recept

Je kunt nooit genoeg Sinterklaas recepten hebben toch? Dat pepernoten en chocolade goed samen gaan weten jullie natuurlijk al lang. Daarom: pepernoten chocolade pudding. Voor dat extra'tje heb ik de pepernoten besprenkeld met likeur, maar ook zonder de likeur is de pudding erg lekker. Voor kinderen ...

recept

Wat een heerlijke tijd is dit. Letterlijk. Want zodra het weer iets kouder wordt, betekent dat dat Sinterklaas bijna weer in het land is. En dat er pepernoten en speculaas zijn. Nu gebruik ik het hele jaar door speculaaskruiden, dus je kunt wel stellen dat ik een fan ben. Wat mijn favoriete Sinterkl...

recept

Eigenlijk heb ik pas twee keer in mijn leven tapiocaballetjes gegeten: in een overheelijk dessert op de Filippijnen en in de Bubble Tea in Singapore. Beide keren beviel het me eigenlijk wel. De balletjes zijn heel zacht en een beetje gelei-achtig wat voor een bijzondere structuur zorgt. Toen ik bij ...

recept

Op vakantie in Mallorca gingen we naar een bakker om wat broodjes voor de lunch te halen. In totaal hadden we 3 broodjes en een puntje cake om met z'n tweeen te delen. "Dat is dan € 24,-" Ehm, sorry, hoeveel? Het stuk cake wat we hadden was amandelcake met sinaasappel en omdat het gemaakt was met ...

recept

Al een tijdje was ik op zoek naar eetbare bloemen. Vaak kom ik namelijk in restaurants waar het eten mooi gegarneerd wordt met een bloemtje of 2. Dat wilde ik ook! Zo kwam ik op de site van Bloom Bites en kreeg ik een setje om te proberen. Nu leek het me heel leuk om de bloemen als versiering te geb...

recept

Ik vind het leuk om af en toe te experimenteren met 'gezonde' taarten. Deze taart kwam ik tegen op het blog Frankies Feast, een Amerikaans blog over glutenvrij en gezond eten. Als je deze chocoladetaart proeft zou je niet meteen denken "wow, die is gezond". De zoete bodem in combinatie met de frisse...

recept

Vandaag een mooi feestelijk taartje wat niet gebakken hoeft te worden. De zoete koekbodem gaat goed samen met de friszoete blauwe bessen vulling. Het állerlekkerste zijn de taartjes als je ze serveert met lekker lobbig geklopte slagroom.

recept

Vandaag een recept van Jerome zijn oma, de bavarois. Jerome zijn oma hield van koken en dat betekent dat ik flink wat had om uit te kiezen. Zou ik voor de metseltaart gaan of toch de bavarois? Uiteindelijk ging ik voor de bavarois, een echte klassieker.  (Maar wellicht deel ik de metseltaart ook no...

recept

Fijn hè, dat de zon zich weer laat zien? Het picknick en barbecue seizoen is wat mij betreft dan ook aangebroken. Heerlijk! Lekkere frisse salades, vlees en vis van de barbecue. Als afsluiter natuurlijk een dessertje, maar dan wel een die je van tevoren kunt maken ne het liefste een die je ook makk...

recept

Dat een dessert lang niet altijd ongezond hoeft te zijn, bewijst dit dessert wel. Met slechts een paar ingrediënten, zet je een overheerlijk dessert op tafel, zonder geraffineerde suikers en zonder te veel poespas. Wat er wel inzit zijn veel vitamines en eiwitten. Het dessert is mijn gezonde varian...