recept
Italian cuisine: Focaccia met rozemarijn, zeezout en cherrytomaatjes
Of je foccacia nou zo eet, met een plakje pesto en oude kaas ertussen of als bijgerecht, focaccia is lekker op ieder moment. En dan vooral als je hem zelf maakt!
Lees meerEen lactose of koemelkallergie? Of is er wellicht een andere reden waarom je geen zuivel eet of drinkt? Wij hebben onze favoriete lactosevrije recepten op een rijtje gezet, zodat je gewoon lekker kunt genieten!
Er kunnen allerlei redenen zijn om lactosevrij te leven. Bij de een is dat een intolerantie of allergie, bij de ander is het een prikkelbare darm. Weer anderen nuttigen geen zuivel vanwege principiële keuzes. Tot welke groep je ook behoort, er blijven in ieder geval zeker nog lekkere recepten over om te maken.
Van ontbijt tot diner en tussendoortjes. Wij helpen je op weg met een hele lijst van lekkere recepten zonder zuivel. In deze recepten zitten geen melkproducten. Geen melk, maar ook geen yoghurt of kaas.
Op zoek naar lactosevrije recepten? Deze recepten zijn allemaal lactosevrij. Scroll snel naar onderen om alle recepten in deze categorie te bekijken.
recept
Of je foccacia nou zo eet, met een plakje pesto en oude kaas ertussen of als bijgerecht, focaccia is lekker op ieder moment. En dan vooral als je hem zelf maakt!
Lees meerrecept
Nadat ik een paar maanden geleden voor een recept één ingelegde citroen nodig had, zat ik nu met een hele emmer ingelegde citroenen. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van ingelegde citroenen en überhaupt van een beetje zuur, maarja het is niet bepaald een alledaags ingrediënt wat je makkelijk...
Lees meerrecept
Op zoek naar makkelijke viskoekjes die je in de oven kunt bereiden? Je hoeft niet langer te zoeken ;-)! Deze viskoekjes zijn gemaakt van zalm en zijn hartstikke makkelijk om te maken. Serveer ze als borrelhapje of als voorafje met wat zoetzure chilisaus.
Lees meerrecept
Een aantal jaar geleden was ik op Sicilië en een van de typische gerechten van daar waren de involtini. Soms waren dit vleesrolletjes, soms groente- of visrolletjes. Er was 1 restaurant in de buurt waar de involtini zo lekker waren, dat we er meerdere keren gingen eten. Geregeld kwamen er mannen bi...
Lees meerrecept
Een aantal jaren geleden zag ik een vergelijkbaar recept op tv. Sinds die tijd hebben we deze runderburgers met een Aziatische twist al vaak gegeten. Het zijn smaakvolle burgers, makkelijk te maken en anders dan anders. Met slechts 4 ingrediënten maak je ze. Lekker met noodles, fijngesneden groente...
Lees meerrecept
Een aantal weken geleden vroeg ik jullie wat je wil zien op myfoodblog. Een van de vragen was "wat zijn lekkere, maar makkelijke nieuwjaarshapjes?" Van Janice kreeg ik de vraag hoe je een lekkere curry maakt. In deze blogpost een recept voor makkelijke curry, Thaise stijl. Deze curry is lekker pitti...
Lees meerrecept
Bulghur is een graanproduct dat eerst wordt gestoomd en vervolgens gebroken. Meestal wordt bulghur van tarwe gemaakt, maar ik gebruikte voor dit recept speltbulghur. Vooral in Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse landen wordt bulghur gegeten, maar ook veel in bijvoorbeeld Turkije. Qua smaak lijkt b...
Lees meerrecept
Misschien had je deze appel al gezien op Facebook. Een paar weken geleden gingen we bij mijn oom en tante eten. Mijn oom, Karel, houdt wel van een experiment in de keuken. Dit experiment, gevulde appels uit de oven met onder meer amandelspijs was zeer geslaagd. Zo geslaagd, dat ik besloot om het thu...
