recept

De laatste tijd ben ik erg groot fan van de Turkse keuken. Jullie lazen misschien al de review over Turkse delicatessenzaak Anadolu, vandaag ging ik zelf aan de slag. Turkse pizza's of broden stonden heel hoog op mijn "to-do" lijstje. Gewapend met een goed recept, uit Zelfgebakken, gingen we met z'...

recept

Misschien miste je hem al? De foodblogswap. De afgelopen maanden moest ik overslaan door onder meer een vakantie en een nieuwe baan. Deze maand wilde ik graag weer meedoen. Het blog dat ik kreeg toebedeeld was die van Miss Foodie, oftewel Wendy. Wendy woont, net als ik, in Utrecht en heeft een flink...

recept

Als je op zoek bent naar een makkelijke kip marinade, ben je hier aan het goede adres. Deze marinade is geïnspireerd op het recept van Donna Hay en is snel klaar. Waar Donna Hay de kip grillt in de oven, bakte ik hem in een grillpan. Zo ben je sneller klaar en kan bovendien iedereen de kip maken, o...

recept

Laatst heb ik samen met mijn beste vriend een panna cotta gemaakt.  Het is een Italiaans woord voor gekookte room. Voor deze versie heb ik volle melk gebruikt. Het is een heel eenvoudig maar toch lekker gerecht waar je heerlijk bij weg smelt door  de verschillen die je hier in kunt verwerken. Zo i...

recept

Venkel of knolvenkel is echt zo’n groente waar veel mensen voorbij lopen. Dat is zonde! Want deze frisse groente met lichte anijssmaak is super gezond. Bovendien werkt het ook goed bij maagklachten. Van het loof kun je een heerlijke garnering maken bij salades. Venkelzaad wordt geroosterd en als ...

recept

Vorige week zaten we bij 32+ C aan het zwembad. Deze week was het, zoals mijn oma altijd zegt, "back to square one". Na het vele eten (overigens vroeg mijn broertje me erna of ik was afgevallen :-D), vond ik het tijd om even licht te 'detoxen'. Dus, hup aan extra doses groente en fruit deze week, mi...

recept

Jaaa, de Superfood Sunday is weer terug van weggeweest! Dit keer met een super ananas mousse recept. Of nouja, dit recept is zo simpel, dat ik het eigenlijk geen recept meer kan noemen... Deze ananas mousse maak je namelijk met slechts één ingrediënt: ananas. En verder heb je nodig: een blender o...

recept

Met het heerlijke weer heb ik mijn eerste ijsje van dit jaar (een welverdiende 'tre bolli' met pistache, pure chocolade en witte chocolade/hazelnoot) al weer achter de kiezen. Wat ook goed past bij zomerse temperaturen zijn milkshakes. Mijn persoonlijke favoriet is natuurlijk chocolade ;-). Afgelope...

recept

Scones kun je bij een high tea niet missen! Deze Engelse specialiteit wordt gegeten met 'clotted cream' en lemon curd of jam. Bij onze laatste high tea vonden de scones dan ook gretig aftrek. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar dat zijn ze echt verre van. Je hebt slechts enkele ingrediënten nod...

recept

Heel hoog op mijn reisverlanglijstje staat Zuid-Amerika. Met name Argentinië lijkt me waanzinnig. Toen een aantal jaren geleden het programma 'Julia's tango' op tv was, over het wel en wee van een 6-tal Nederlandse vrouwen in een B & B in Buenos Aires, werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Pr...

recept

Een broodje falafel heb je misschien weleens gegeten. In mijn studententijd in Utrecht was het een immens populair fenomeen rond een uur of 3 's nachts, na het stappen. Falafel is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde kikkererwten balletjes. Nou klinkt dat nu niet meteen heel aantrekk...

recept

Een van mijn favoriete tentjes in Utrecht is Yoghurt Barn. In deze 'schuur' kun je diverse soorten yoghurt krijgen met exotische en vooral lekkere toppings. Wat ik altijd neem tijdens een bezoekje aan Yoghurt Barn is de hangop. Hangop is een dikke en milde yoghurt en wordt gemaakt van magere yoghurt...

recept

Zit je op de bank en krijg je ineens lekkere trek? Grijp dan naar deze gezondere chocolade truffels. Deze truffels worden gemaakt zonder suiker, althans zonder geraffineerde suikers. Ze bevatten enkel de natuurlijke suikers van dadels. Dit zorgt ervoor dat je wel energie krijgt, maar daarna geen sui...

recept

Op onze vega-dag aten we deze week sperziebonensalade en gele paprikasoep. Ik weet niet of het tussen m'n oren zit, maar wat voelde ik me daarna energiek :-)! Voor deze gele paprikasoep werd ik geïnspireerd door het recept van de Belgsiche Julie oftewel Hapjesprinces....

