggerd: een schotel met gepureerde bloemkool en peer als basis, zou dit nou lekker zijn? En dat was het! Het is een hele zachte schotel die wat doet denken aan aardappelpuree in laagjes met groenten ertussen. Perfect als j...

recept

Een van mijn favoriete tentjes in Utrecht is Yoghurt Barn. In deze 'schuur' kun je diverse soorten yoghurt krijgen met exotische en vooral lekkere toppings. Wat ik altijd neem tijdens een bezoekje aan Yoghurt Barn is de hangop. Hangop is een dikke en milde yoghurt en wordt gemaakt van magere yoghurt...

recept

Minstens één keer in de week eten we vis. Wat ik zelf een erg lekkere combinatie vind is vis en witte wijn. Vandaar dan ook dat ik deze visschotel uit de oven maakte. Makkelijk en lekker!

recept

Deze kruidige amandelcake die er feestelijk uitziet is geïnspireerd op een cake van the year in food. Het is een heerlijk lichte cake die geschikt is voor elk moment van de dag. Hij is licht kruidig en niet te zoet. Door het gebruik van amandelmeel heeft het ook een heerlijke nootachtige smaak. Wil...

recept

Wil je jouw Valentijn eens echt verrassen? Maak dan eens deze heerlijke no-bake witte chocoladetaart met frambozen! Deze Valentijnstaart ziet er niet alleen geweldig uit, hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. De taart bestaat uit een bodem van koekkruimels, bestreken met frambozenjam. Daaroverhee...

recept

Vandaag een Superfood Sunday die in het teken staat van gezond ontbijten. Wat een cliché, maar een goed ontbijt helpt je echt de ochtend door. Ik ben iemand die 's ochtend vroeg geen zware ontbijtjes of dikke boterhammen naar binnen krijgt, dus bij mij zijn de overnight oats eigenlijk dagelijkse ko...

recept

Dit was mijn allereerste brood. Okay, ik maakte eerder al wel broodjes zoals de kastanjebroodjes en pecanbroodjes, maar bruin brood maken deed ik niet eerder. Ik had dan ook geen broodvormen en was bang dat het daardoor totaal zou mislukken. Ik kneedde het in een soort rol en legde het op een bakbli...

recept

Als ik denk aan zuurkool dan denk ik aan mijn opa. Die maakte, als ik vroeger kwam eten, vaak zuurkool. Daarna heb ik het zelden meer gegeten. De keren dat ik het dan probeerde was het toch iets minder lekker dan in mijn herinnering. Nu probeerde ik het weer een keer, in de vorm van een vegetarische...

recept

Misschien had je deze appel al gezien op Facebook. Een paar weken geleden gingen we bij mijn oom en tante eten. Mijn oom, Karel, houdt wel van een experiment in de keuken. Dit experiment, gevulde appels uit de oven met onder meer amandelspijs was zeer geslaagd. Zo geslaagd, dat ik besloot om het thu...

recept

Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk! Met dit basis-recept voor appelmoes met kaneel kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens speculaaskruiden toe, maak de appelmoes met rozijnen, met boerenjongens of stoofperen. Of probeer je appelmoes eens met munt, Calvados of gember. Tip: ...

recept

Een typisch winterse groente: rode kool. Met zijn dieprode kleur is het een prachtige groentesoort. Wist je dat rode kool ook nog eens hartstikke gezond is? Alle soorte kool zijn sowieso heel gezond, maar de stoffen die rode kool rood maken hebben enkele bijzondere eigenschappen: ze kunnen werk...

recept

'Bread and butter pudding' of 'broodpudding' is ooit bedacht om de restjes oud brood (en melk en eieren) op te maken.  Tegenwoordig is het nog steeds een populair dessert, niet alleen om de restjes op te maken. De broodpudding bestaat normaliter uit sneetjes wit brood, een mengsel van ei, melk en r...