Lees meerrecept
Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk! Met dit basis-recept voor appelmoes met kaneel kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens speculaaskruiden toe, maak de appelmoes met rozijnen, met boerenjongens of stoofperen. Of probeer je appelmoes eens met munt, Calvados of gember. Tip: ...
Lees meerrecept
Een typisch winterse groente: rode kool. Met zijn dieprode kleur is het een prachtige groentesoort. Wist je dat rode kool ook nog eens hartstikke gezond is? Alle soorte kool zijn sowieso heel gezond, maar de stoffen die rode kool rood maken hebben enkele bijzondere eigenschappen: ze kunnen werk...
Lees meerrecept
Deze lekkere zoetzure kip maak je met slechts een paar ingrediënten. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je niet zo veel tijd hebt, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten. Serveer deze zoetzure kip met witte rijst of noodles.
Lees meerrecept
Deze heerlijke tropische smoothie met mango en kokosmelk is verrijkt met gerstengraspoeder. Gerstengraspoeder ('barleygrass powder') zou helpen bij het detoxen, ideaal zo na de feestdagen! Daarnaast verlaagt het naar verluid je cholesterol en je bloeddruk en zou het de kans op hartziekten reduceren....
Lees meerrecept
Zoals jullie eerder lazen, waren we in oktober naar Rome. De lekkerste pizza's aten we bij Pizzarium van Gabriele Bonci. De pizza's waren heerlijk dun en heel knapperig, afgemaakt met klassieke toppings en nieuwe variaties. Ik probeerde de pizza na te maken en dat is heel aardig gelukt. Volgens JerÃ...
Lees meerrecept
Frittata is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een Italiaans gerecht en lijkt een beetje op een lasagna van aardappel en ei. Het is een gerecht dat uit armoede is ontstaan. De restjes aardappel, groenten en pasta werden op deze manier de volgende dag weer gebruikt. Er zijn veel verschillende...
Lees meerrecept
Ik had een paar weken geleden een voordeelverpakking wortels gekocht en had nu nog een halve zak over. Wat maakte ik ermee? Wortelsoep, lekker en supermakkelijk! Voor deze soep heb je alleen wortels, water, een bouillonblokje, gemberpoeder, honing en nootmuskaat nodig. Met deze 6 ingrediënten heb j...
Lees meerrecept
Als je iets nieuws hebt wil je het het liefste meteen aantrekken of meteen uitproberen. Zo ook mijn handmixer. Een van de eerste dingen die ik ermee wilde maken waren merengues, oftewel schuimpjes. Nog nooit eerder had ik ze gemaakt, vooral eigenlijk door het ontbreken van een mixer. Geïnspireerd d...
Lees meerrecept
Granaatappels zijn lekker én hebben veel gezondheidsvoordelen. Zo zouden ze het verouderingsproces vertragen, verlagen ze het LDL ('slechte cholesterol') en verlagen ze het risico op Alzheimers. Daarnaast verlagen granaatappels de bloeddruk. Bovendien is granaatappel goed voor het hart. Het bevorde...
Lees meerrecept
Een van mijn favoriete onderdelen in Masterchef is toch wel de Mystery box challenge; de kandidaten krijgen een doos met ingrediënten, normale ingrediënten, maar ook ongewone exotische producten. Ze moeten hieruit een X aantal producten gebruiken en mogen verder enkel de 'pantry' producten gebruik...
Lees meerrecept
Dit quinoa dessert kun je ook goed eten als ontbijt en is supergezond. Al eerder schreef ik over quinoa, met recht een superfood. Wat hier ook inzit, zijn bijvoorbeeld goji-bessen. Je hoort er de laatste tijd veel over, maar waarom is het nou gezond? Goji-bessen komen oorspronkelijk uit China, Tibet...
Lees meerrecept
Voor onze verjaardagen kregen vriendlief en ik onder andere het boek 'Duizend-en-een smaken' van Claudia Roden. Een boek met lekker uitziende Midden-Oosterse gerechten. De recepten zijn helder uitgelegd en veel zijn voorzien van een mooie foto. Het eerste recept dat ik hieruit maakte was de zoete a...