recept

Ik had nog nooit mousse gemaakt, mede door het feit dat er rauwe eieren in mousse moeten. Daar ben ik niet zo'n fan van aangezien ik de eieren altijd bij de supermarkt koop en dus niet weet hoe vers ze zijn. Ik besloot daarom een mousse zonder eieren te maken én zonder suiker. Deze mousse is, omdat...

recept

Deze sperziebonensalade naar recept van Ottolenghi is supermakkelijk! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en bent in een paar minuutjes klaar. Het is het ideale bijgerecht bij je Midden-Oosterse maaltijd. Ik ben een flexitariër. Ja, echt. Minstens een paar keer in de week eten we complee...

recept

Ken je die mooie kue lapis cakes? Indonesische cake met dunne laagjes in verschillende kleuren. Kue lapis betekent dan ook letterlijk laagjes cake en is een gestoomde cake met kokossmaak. Deze kue lapis pudding maakte ik ter afsluiting van onze Indonesische maaltijd (rendang, gado-gado, witte rijst ...

recept

Laatst at ik, middenin de quinoa schaarste, bij vriendinnetje Hedwig deze Oosterse quinoa salade met koriander, limoen en garnalen. Ik was erg onder de indruk: simpel, maar erg lekker. Dus besloot ik de salade thuis ook te maken. Inmiddels is de quinoa, in ieder geval hier in Utrecht, weer volop ver...

recept

Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je gluten...

recept

Deze traktaties zijn een kruising tussen gewone bonbons en pindarotsjes, maar dan gezond. Hoe dat kan? Er zitten maar 3 ingrediënten in: gepofte rijst, pindakaas en chocolade met 92% cacao. Zeer puur dus. Om zo gezond mogelijk bezig te zijn is het zaak dat je wel de juiste pindakaas uitkiest. Het l...

recept

Ik vertelde al eerder van onze vakantie vorig jaar op Bali en de kookcursus die we daar volgden. Superblij was ik dat we ook een rendang recept leerden maken, want een goede rendang is zó lekker. Nouja, ik had alleen de ingrediënten opgeschreven en gokte dus maar de hoeveelheden, maar blijkbaar go...

recept

Zin in een fijn gekruide Thaise kippensoep? Probeer dit recept eens! De koriander, limoen, kokos en citroengras geven het de authentieke Thaise smaak. Voor wat extra pit voeg je een rode peper toe die je in ringen hebt gesneden.

recept

HET recept voor Kip Siam, Thaise kip! Smakelijke kip, lekkere groenten en nootjes (daarom noemen sommige mensen dit 'kip cashew'). Al heel lang stond zelf Kip Siam maken op de planning. Dit gerecht is in Nederland misschien vooral bekend als Knorr Wereldgerecht. Het uit zo'n pakje maken, hoeft helem...

recept

Nadat ik een paar maanden geleden voor een recept één ingelegde citroen nodig had, zat ik nu met een hele emmer ingelegde citroenen. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van ingelegde citroenen en überhaupt van een beetje zuur, maarja het is niet bepaald een alledaags ingrediënt wat je makkelijk...

recept

Dit was mijn allereerste brood. Okay, ik maakte eerder al wel broodjes zoals de kastanjebroodjes en pecanbroodjes, maar bruin brood maken deed ik niet eerder. Ik had dan ook geen broodvormen en was bang dat het daardoor totaal zou mislukken. Ik kneedde het in een soort rol en legde het op een bakbli...

recept

Kip tandoori origineel recept Kun je geloven dat dit mijn allereerste kip tandoori van 'scratch' was? En dat voor iemand met Indiase 'roots'. Eigenlijk was ik verbaasd hoe makkelijk het is! Je kunt supermakkelijk zonder pakjes en zakjes zelf dit Indiase gerecht maken. Ik postte deze kip tandoori in...

recept

Update 2017: Oh jongens, dit is weer zo'n lekker recept waarbij de foto afschuwelijk was. Het was een van de allereerste recepten op de site en helaas kenden we toen de fijne kneepjes van fotograferen bij kunstlicht nog niet. Ik werd weer herinnerd aan het recept toen ik mijn broertje vertelde dat h...

recept

Vandaag deel ik met jullie een peren crumble die glutenvrij is en geen geraffineerde suikers bevatten. En, hij is ook nog eens heel erg makkelijk te maken! Een van de belangrijkste ingrediënten is havermout. Wist je al dat havermout heel gezond is? Met recht een superfood dus. Als je op zoek ben...

recept

Een aantal jaren geleden zag ik een vergelijkbaar recept op tv. Sinds die tijd hebben we deze runderburgers met een Aziatische twist al vaak gegeten. Het zijn smaakvolle burgers, makkelijk te maken en anders dan anders. Met slechts 4 ingrediënten maak je ze. Lekker met noodles, fijngesneden groente...