Lees meerrecept
Afgelopen april waren we op Bali en hebben we onder meer een kookles gevolgd bij Home Bali Home, de B&B waar we verbleven. 's Ochtends om 7 uur gingen we naar de plaatselijke markt in Jimbaran, een echt vissersdorp. Natuurlijk werden we nogal aangekeken, want toeristen waren er wel in het dorp,...
Lees meerrecept
Wat ben ik blij om dit recept met jullie te delen! Een gezonde mueslireep (of 'granola bar') zonder geraffineerde suikers, maar boordevol smaak en good stuff. Veel gezonder dus dan de repen die je in de winkel koopt. Samen met vriendinnetjes Merlijn en Janice maakte ik deze repen afgelopen zaterd...
Lees meerrecept
Teriyaki is typisch Japans en wordt traditioneel met slechts 3 ingrediënten gemaakt: sojasaus, suiker en rijstwijn (sake). Ik doe er zelf altijd een teentje knoflook doorheen om het net iets meer smaak te geven. Wij aten er nog een frisse mangosalsa bij (1 rijpe mango en 1 klein rood uitje in klein...
Lees meerrecept
Dé foodhype van deze zomer waren toch wel de 'overnight oats', havermout die de avond van tevoren in de koelkast wordt gezet met melk, water of yoghurt en de volgende ochtend klaar om te eten is. Maar, waarom zijn haver en havermout zo gezond? Allereerst het verschil tussen haver en havermout: have...
Lees meerrecept
Heerlijk als voorafje of als borrelhapje, deze bruschetta met tomaat en basilicum. Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Deze variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees ...
Lees meerrecept
Deze aardappelomelet wordt veel gegeten in Spanje, bijvoorbeeld als een tapa. Ik vind het zelf lekker om de Tortilla Española te eten met rustiek brood (bijvoorbeeld het Liefde en Passie brood van AH of brood van het Vlaamsch Broodhuys, of natuurlijk zelfgemaakt brood!) en een groene sala...
Lees meerrecept
De superfood van deze week is..... quinoa! Je zult het niet geloven, maar quinoa [kien-wa] is familie van de spinazie en dus geen graansoort zoals vaak wordt gedacht. Dit betekent ook dat het in een gluten-vrij dieet past. Pas in de jaren '80 kwam quinoa naar de Westerse wereld en zelfs toen duurde ...
Lees meerrecept
Zondag betekent Superfood Sunday! Vandaag een lekkere smoothie met chiazaadjes, banaan en cacao. Banaan is gezond, omdat het vitamine C, vitamine B6, calcium en magnesium bevat, maar de echte superfood in deze smoothie is chiazaad. Een paar jaar geleden was lijnzaad 'hot'. Alles wat lijnzaad heeft h...
Lees meerrecept
Zappend langs 24Kitchen zag ik dit recept van Jamie Oliver en besloot het ook te maken. Ik zou de volgende keer de salade als voorgerecht eten, omdat het niet erg voedzaam is. Wel erg lekker! Bresaola is (runder)vleeswaren en is te koop bij bijvoorbeeld een Italiaanse delicatessenzaak, maar ook bij ...
Lees meerrecept
Het fijne aan couscous vind ik, naast de lekkere smaak, de veelzijdigheid: er passen zo veel dingen bij couscous. Het is voor mij dan ook altijd een perfecte manier om mijn koelkast en voorraadkast op te ruimen. Vegetarisch met stukjes feta, nootjes, kikkererwten, aubergine en courgette of non-vega ...
Lees meerrecept
Het lastigste werkje van dit recept is het schillen van de pompoen. Wat ik altijd doe om het toch iets simpeler te maken is: wat gaten in de pompoen prikken en het dan 1,5 Ã 2 minuten in de magnetron zetten. Als het schillen eenmaal achter de rug is, is de rest van het recept een fluitje van een ce...
Lees meerWe houden van onze fans! We bieden je een gratis account aan. Daarmee kun je voedingswaarden bij recepten bekijken, recepten toevoegen in verzamelingen en delen met anderen. Ook is de hele website voor jou advertentievrij.